Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde prei

Recept categorieën: Groenten, Kaas, Ovenschotel
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
porties: 4

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  • Prei schoonmaken en in stukken van 5 cm snijden.
  • Stukken prei in pan met water en wat zout 6 minuten koken en uitlekken.
  • Blauwe kaas in stukjes snijden.
  • Peterselie fijn hakken.
  • In pannetje boter laten smelten en van vuur af bloem erdoor kloppen.
  • Pan weer op zacht vuur zetten en melk er geleidelijk door kloppen tot gladde saus ontstaat.
  • Blauwe kaas erdoor mengen en saus 2 minuten verwarmen tot kaas is gesmolten.
  • Ovenschaal invetten en prei erin leggen.
  • Saus erover schenken en geraspte kaas erover strooien.
  • Ovenschaal 20 à 25 minuten in oven zetten tot bovenkant goudbruin is.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met romige kaassaus

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Pasta, Vleesvervangers
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tagliatelle koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Kaas in blokjes snijden.
  • Ham in reepjes snijden.
  • Peterselie fijnsnijden.
  • Broccoli in roosjes snijden, wassen en in ca. 6 minuten beetgaar koken.
  • In pan crème fraîche en kaas verwarmen tot kaas is gesmolten.
  • Ham en peterselie toevoegen en door en door verwarmen.
  • Tagliatelle mengen met saus.
  • Serveren met broccoli.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lauwe linzensalade met geroosterde paprika

Recept categorieën: Brunch, Groenten, Kaas, Lunch

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Linzen in ruim kokend water met wat zout in 20-25 minuten beetgaar koken.
  • In kom olie mengen met knoflook, kruiden, zout en peper.
  • Op bakblik of in ovenschaal paprikarepen omscheppen met 2 eetlepels van kruidenolie.
  • Paprika's 10 cm onder hete grill schuiven en in 6-8 minuten gaarroosteren; regelmatig omscheppen.
  • Knolselderij in ruim kokend water met wat zout en 1 eetlepel citroensap in 3-4 minuten zachtjes gaarkoken.
  • In zeef laten uitlekken.
  • Linzen afgieten.
  • In kom rest van citroensap en kruidenolie met mosterd tot dressing kloppen.
  • Ui, knolselderij en linzen erdoor scheppen en even laten staan.
  • Rucola over vier borden verdelen.
  • Linzensalade in midden erop scheppen.
  • Paprikarepen erover verdelen en kaas erboven verbrokkelen.
  • Nog wat peper erboven malen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met donker volkorenbrood.

https://cdn.pixabay.com/photo/2017/10/27/21/05/rosti-2895523_960_720.jpg
Recept afdrukken
No ratings yet

Rösti met zuurkool

AllerHande januari 2004 / snel te maken
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom eieren loskloppen met zout en peper.
  • Kaas erboven verbrokkelen en bevroren rösti door ei scheppen.
  • In koekenpan 2 eetlepels boter verhitten, rösti over bodem verdelen en iets aandrukken.
  • Deksel op pan leggen en rösti 7 minuten bakken.
  • Met behulp van plat bord rösti keren en andere kant ook 7 minuten bakken.
  • Intussen oesterzwammen en abrikozen in repen snijden.
  • In andere pan rest van boter verhitten en oesterzwammen 2 minuten roerbakken.
  • Abrikozen en zuurkool erdoor scheppen en nog 5 minuten verwarmen.
  • Röstikoek in punten snijden en met zuurkool erop serveren.
  • Bestrooien met peterselie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Portobellopaddestoelen met balsamicostroop en roquefort

AllerHande december 2003
Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Kaas, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Azijn met knoflook in steelpan aan de kook brengen en op matig vuur in 8-10 minuten tot helft inkoken (niet boven pan hangen en inademen, dat geeft branderig gevoel).
  • Pan van vuur nemen en met vork knoflook verwijderen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Portobello's schoonvegen met keukenpapier.
  • Steeltjes voorzichtig uit hoed breken of wegsnijden.
  • In grote koekenpan olie verhitten.
  • Portobello's op hoed in pan leggen en in ca. 8 minuten bruin en beetgaar bakken.
  • Na 5 minuten omdraaien.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Elke portobello in dunne plakken snijden en op bord leggen.
  • Kaas over portobelloplakken strooien en balsamicostroop erover en ernaast druppelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Met blauwaderkaasgegratineerde witlof

