Recept afdrukken
No ratings yet

Sjoe sjoe

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 2 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • De uien fijn snijden en fruiten.
  • Het vlees in blokjes snijden en bij de uien toevoegen.
  • Wat kerrie over het vlees strooien en het vlees braden.
  • Van de bouillonblokjes ½ l bouillon maken.
  • 2 eetlepels bloem aan het vlees toevoegen, goed roeren en daarna de bouillon toevoegen.
  • Heel goed roeren, dan de pindakaas erdoor roeren, rozijnen toevoegen en alles nog 20
  • minuten laten sudderen.
  • Af en toe goed doorroeren, op het laatst de ananas en banaan in stukjes snijden en toevoegen.
  • Eventueel nog wat ananassap toevoegen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met rijst en een frisse salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sesamstengel met makreeldip

Recept categorieën: Hapjes
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 º C.
  • Leg de plakken bladerdeeg op een met bloem bestoven aanrecht.
  • Rol de plakken wat verder uit met de deegroller.
  • Bestrooi ze met versgemalen zeezout.
  • Snijd iedere plak in repen van circa 3 centimeter breed.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Pak iedere reep bladerdeeg aan de uiteinden vast en draai deze een paar keer in tegengestelde richting, zodat je een gekrulde stengel krijgt.
  • Leg de st Engeland op de bakplaat en bestrijk ze met olijfolie en de sesamzaadjes en bak ze in 8-10 minuten goudbruin en krokant.
  • Prak de makreel met een vork fijn en meng de zure room er doorheen.
  • Breng op smaak met versgemalen zeezout en peper.
  • Serveer de sesamstengel met de makreeldip.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaanse stoofschotel van Anneke

Lekker op een koude winteravond.
Recept categorieën: Rundvlees, Stoofpot
Land van herkomst: Spanje

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bloem mengen met peper, zout en kruidnagel
  • Vleesstukjes door de bloem halen
  • Vlees bakken in olie en laten sudderen
  • Vlees uit de pan en de ui fruiten,
  • Daarna soep toevoegen en warm maken.
  • Vlees, aardappelen toevoegen en lekker laten sudderen tot de aardappelen een bite hebben.
  • Als laatste komt.
  • Als laatste de komkommer toevoegen en t minuten laten stoven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelkroketjes van Frans Huits

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

Bereidingswijze

  • Boen de aardappelen schoon, kook ze gaar, pel ze en pureer ze (bijvoorbeeld met behulp van een pureeknijper).
  • Meng de nog hete puree met de eidooiers, 2 eetlepelspaneermeel, zout en (versgeraspte)
  • nootmuskaat.
  • Maak van de puree ca. 2 cm dikke rollen en snijd daar stukken van 4 cm af.
  • Wentel de kroketjes achtereenvolgens door de bloem, het losgeroerde eiwit en het paneermeel en laat ze in heet frituurvet goudbruin worden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelkoekjes uit de oven en biefstuk met pizzakruiden

Recept categorieën: Groenten, Rundvlees
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat de gare spinazie uitlekken, druk ze uit en hak ze fijn.
  • Kook de aardappelen gaar, stamp ze tot een puree en wrijf die door een zeef.
  • Meng er de spinazie, de helft van de bloem, de eieren, de cottage cheese en wat zout, peper en
  • nootmuskaat door.
  • Meng er in delen de rest van de bloem door tot een kneedbaar geheel.
  • Vorm dit tot een rol, snijd die in 1 cm dikke plakken en kook die per 5 tegelijk 3 minuten in gezouten water.
  • Schik ze dakpansgewijs in rijen in een ovenschaal.
  • Vermeng de verse kaas met de pestosaus en de helft van de geraspte kaas, lepel dit mengsel over de gnocchi, verdeel er de rest van de kaas over en bak ze bij 175°C 45 minuten.
  • Bak de entrecotes in olijfolie aan beide kanten 1 minuut.
  • Knijp er de knoflook boven uit en strooi er zout en peper over.
  • Voeg de uitgelekte tomaatstukjes toe en laat nog 3 minuten stoven.

Tips / Opmerkingen

Serveer de peterselie erbij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Raggmunkar

Aardappelkoekjes
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Zweden
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Klop met een mixer het ei, de bloem, de melk en het zout ½ minuut in een kom en voeg daarna steeds wat geraspte aardappel toe tot alles tot een beslag is verwerkt.
  • Verhit in een koekenpan een dun laagje olie.
  • Gebruik 1 eetlepel beslag voor kleine koekjes en 3 eetlepels voor grote.
  • Laat het beslag dun uitlopen en bak de koekjes aan beide kanten bruin en knapperig.

