Bloemkoolsoep met blue stilton
Allerhande 2006
ingrediënten
- 1 l kippenbouillon of groentebouillonvan tablet
- ½ zak bloemkoolroosjes diepvries
- 1 stukje foelie
- 100 ml slagroom houdbare
- 75 g blue stilton blauwaderkaas
Bereidingswijze
- Breng in een soeppan de bouillon met de bloemkoolroosjes en foelie aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken tot de bloemkool gaar is.
- Verwijder de foelie.
- Pureer de soep met de staafmixer of giet de soep in de bak van de keukenmachine en pureer het tot een glad geheel.
- Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met (versgemalen) peper.
- Schep de soep in vier diepe borden en verkruimel de blauwaderkaas erboven.
Tips / Opmerkingen
Meer beet? Houd twee bloemkoolroosjes achter, laat ze ontdooien en snijd de stelen eraf.
Hak ze tot fijn kruim en roer dat net voor het serveren door de soep.
Hak ze tot fijn kruim en roer dat net voor het serveren door de soep.