Recept afdrukken
No ratings yet

Rijstgerecht met roerbakgroenten

Recept categorieën: Groenten, Rijst, Roerbakken / Wokken
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar en droog.
  • Voeg, als het water met de rijst kookt, het groentebouillonpoeder, de
  • sinaasappelrasp en het vijfkruidenpoeder toe en roer goed tot alles is opgelost.
  • Neem de pan met de gekookte rijst van het vuur, laat hem afgedekt 5-10 minuten rusten en maak de rijst vervolgens met twee vorken los.
  • Laat de tofu uitlekken, dep het stuk met keukenpapier droog en snijd de tofu in blokjes van ± 1-1½ cm.
  • Verhit, terwijl de rijst kookt, op hoog vuur een grote wok of grote pan met anti-aanbaklaag, voeg de olie toe en daarna de geraspte gember, de knoflook, de lente-ui en de gedroogde pepers en roerbak 30 seconden.
  • Voeg de broccoli en de bloemkool toe en roerbak 2 minuten.
  • Voeg de tofublokjes toe samen met de schoongewreven en kleiner gesneden oesterzwammen en roerbak 2-3 minuten.
  • Strooi de sesamzaadjes erover en roer de sojasaus erdoor.
  • Warm alles snel goed door en serveer de rijst met het roerbakmengsel.

Notities

Houdt u niet van te rauwe bloemkoolroosjes, blancheer ze dan voor het roerbakken 2 minuten in ruim kokend water.

Info:

Twee supergezonde groenten, gecombineerd met tofu, paddestoelen en zilvervliesrijst of basmatirijst, geven een heerlijk gemakkelijk gerecht, dat qua kleur goed bij de herfst past.
Oesterzwammen worden geteeld op geprepareerd stro waaraan broed van de oesterzwam is toegevoegd. De oesterzwam is schelpvormig en meestal lichtgrijs van kleur. De oesterzwam heeft een zachte smaak die uitstekend met verschillende groenten combineert.