Warme appels
AllerHande 2006
porties: 4 personen
ingrediënten
- 4 kleine stevige appels bijv. Elstar
- 50 g hazelnoten of amandelschaafsel
- 50 g blanke rozijnen
- 1 theelepel koekkruiden
- 1 eetlepel honing
- 50 g boter
- 100 ml appelsap
- 500 ml vanillevla
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Was de appels en snijd in het midden van elke appel met een citroen trekkertje of dunschiller
- een smal reepje uit de schil.
- Ze barsten daardoor niet tijdens het bakken.
- Boor of snijd het klokhuis uit de appels en maak het gat bovenaan wat groter.
- Hak de noten en rozijnen grof en meng ze met de koekkruiden, honing en de helft van de boter.
- Zet de appels in de ovenschaal en vul ze met het rozijnen mengsel.
- Leg op elke appel een stukje boter en schenk het appelsap rondom.
- Laat de appels in het midden van de oven in 30 minuten zacht worden, dek ze het eerste
- kwartier losjes af met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze uitdrogen.
Tips / Opmerkingen
Laat ze uit de oven iets afkoelen.
Schenk de (eventueel eerst kort verwarmde) vanillevla in vier diepe borden en plaats een
gevulde appel in het midden.
Schenk de (eventueel eerst kort verwarmde) vanillevla in vier diepe borden en plaats een
gevulde appel in het midden.