Blauwe Bessen Kruimelvlaai

Blauwe Bessen Kruimelvlaai

Porties: 5
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Benodigheden voor de bodem:

  • 250 gram bloem
  • 4 gram droge gist
  • 30 gram suiker
  • 2 gram zout
  • 40 gram echte boter
  • 2 Kleine eieren
  • 50 gram melk eventueel extra melk indien het deeg te droog is
  • Vlaaivorm met losse bodem Ik heb deze keer een vorm van 19 cm doorsnede gebruikt .

Vulling:

  • 250 gram blauwe bessen
  • 1 el mayzena
  • 1 el poedersuiker
  • Scheutje water

Kruimels:

  • 250 gram bloem
  • 130 gram suiker
  • 130 gram echte boter

Instructies

  • Meng alle ingrediënten behalve het zout met elkaar.
  • Laat de machine een 5 tal minuten kneden en voeg dan pas het zout toe.
  • Laat de machine nog een 10 tal minuten kneden en laat dan het deeg ca 45 minuten rijzen.
  • Rol daarna het deeg uit tot een ronde lap die ruim over de vorm past.
  • Druk de zijkanten voorzichtig aan en rol dan over de vorm om het overtollige deeg af te snijden.
  • Prik in de bodem met een vork gaatjes.
  • Doe de bessen in een steelpan en breng aan de kook.
  • Meng een scheut water met de mayzena en poedersuiker en schenk dit bij de bessen zodat het geheel een beetje dikker word.
  • Schenk de bessen in de vlaaivorm en leg nu de kruimels erop.
  • Afbakken in een voorverwarmde oven op 180° ongeveer 25 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart