Recept afdrukken
No ratings yet

Couscous salade van Cucina Christina

een heerlijke salade bij warm weer.
Recept categorieën: Pasta, Rijst, Salade

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Alles goed mengen en 2 uur in de koeling zetten
  • Pak een platte schaal en leg er de rucola op.
  • Leg de goed gemengde couscous erop
  • Pak een glas witte wijn voor jezelf en ga lekker eten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Winterse groentesoep

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Brood in blokjes snijden.
  • In soeppan sjalot in olie 2 minuten fruiten.
  • Winterpeen en bleekselderij erdoor scheppen.
  • Groentesap erbij schenken en geheel aan de kook brengen.
  • Soep afgedekt 15 minuten zachtjes laten doorkoken.
  • Intussen in koekenpan met antiaanbaklaag boter verhitten.
  • Brood met knoflook omscheppen en op laag vuur al omscheppende goudbruin bakken.
  • Met zout en peper naar smaak bestrooien.
  • Broccoli en tuinerwten door soep roeren en geheel onafgedekt nog 5 minuten zachtjes laten
  • doorkoken.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper en over vier diepe borden verdelen.
  • Knoflookcroutons en blokjes kaas over soep verdelen.
  • Direct serveren.

Tips / Opmerkingen

Maak, voor kinderen die niet van knoflook houden, eerst enkele croutons zonder knoflook.
Of gebruik eventueel kant-en-klare croutons.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tartaartje met roergebakken bleekselderij

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 1 persoon
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappelen in ca. 10 minuten gaarkoken.
  • Tartaartje bestrijken met curry ketchup en in 1 eetlepel olie in 3-4 minuten per kant bruin en
  • rosé of net gaar bakken.
  • In wok rest van olie verhitten en bleekselderij met kerriepoeder en tijm 2 minuten roerbakken.
  • Ui erdoor scheppen en nog 2 minuten roerbakken.
  • Scheutje water en wat zout toevoegen.
  • Bleekselderij in nog 4-5 minuten zachtjes gaar stoven.
  • Tartaartje op bord leggen.
  • Scheutje water bij bakvet schenken en al roerend aan de kook brengen.
  • Tartaartje met bleekselderij en gekookte aardappels op bord scheppen.
  • Jus over aardappels scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti bolognese uit de AllerHande van 2004

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vlees
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In braadpan olie verhitten en ui, wortel en bleekselderij 3 minuten zachtjes bakken.
  • Spek en gehakt toevoegen en 5 minuten roerbakken tot gehakt rul is.
  • Tomatenpuree en oregano toevoegen en 2 minuten meebakken.
  • Wijn erbij schenken en 5 minuten laten sudderen.
  • Bouillon en tomatenblokjes toevoegen en aan de kook brengen.
  • Vuur laag draaien en saus 15 minuten laten sudderen.
  • Saus pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • Spaghetti afgieten (niet met koud water afspoelen!) en over vier diepe borden verdelen.
  • Saus erop scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met geraspte kaas en gemengde groene salade.
Dit is een snelle versie van de klassieke 'Ragú Bolognese'.
De Italianen laten deze saus minstens anderhalfuur zachtjes sudderen, met het deksel op de pan.

Recept afdrukken
No ratings yet

Shiitake Bouillon met soesjes

AllerHande 2004
Recept categorieën: Bouillon, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In pannetje 50 ml water met boter en mespunt zout aan de kook brengen.
  • In één keer bloem toevoegen en met houten lepel flink roeren tot deegbal ontstaat.
  • Pan van vuur nemen en ei door deeg roeren.
  • Blijven roeren tot deeg stevig is en glanst.
  • Met natte theelepel 24 bergjes beslag op met bakpapier beklede bakplaat scheppen.
  • Soesjes 15 minuten in een oven goudbruin en luchtig bakken (deur tussentijds niet openen).
  • Soesjes uit de oven nemen en op rooster laten afkoelen.
  • In een pan fond en 400 ml water schenken.
  • Sherry, bleekselderij, rozemarijn, knoflook en verkruimeld chilipepertje toevoegen.
  • Bouillon aan de kook brengen en met deksel op de pan 15 minuten zachtjes laten trekken.
  • Bouillon boven de andere pan zeven.
  • Shii-takes toevoegen en 5 minuten laten meesudderen.
  • Op smaak brengen met zout en peper en in vier diepe borden scheppen.
  • Soesjes in bouillon leggen en bosuitjes erover strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met gerookte zalm

