Recept afdrukken
No ratings yet

Vispie

Aller Hande 1997
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In koekenpan 60 g boter zachtjes smelten.
  • Rösti al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
  • Kappertjes toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Kabeljauw in blokjes van ca. 11/2 cm snijden.
  • In pan 1/4 liter water, wijn, laurierblad, snufje zout en peper aan de kook brengen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen.
  • Kabeljauw ca. 2 à 3 minuten tegen de kook aan verwarmen.
  • Met schuimspaan vis op diep bord scheppen en laten afkoelen (pocheervocht bewaren).
  • In steelpan rest van boter verhitten.
  • Bloem toevoegen.
  • Pocheervocht scheutje voor scheutje toevoegen tot gebonden saus ontstaat.
  • Crème fraîche toevoegen.
  • Peterselie erboven fijnknippen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Vormpjes invetten.
  • Vis over vormpjes verdelen.
  • Saus over vis verdelen.
  • Rösti bovenop visragout leggen.
  • Bestrooien met geraspte kaas.
  • Visies in ca. 20 á 25 minuten gaar en goudbruin bakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Uientaartjes met rodewijnjus

Recept categorieën: Fruit, Hartige taart, Hoofdgerechten, Kaas
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Plakjes bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 5 minuten laten ontdooien.
  • Uien pellen en in ringen snijden.
  • Boven kopje tijmblaadjes van takjes rissen.
  • In hapjespan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Ui toevoegen en afgedekt in ca. 10 minuten zachtjes gaar smoren, regelmatig omscheppen. Intussen pruimen kleinsnijden.
  • In pan pruimen met wijn en honing aan de kook brengen en afgedekt ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen (= rodewijnjus).
  • Korst van geitenkaas snijden.
  • Kaas verkruimelen.
  • Tomaatjes wassen en halveren.
  • Olijven halveren.
  • Helft van tijm door uien scheppen.
  • Vormpjes invetten.
  • Aanrecht bestuiven met bloem.
  • 2 Bladerdeegplakjes halveren.
  • Half plakje op heel plakje leggen en samen uitrollen tot ronde lap van ca. 18 cm doorsnede.
  • 1 Vormpje ermee bekleden.
  • Rand goed aandrukken, aan bovenkant teveel aan deeg naar binnen vouwen.
  • Andere vormpjes op dezelfde wijze bekleden.
  • Helft van geitenkaas over bodem verdelen.
  • Bestrooien met peper.
  • Uien op smaak brengen met zout en peper.
  • Op geitenkaas scheppen.
  • Rest van geitenkaas en tijm erover verdelen.
  • Garneren met olijven en tomaatjes.
  • Besprenkelen met rest van olie.
  • Boven pan jus zeven.

Bereiden:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • In midden van oven "uientaartjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Jus opnieuw zachtjes verwarmen.
  • Uientaartjes uit vormpjes nemen en op vier borden zetten.
  • Taartjes en borden besprenkelen met rodewijnjus.
  • Serveren met gemengde sla.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tuinerwtjescurry met sinaasappel

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Curry's
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Ui pellen en snipperen.
  • Sinaasappel dik schillen, tot op vruchtvlees.
  • Boven kommetje met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden (sap bewaren).
  • Partjes in stukjes snijden.
  • In kopje koriander fijnknippen.
  • In kommetje sinaasappelsap, biogarde en bloem door elkaar roeren.

Bereiden:

  • In braadpan boter smelten.
  • Ui en kerriepoeder ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Biogardemengsel erdoor roeren en tuinerwtjes erdoor scheppen.
  • Afgedekt in ca. 10 minuten zachtjes gaarsmoren, regelmatig omscheppen.
  • Sinaasappelstukjes en koriander erdoor scheppen en ca. 2 minuten laten meewarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Serveren met lamskoteletjes en rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met stroganoffsaus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Witlof schoonmaken en wassen.
  • Stronken in stukken van ca. 3 cm snijden.
  • In schaal witlof en fruitcocktail door elkaar scheppen.
  • In pan met ruim kokend water en zout tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing gaar koken.
  • Intussen ui pellen en in ringen snijden.
  • Vlees in reepjes snijden en bestrooien met zout en peper.
  • Vier borden voorverwarmen.
  • In pan boter verhitten.
  • Ui en vlees in ca. 3 minuten al omscheppend bruin bakken.
  • Paprikapoeder en bloem erdoor roeren en ca. 1 minuut meebakken.
  • Al roerend wijn erbij schenken.
  • Crème fraîche erdoor roeren.
  • Saus onafgedekt ca. 3 minuten zachtjes koken, af en toe roeren.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper.
  • Tagliatelle over warme borden verdelen.
  • Saus erop scheppen.
  • Weinig witlofsalade ernaast scheppen, rest van salade apart erbij serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Soesjes met sinaasappelroom

