Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde zalm

Recept categorieën: Vis, Zalm
Land van herkomst: België
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwijder het vel van de vis.
  • Snijd het stuk zalm doormidden en verwijder de middengraat en alle zijgraatjes,
  • gebruik voor dit werk eventueel een epileertangetje.
  • Vermeng het zout, de suiker en de peper en wrijf de stukken vis aan alle kanten met dit mengsel in.
  • Maak de dille schoon, hak hem fijn en spreid hem op een vel aluminiumfolie uit.
  • Leg er een stuk zalm op en bedek ook dat met dille.
  • Bedek dit met het tweede stuk zalm en bestrooi ook dat met gehakte dille.
  • Sluit alles in het aluminiumfolie in, leg er een plankje met een gewicht op en zet het 24 uur op een koele plaats.
  • Schraap alvorens te serveren de dille en de kruiden af en snijd de vis in heel dunne
  • plakjes.
  • Geef er citroen, mierikssaus en, naar smaak, een komkommersalade bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gerookte zalmrolletjes met kruidige roomvulling

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
porties: 4
Auteur: Jumbo

Bereidingswijze

  • Houd 4 takjes dille apart voor de garnering.
  • Hak de groene blaadjes van de dille klein.
  • Schep de zure room in een kom en roer het citroensap, de dille en bieslook erdoor. Knip de tuinkers uit het bakje.
  • Besmeer elke plak gerookte zalm dun met de gekruide zure room.
  • Eventueel kan de zure room iets verdund worden door er een scheutje melk aan toe te voegen.
  • Rol de plak op.
  • Verdeel de zalmrolletjes over de borden.
  • Bestrooi de rolletjes met versgemalen peper.
  • Leg op elk rolletje een takje dille.
  • Garneer het gerecht met toefjes tuinkers.

Tips / Opmerkingen

Variatietip:

Roer een klein beetje geraspte mierikswortel (uit een potje) door de zure room.

Wijnadvies:

Een chenin blanc zou een goede keuze zijn voor dit gerecht.

Recept afdrukken
No ratings yet

Barbunya

Gestoofde rode poon
Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Turkije
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat de poontjes schoonmaken en zowel de kop als de rugstekels wegsnijden.
  • Spoel ze onder de koude kraan af.
  • Laat ze uitlekken en schik ze netjes naast elkaar in een ruime braadpan met goed sluitend deksel.
  • Giet er de olijfolie en het water over.
  • Strooi er peper en zout over en leg er de groene kruiden omheen.
  • Stoof de ponen op zacht vuur langzaam gaar, zodat de graat los gaat zitten (u
  • kunt dit na een minuut of 10 proberen).
  • Laat de ponen in de pan of op een schotel afkoelen, besprenkel ze met het citroensap en dien ze op.

Tips / Opmerkingen

In plaats van rode ponen is dit gerecht ook lekker als u kleine haringen gebruikt.