Bospeen met bieslookboter
Allerhande 2004
Ingrediënten
- 12½ gr bieslook verse
- 75 g boter gezouten / op kamertemperatuur
- 1 bos worteltjes
Instructies
- Bieslook fijnsnijden of boven kommetje fijnknippen.
- Boter erdoor roeren en in koelkast weer wat laten opstijven.
- Loof tot op 2 cm van bovenkant bospeen afsnijden, dunne worteltje aan onderkant verwijderen.
- Bospeen bij loof vasthouden, schrappen en wassen of bospeen onder stromend water stevig afborstelen.
- In wijde (hapjes)pan worteltjes met weinig water en mespunt zout aan de kook brengen en afgedekt in 10-15 minuten beetgaar koken (kookvocht is dan vrijwel verdampt).
- Pan met worteltjes tussentijds enkele malen omschudden.
- Bieslookboter uit koelkast nemen.
- Eventueel resterend kookvocht afgieten en worteltjes in warme schaal overdoen.
- Boter in gedeelten op worteltjes scheppen en laten smelten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij gestoomde witte vis.