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Gebak
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • In pan 1 dl water aan de kook brengen.
  • Boter toevoegen en laten smelten.
  • Zout en bloem toevoegen en blijven roeren tot bal deeg ontstaat.
  • Van vuur af eieren één voor één door deeg roeren.
  • Met behulp van 2 dessertlepels 20 bergjes deeg op bakplaat scheppen.
  • In midden van oven soesjes in 15 à 20 minuten lichtbruin en gaarbakken, na 10 minuten baktijd oventemperatuur verlagen naar 200 °C of gasovenstand 4.
  • Oven uitschakelen en soesjes nog ca. 5 minuten laten staan.
  • Soesjes op rooster leggen en laten afkoelen.
  • Intussen in kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • 1 Sinaasappel goed schoonboenen.
  • Schil eraf raspen. Sinaasappels uitpersen en 11/2 dl sap afmeten.
  • In pannetje 2 eetlepels water aan de kook brengen.
  • Gelatine goed uitknijpen.
  • Al roerend gelatine in heet water oplossen.
  • Sinaasappelsap erdoor roeren en iets lobbig laten worden.
  • Intussen 11/2 dl slagroom stijfkloppen met 1 eetlepel suiker.
  • Sinaasappelmengsel door vla roeren.
  • Sinaasappelrasp en slagroom erdoor spatelen.
  • In koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.

Bereiden:

  • Soesjes aan zijkant opensnijden.
  • Sinaasappelroom doorkloppen met mixer of garde en overdoen in spuitzak. Sinaasappelroom in soesjes spuiten.
  • Rest van slagroom met rest van suiker stijfkloppen.
  • Soesjes over vier bordjes verdelen.
  • Bestrooien met poedersuiker.
  • Garneren met slagroom en zilverpillen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Saltimbocca alla Romana

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Peultjes, broccoli en kool schoonmaken en wassen.
  • Broccoliroosjes van stronk snijden.
  • Kool in vieren snijden en harde stronk wegsnijden.
  • In kopje peterselie fijnknippen.
  • Plakjes ham halveren.
  • Schnitzels met deegroller iets uitrollen en elk in 3 gelijke stukken snijden.
  • Inwrijven met zout en peper.
  • Salie erover strooien.
  • Op elk stukje vlees 1 plakje ham leggen.
  • Vaststeken met cocktailprikker.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.

Bereiden:

  • De borden voorverwarmen.
  • In (stoom)pan 1/2 liter water aan de kook brengen.
  • Groenten in stoommandje of roestvrijstalen vergiet leggen.
  • Mandje boven kokend water hangen en groenten afgedekt in ca. 15 minuten beetgaar stomen.
  • Bloem op plat bord strooien.
  • Vlees één voor één door bloem wentelen.
  • In wijde koekenpan boter en 1 eetlepel olie verhitten.
  • Vlees op half hoog vuur in ca. 3 minuten bruin en net aan gaar 'bakken.
  • Vlees op borden leggen.
  • Fond en wijn door bakvet roeren en ca. 1 minuut zachtjes laten inkoken.
  • Jus over vlees scheppen.
  • Peterselie erover strooien.
  • Groenten ernaast leggen en besprenkelen met rest van olie en citroensap.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roti van Allerhande

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Suriname
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Kip bestrooien met zout en peper.
  • In braadpan boter verhitten en kip in ca. 5 minuten rondom bruin bakken.
  • Afgedekt in ca. 30 minuten gaar stoven.
  • Kip uit pan op bord scheppen en iets laten afkoelen.
  • Kippenvlees van botten nemen.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Intussen in kom bakmeel, zout en 13/4 dl water door elkaar Toeren.
  • Met koele hand in ca. 5 minuten tot soepel deeg kneden.
  • Als deeg te droog is nog wat water toevoegen.
  • Deeg verpakken in plasticfolie en in koelkast ca. 30 minuten laten rusten. Sperziebonen schoonmaken, wassen en in stukjes van ca. 3 cm breken.
  • Aardappels schillen, in stukjes snijden en wassen.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Peper wassen, halveren, zaadlijst en zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.

Bereiden:

  • Eén bord voorverwarmen.
  • In braadpan 4 eetlepels olie verhitten.
  • Ui, peper, kerriepoeder, koriander en komijn ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Aardappels en sperziebonen erdoor scheppen en ca. 1 minuut meebakken.
  • Toevoegen: kip, bouillontablet en 1/2 liter water.
  • Aan de kook brengen en afgedekt ca. 20 minuten zachtjes laten stoven.
  • Intussen deeg in 8 stukken verdelen en tot balletjes rollen.
  • Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
  • Deegballetjes uitrollen tot 8 ronde lappen van ca. 24 cm doorsnede.
  • Grote koekenpan dun invetten met rest van olie en verhitten.
  • Roti's in ca. 2 minuten aan beide kanten lichtbruin bakken.
  • Op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden.
  • Door kip santen roeren en nog ca. 5 minuten zachtjes laten stoven.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Aan tafel op vier borden roti leggen en kip in kerriesaus ernaast scheppen.
  • Serveren met sambal.

