Recept afdrukken
No ratings yet

Pompoenrisotto met geitenkaas

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Rijst
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Sonja van de Rhoer

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel de sjalot en de teentjes knoflook en hak beide fijn.
  • Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de sjalot en de knoflook glazig.
  • Snijd de pompoen in stukjes van 2 x 2 x 2 cm en bak deze kort mee.
  • Doe de risottorijst erbij en bak die al omscheppende tot de rijst glazig ziet.
  • Schenk, al roerend, de wijn en de hete groentebouillon er in gedeelten bij.
  • De rijst moet steeds net onder het vocht staan.
  • Kook de risotto in ± 20 minuten beetgaar.
  • De rijst moet enigszins vochtig blijven.
  • Snijd de kaas in blokjes en de gewassen en gedroogde rucola in reepjes en schep deze vlak voor het serveren door de risotto.

Tips / Opmerkingen

Bestrooi naar smaak met peper en serveer met een groene salade.
Tip:
Vervang de rucola door 2-3 takjes verse basilicum.
Info:
Bij de natuurvoedingswinkels liggen ze al weer volop; mooie pompoenen in verschillende kleuren en maten. Aangesneden pompoen is in plakken of schijven gesneden in vershoudfolie verpakt, circa 4 dagen houdbaar in de koelkast. Gebruik een restant voor een soep of roergebakken als groente. In dezelfde natuurvoedingswinkel of op een biologische markt vindt u heerlijke
blauwgeaderde geitenkaas. Maar deze kan ook worden vervangen door een 'gewone' blauwgeaderde kaas zoals bijvoorbeeld Gorgonzola, Roquefort, Danish blue of Fourme d'Ambert.
Gebruik voor de risotto speciale risottorijst, zoals Arborio, Carnaroli of Vialone. Met name de Arborio en de Vialone nemen veel smaak op en worden door het koken heerlijk romig. De Carnaroli rijst geeft weinig zetmeel af tijdens het koken en behoudt zijn stevige korrel.