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vis, Zalm
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bleekselderijstengels in reepjes snijden, blad apart houden voor garnering.
  • In hapjespan olie verhitten en sjalot snippers 1 minuut fruiten.
  • Rijst erdoor roeren en zachtjes bakken tot alle korrels glanzend en doorzichtig zijn.
  • Reepjes bleekselderij door rijst roeren en helft van bouillon in pan schenken.
  • Op laag vuur verwarmen tot bouillon volledig door rijst is opgenomen, zeer regelmatig roeren
  • met houten lepel.
  • Vervolgens steeds scheut bouillon toevoegen en al roerend helemaal laten opnemen alvorens volgende scheut erbij te schenken.
  • Doorgaan tot risotto na 20-25 minuten beetgaar en smeuïg is.
  • Bleekselderij Blad fijngesneden.
  • Pan van vuur nemen en roomkaas door risotto roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Risotto in vier diepe borden scheppen en garneren met zalmreepjes en blad van bleekselderij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijstsalade met peulvruchten

AllerHande 2004
Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken en in een slaschaal laten afkoelen.
  • In pan met ruim kokend water en wat zout bevroren tuinbonen en erwten in 3 minuten beetgaar koken.
  • Na 1 minuut peulen toevoegen en meekoken.
  • Peulvruchten in vergiet met koud water afspoelen, laten uitlekken.
  • Tuinbonen dubbel doppen: stugge, grijze velletje openscheuren.
  • Felgroene binnenste boontje eruit wippen.
  • (Velletjes weggooien.)
  • Blad van peterselie en munt fijn snijden.
  • Tuinkers van bedje losknippen.
  • Citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen.
  • Citroensap en -rasp met olie door rijst scheppen.
  • Peulvruchten, bleekselderij, tuinkers, peterselie en munt door rijst scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Nog minstens 30 minuten laten intrekken.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij gegrild lamsvlees.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige bruinebonensoep met chorizo

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep
Extra aanwijzing: Snel te maken
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Halveer de chorizo en snijd beide worsthelften nogmaals doormidden.
  • Snijd blokjes van de chorizorepen en bak ze 3-4 minuten al omscheppend in een soeppan zonder olie of vet.
  • Schep de ui erdoor en bak deze 2-3 minuten zachtjes mee.
  • Schep het mengsel af en toe om.
  • Snijd intussen de bleekselderij in dunne plakjes en de paprika in kleine blokjes.
  • Schep de groenten met de inhoud van beide blikken bruine bonen door het chorizomengsel.
  • Schenk de bouillon erbij en breng de soep al roerend aan de kook.
  • Laat nog 10 minuten zachtjes koken.
  • Druk met een stamper de bonen fijn en roer goed, tot de soep mooi gebonden is.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.

Recept afdrukken
No ratings yet

Knapperige loempiaatjes

Voorbereidingstijd20 minuten
in de airfreyer5 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Kip, Voorgerechten
porties: 4
Auteur: Philips

Equipment

Bereidingswijze

  • Scheur de gekookte kipfilet in stukjes.
  • Snijd bleekselderij, wortels en champignons in lange, dunne reepjes.
  • Doe de stukjes kip in een kom en voeg bleekselderij, wortel en champignons toe.
  • Voeg gember, suiker en kippenbouillonpoeder toe en meng.
  • Dit wordt de vulling van de loempia's.
  • Klop het ei los en voeg de maïzena toe, zodat er een dikke pasta ontstaat.
  • Zet weg.
  • Doe wat vulling op elk loempiavel en rol op.
  • Plak de uiteinden vast met het eimengsel.
  • Bestrijk voor een knapperig resultaat de loempia’s licht met olie.
  • Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
  • Doe de loempia's in de mand van de Airfryer en schuif de mand in de Airfryer Stel de timer in op 4 minuten.

Tips / Opmerkingen

Serveer met zoete chilisaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Maaltijdsalade met kip en roquefort

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Salade
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en de avocado in kleine blokjes.
  • Hak de walnoten grof.
  • Snijd de kip in kleine plakjes.
  • Roer een dressing van de olie, azijn en roquefort en breng op smaak met peper.
  • Schep de sla om met de helft van de dressing.
  • Leg hierop de avocado, bleekselderij, walnoten en kip en druppel de rest van de dressing erover.

Tips / Opmerkingen

Lekker met grove sneden ciabatta of volkoren brood.
Het is de combinatie van blauwaderkaas, walnoten en bleekselderij die het 'm doet.'