Recept afdrukken
No ratings yet

Poting

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Dessert
Dieët: Vegetarisch
porties: 6 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rozijnen en krenten wassen en laten uitlekken.
  • In kom zelfrijzend bakmeel met melk, eieren, zout en vanillesuiker tot glad beslag kloppen.
  • Rozijnen en krenten erdoor mengen.
  • Schaal invetten en bestuiven met bloem.
  • Beslag in schaal scheppen (schaal niet verder dan voor 2/3 deel vullen) en afdekken met aluminiumfolie. Schaal in grote pan zetten.
  • Pan vullen met zoveel water dat schaal voor 2/3 deel onder staat.
  • Water tegen de kook aan brengen.
  • Poting afgedekt in ca. 2 á 21/2 uur tegen de kook aan laten garen. Ca. 1/2 uur voor einde baktijd deksel van pan nemen en in aluminiumfolie gaatjes prikken om vocht te laten ontsnappen.
  • Met satéprikker controleren of poting gaar is (als prikker droog eruit komt is poting gaar).
  • Bord op schaal leggen, samen keren en poting uit vorm laten glijden.
  • Serveren met gesmolten boter, suiker en kaneel, stroop of (gepureerde) verse vruchten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pizza met kabeljauw en garnalen

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pizza, Vis, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • (Kabeljauw en garnalen in ca. 1 uur half laten ontdooien.)
  • Ui pellen en snipperen. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Tomatenblokjes erdoor roeren. ca. 3minuten op hoog vuur laten inkoken tot stevige saus ontstaat.
  • Roomkaas toevoegen en al roerend laten smelten.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper.
  • Laten afkoelen. In kom broodmix met 4 eetlepels olie en 21/2 dl handwarm water volgens gebruiksaanwijzing tot soepel deeg kneden. ca. 15 minuten laten rijzen. Intussen artisjokharten afgieten en halveren.
  • Prei schoonmaken, in flinterdunne ringetjes snijden en wassen.
  • Zalm in reepjes snijden.
  • Korstjes van kaas snijden en kaas in lengte in repen van ca. 1 cm breed snijden.
  • Kabeljauw in blokjes van ca. 2 x 2 cm snijden.
  • Bestrooien met zout, peper en Italiaanse kruiden.
  • Bakplaat invetten.
  • Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
  • Deeg uitrollen tot rechthoekige lap ter grootte van bakplaat.
  • Bakplaat bekleden met deeglap.
  • Rand van deeg iets omhoog duwen.
  • Tomatensaus over deeg uitstrijken.
  • Achtereenvolgens prei, kabeljauw, garnalen, artisjokharten, reepjes zalm en olijven over pizza verdelen.
  • Kaasrepen in ruitpatroon op pizza leggen.
  • Pizza tot gebruik afdekken met aluminiumfolie en koel wegzetten.

BEREIDEN:

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Rest van olie over pizza druppelen.
  • Pizza 1 richel onder midden van oven schuiven en in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Pizza met bakplaat op tafel zetten.
  • Serveren met gemengde groene sla.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pizza met kabeljauw en garnalen

Aller Hande 1996
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • (Kabeljauw en garnalen in ca. 1 uur half laten ontdooien.)
  • Ui pellen en snipperen. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Tomatenblokjes erdoor roeren. ca. 3minuten op hoog vuur laten inkoken tot stevige saus ontstaat.
  • Roomkaas toevoegen en al roerend laten smelten.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper.
  • Laten afkoelen. In kom broodmix met 4 eetlepels olie en 21/2 dl handwarm water volgens gebruiksaanwijzing tot soepel deeg kneden. ca. 15 minuten laten rijzen. Intussen artisjokharten afgieten en halveren.
  • Prei schoonmaken, in flinterdunne ringetjes snijden en wassen.
  • Zalm in reepjes snijden.
  • Korstjes van kaas snijden en kaas in lengte in repen van ca. 1 cm breed snijden.
  • Kabeljauw in blokjes van ca. 2 x 2 cm snijden.
  • Bestrooien met zout, peper en Italiaanse kruiden.
  • Bakplaat invetten.
  • Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
  • Deeg uitrollen tot rechthoekige lap ter grootte van bakplaat.
  • Bakplaat bekleden met deeglap.
  • Rand van deeg iets omhoog duwen.
  • Tomatensaus over deeg uitstrijken.
  • Achtereenvolgens prei, kabeljauw, garnalen, artisjokharten, reepjes zalm en olijven over pizza verdelen.
  • Kaasrepen in ruitpatroon op pizza leggen.
  • Pizza tot gebruik afdekken met aluminiumfolie en koel wegzetten.

BEREIDEN:

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Rest van olie over pizza druppelen.
  • Pizza 1 richel onder midden van oven schuiven en in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Pizza met bakplaat op tafel zetten.
  • Serveren met gemengde groene sla.