Bospeen met bieslookboter

Allerhande 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12½ gr bieslook verse
  • 75 g boter gezouten / op kamertemperatuur
  • 1 bos worteltjes

Instructies

  • Bieslook fijnsnijden of boven kommetje fijnknippen.
  • Boter erdoor roeren en in koelkast weer wat laten opstijven.
  • Loof tot op 2 cm van bovenkant bospeen afsnijden, dunne worteltje aan onderkant verwijderen.
  • Bospeen bij loof vasthouden, schrappen en wassen of bospeen onder stromend water stevig afborstelen.
  • In wijde (hapjes)pan worteltjes met weinig water en mespunt zout aan de kook brengen en afgedekt in 10-15 minuten beetgaar koken (kookvocht is dan vrijwel verdampt).
  • Pan met worteltjes tussentijds enkele malen omschudden.
  • Bieslookboter uit koelkast nemen.
  • Eventueel resterend kookvocht afgieten en worteltjes in warme schaal overdoen.
  • Boter in gedeelten op worteltjes scheppen en laten smelten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij gestoomde witte vis.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch