Bloemkool-aardappeltaart

Bloemkool-aardappeltaart

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 3 aardappels iets kruimig
  • 3 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote rode ui in ringen gesneden

Instructies

  • Schil de aardappelen en rasp ze fijn met een handrasp of keukenmachine.
  • Haal de bladeren van de bloemkool, snijd een stukje van de onderkant af en rasp ook de hele bloemkool fijn.
  • Doe de aardappel met de bloemkool in een kom, meng de eieren erdoor en voeg peper, zout, fijngehakte knoflook en een scheutje olie toe.
  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en schep het mengsel in de pan.
  • Strooi de rode uien erover en druk deze in het mengsel.
  • Doe een deksel op de pan en laat op het allerlaagst mogelijke vuur 20 minuten staan.
  • Doe dan een bord op de taart, draai voorzichtig om en schuif de taart met de andere kant weer in de pan.
  • Bak ook deze kant nog zo’n kwartier.
  • Haal de taart dan uit de pan, snijd in punten en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch