Bloemkoolroosjes, peultjes en courgette

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine bloemkool
  • 100 gram peultjes
  • 1 kleine courgette
  • 350 gram Quornstukjes
  • 3 eetlepel(s) arachideolie
  • 1 ½ eetlepel(s) sojasaus
  • ½ groentebouillontablet

Instructies

  • Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snijd het vruchtvlees in ringetjes.
  • Snipper de knoflook.
  • Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
  • Haal de peultjes af.
  • Snijd de courgette in halve plakjes.
  • Verhit de helft van de olie in een wok of ruime braadpan en fruit de rode peper met de knoflook ± 2 minuten.
  • Bak de Quorn al omscheppend ± 7 minuten mee en neem het daarna uit de
  • pan.
  • Verhit de rest van de olie en bak de bloemkool, de peultjes en de courgette al
  • omscheppend 5 minuten.
  • Voeg de sojasaus, het bouillontablet en 4 eetlepels water toe en breng het
  • geheel al omscheppend aan de kook.
  • Leg een deksel op de pan en laat de groenten op laag vuur in ± 7 minuten
  • beetgaar koken.
  • Voeg de Quorn weer toe en warm alles goed door.
  • Lekker met pandanrijst en sambalsaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch