Recept afdrukken
No ratings yet

Karbonades met zeezout en blonde linzen

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4
Calorieën: 470kcal

Bereidingswijze

  • Voorbereiding:
  • Knoflook pellen en snipperen.
  • Jeneverbessen verkruimelen.
  • In kommetje helft van knoflook jeneverbessen, 2 theelepels tijm, zout en peper en 2 eetlepels olie mengen.
  • Karbonades met kruidenmengsel rondom bestrijken en minimaal 1 uur afgedekt in koelkast laten staan.
  • Bereiden:
  • Ui pellen en snipperen.
  • Wortel, paprika en bosui wassen en in stukjes snijden.
  • In ruime pan 1 eetlepel olie verhitten en hierin ui 1 minuut fruiten.
  • Wortel toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Linzen erdoor scheppen en geheel 1 à 2 minuten bakken.
  • Laurier, kruidnagel rest van tijm en 1 liter water met een groentebouillonblokje toevoegen en geheel aan de kook brengen.
  • Vuur zacht zetten en linzen in 35 minuten gaar koken.
  • Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Karbonades vlak onder hete grill schuiven en in maximaal 10 minuten bruin en gaar grillen, vlees halverwege omdraaien.
  • Laurier en kruidnagel uit linzenmengsel verwijderen.
  • Vervolgens linzen in vergiet laten uitlekken.
  • In dezelfde pan rest van olie verwarmen en rest van knoflook, paprika en bosui 4 minuten roerbakken.
  • Linzen uit vergiet weer terug in de pan doen en goed omscheppen met paprika-uimengsel op smaak brengen met peper en zout.
  • Linzen bij karbonades serveren.

Nutrition

Calorieën: 470kcal | koolhydraten: 42g | Eiwit: 53g | Vet: 10g