Tips / Opmerkingen

Dien ze op met jam, keukenstroop of als hoofdgerecht met groenten en vlees.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelkoekjes van Frans Huits

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

Bereidingswijze

  • De aardappelen in weinig water met wat zout gaar koken,afgieten en fijnstampen.
  • De paprika en de olijven klein snijden, het uitje raspen.
  • Dit alles vermengen.
  • De bloem met de melk en het ei tot een glad beslag roeren en het aardappelmengsel erdoor roeren, zout en peper naar smaak toevoegen en de kruiden erbij doen.
  • In een ruime pan een bodempje olie verhitten en steeds 3 juslepels beslag, met tussenruimte, in de pan scheppen.
  • Als de onderkant bruin is, de koekjes keren en de andere kant ook bruin bakken.
  • Laten uitlekken op keukenpapier.

Tips / Opmerkingen

Lekker met kipfilet, kerriesaus en sperziebonen_

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaanse bonenschotel met puree of rijst

Een heerlijke maaltijd wanneer het echt koud is!
Recept categorieën: Groenten, Rundvlees
Land van herkomst: Spanje
porties: 6 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiden: duurt zeker 5 uur

  • Doe de soep met tomatenpuree in een pan en zet op kleinste vuur
  • Fruit de uien, knoflook, champignons en tomaatjes in een pan.
  • Nu het vlees in blokjes en door de bloem, zout en kruiden rollen.
  • Restant bewaren om saus in te dikken!
  • Doe nu alles bij elkaar in een pan en laat zeker 4 uur sudderen!!!
  • Af en toe roeren.
  • Maak intussen de aardappel puree of rijst klaar.
  • Snijd nu de komkommer in kleine blokjes en de laatste 10 minuten mee laten sudderen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aspergesoep met forelballetjes

Oorspronkelijk Duits recept uit 1992.
Dit is een bewerkelijk recept maar de moeite waard. Een heel aparte soep. Dit is een bewerkelijk recept maar de moeite waard.
Een heel aparte soep.
Recept categorieën: Soep, Vis

ingrediënten

Voor de forelballetjes

Voor de soep:

Bereidingswijze

  • Haal de filet en slagroom uit de koeling en snijd de filet in kleine stukjes.
  • Pureer deze met room en eiwit en breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Zet deze puree 1 uur in de koeling.
  • Schil de asperges en snijd deze in stukken.
  • Breng het water aan de kook met zout suiker en 1 el boter.
  • Voeg nu de schillen toe.
  • En laat dit 20 min koken.
  • Giet het kookvocht door een zeef in een andere pan en gooide schillen weg.
  • Vul nu de vloeistof aan met de melk.
  • Voeg de asperges toe en laat ze in 25 min gaarkoken.
  • Laat de asperges uitlekken en houdt 5 dol kookvocht achter.
  • Smelt de boter en verhit de bloem daarin tot dit lichtgeel is geworden.
  • Giet nu langzaam het kookvocht erbij en voeg de asperges toe en laat 5 min koken.
  • Klop de eidooiers en slagroom en bind daarmee de soep.
  • Pak nu een tl en doop in koud water en vorm mooie balletjes.
  • Pocheer de balletjes even in 4 min In water, maar niet laten koken.
  • Verdeel de balletjes over de soepkommen en giet de hete soep erover.
  • Garneer met kervel of peterselie of bladselderij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kerriesoep met kipfilet

Recept categorieën: Kip, Soep

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de kipfilet en rijst in de bouillon van 1l.
  • Neem een braadpan en op laag vuur de blokjes ui en paprika bakken.
  • Intussen haal je de kipfilet eruit en neem een hakmolen en hak de kip klein.
  • Doe nu de bloem bij de ui en paprika en blus af met bouillon.
  • Doe nu de kerrie en room erbij en warm dit.
  • Neem deze pan van het vuur en doe schep voor schep, met goed roeren bij de bouillon.
  • Wanneer alles erin zit, Goed blijven roeren en vuur iets hoger zetten tot alles goed warm is.

Tips / Opmerkingen

Lekker stukje stokbrood erbij en smullen maar.