AllerHande januari 2004
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Paddestoelen schoonvegen en in grove stukken snijden.
  • Witlof schoonmaken, harde kern verwijderen en struikjes 8 minuten koken.
  • In koekenpan sjalot in olie 2 minuten fruiten.
  • Paddestoelen toevoegen en ca. 3 minuten meebakken.
  • Geheel op smaak brengen met zout en peper.
  • Witlof in vergiet laten uitlekken.
  • Struikjes witlof omwikkelen met casselerrib en in ingevette ovenschaal leggen.
  • Paddestoelen erover scheppen.
  • Aardappels in 20 minuten in weinig water met zout gaarkoken en afgieten.
  • Intussen in steelpan bechamelsaus volgens gebruiksaanwijzing bereiden met melk.
  • Kaas boven saus verbrokkelen en zachtjes verwarmen tot kaas is gesmolten.
  • Saus over witlof en paddestoelen in ovenschaal schenken.
  • Schotel in oven in 15 minuten gaar en goudbruin laten worden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Boerenkoolschotel met blauwe kaas

Totale tijd1 u
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Stamppot, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven op 200 ºC voorverwarmen.
  • Boerenkool 5 minuten koken en uit laten lekken.
  • Bacon in blokjes snijden.
  • In koekenpan bacon krokant en bruinbakken.
  • Uien pellen en snipperen.
  • Bacon uit pan halen en uien 3 minuten in bakvet fruiten.
  • Boerenkool mengen met bacon en ui.
  • Kaas verkruimelen en door boerenkool roeren.
  • Boerenkool in ovenschaal leggen.
  • Aardappelschijfjes erboven leggen.
  • Aardappel Anders over ovenschaal verdelen.
  • Ovenschotel 40 minuten in oven bakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fondue van drie biologische kazen

AllerHande februari 2003
Recept categorieën: Fondue, Kaas
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Blauwaderkaas (in keukenmachine) raspen.
  • Tijm en rozemarijn uit zakje kruidenmix van takjes rissen en met rest van kruiden fijnhakken.
  • In fonduepan wijn en roomkaas al roerend op laag vuur tegen de kook aan verwarmen.
  • Geraspte kaas beetje bij beetje met houten lepel door warme wijnmengsel roeren, tot alle kaas gesmolten is. In kopje maïzena met water tot glad papje roeren.
  • Kaasfondue al roerend met maïzenapapje binden.
  • Kruiden en peper naar smaak door kaasfondue roeren.

Tips / Opmerkingen

Lekker met in blokjes gesneden vloerbruin of stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gepofte rode ui in wijnsiroop

AllerHande 09 2005
Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Zeezout over bodem van ovenschaal verdelen en ongepelde uien erin zetten.
  • In oven uien in ca. 1 uur gaarpoffen.
  • Intussen in pan wijn met suiker en peper naar smaak in 15 minuten tot kwart laten inkoken tot lichte siroop.
  • Gepofte uien uit oven nemen, iets laten afkoelen en pellen (eventueel worteltje met schaar eraf knippen).
  • Uien in schaaltje of op bordje zetten en wijnsiroop erover schenken.
  • Blauwaderkaas erover verdelen.

Tips / Opmerkingen

Blauwaderkaas kan eventueel vervangen worden door Bettine blanc geitenkaas en verse tijmblaadjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Paddestoelen-zuurkoolstamppot met blauwaderkaas

Allerhande januari 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Stamppot
Dieët: Vegetarisch
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen.
  • In pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in ca. 20 minuten gaar koken.
  • Intussen champignons schoonvegen.
  • Grote exemplaren in vieren snijden, kleine halveren.
  • Paprika schoonmaken en in stukjes snijden.
  • In grote koekenpan boter verhitten, paddestoelen en paprika al omscheppend ca. 5 minuten op hoog vuur bakken.
  • Zuurkool erdoor scheppen en ca. 5 minuten meebakken.
  • Korstjes van kaas snijden en kaas in kleine blokjes snijden.
  • (In magnetron) melk verwarmen.
  • Aardappels afgieten en met (deel van) melk tot smeuïge puree stampen.
  • Zuurkoolmengsel en kaasblokjes erdoor scheppen.
  • Stamppot op smaak brengen met zout en peper en even verwarmen.

Tips / Opmerkingen