Bonen balsamico soep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 gram porcini of gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 zakje soepgroenten fijngesneden / prei, selderij, wortelen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel groentebouillon van tablet
  • 2 blikjes witte bonen á 425 ml
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 sneetjes witbrood in kleine stukjes
  • 5 verse salieblaadjes
  • 1 teentje knoflook gepeld en in schijfjes gesneden k
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • witte peper versgemalen
  • zout

Instructies

  • Week de porcini in lauw water.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de soepgroenten.
  • Voeg de bouillon toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg 1/2 liter water, de porcini en het weekwater toe en laat 15 minuten
  • pruttelen.
  • Voeg de bonen en de Parmezaanse kaas toe en laat nog 15 minuten op het
  • vuur staan.
  • Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de rest van de olie, laat de salieblaadjes even bakken, verwijder ze
  • uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Fruit de knoflook in diezelfde olie en haal uit de pan.
  • Bak nu de croûtons in de olie en breng op smaak met zout.
  • Dien de soep op met de croûtons en besprenkel met balsamicoazijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Porcini (of eekhoorntjesbrood) is de meest gegeten wilde paddestoel in Italië.
U vindt ze vers in de vroege herfst. Een groot deel van de oogst wordt in
plakjes gesneden en gedroogd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Italië