Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde champignons

Recept categorieën: Groenten, Hapjes
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
porties: 18 stuks
Auteur: Tina de Vries / Ned. Vegetariërsbond

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 180 C.
  • Was de champignons en verwijder de steeltjes.
  • Snijd de steeltjes klein.
  • Rasp de kaas.
  • Vermeng de port, het paneermeel en de kaas.
  • Snijd het tomaatje fijn en roer door het kaasmengsel.
  • Snijd de bosui heel fijn.
  • Verhit een beetje olie.
  • Bak daarin de steeltjes van de champignons met de bosui en de knoflook goudbruin.
  • Roer de groente door het kaasmengsel en breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de champignons met het mengsel en zet 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 C.
  • Serveer op een mooi schaaltje.

Tips / Opmerkingen

Warm of koud serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige doperwtensoep

Recept categorieën: Groenten, Soep
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
porties: 6 personen
Auteur: Tina de Vries / Ned. Vegetariërsbond

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  • Verhit een beetje olie in een soeppan.
  • Voeg de bosui toe en bak enkele minuten.
  • Pers de knoflook erbovenuit en bak nog een minuutje mee.
  • Voeg de bevroren doperwten en de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Laat op zacht vuur ongeveer 10 minuten doorkoken.
  • Pureer de soep en zet de pan weer op het vuur.
  • Roer de room erdoor.
  • Breng op smaak met zout & peper.
  • Schenk de soep in kleine kommetjes.
  • Garneer met een blaadje munt.

Tips / Opmerkingen

Warm serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise curry met tahu reepjes

Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Ingrediënten voor de rode curry:

Overige ingrediënten:

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten voor de curry in een blender en mix dit tot een fijne pasta.
  • Zet een ruime pan met water en een beetje zout op het vuur.
  • Voeg, wanneer het water kookt, de pandan rijst toe en kook de rijst 8 minuten.
  • Giet de rijst af en laat vervolgens 8 minuten staan met het deksel op de pan.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en bak ze in 2 eetlepels olie goudbruin.
  • Voeg 1 eetlepel curry pasta toe aan de bloemkool en bak het geheel 2 minuten.
  • Voeg de Alpro®soya reepjes en de kokosmelk toe en dek de pan af met het deksel.
  • Presenteer de curry met de rijst, gehakte cashewnoten en gesnipperde bosui.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sambal Goreng Daging

Runder reepjes uit Indonesie
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees in reepjes.
  • Pel de sjalotjes en de knoflook en snipper ze fijn.
  • Verwijder de steeltjes en desgewenst de zaadjes van de lomboks en de rawits en snijd lomboks en rawits ragfijn.
  • Schil de jahe en knip het bovenste deel van sereh af.
  • Snijd de tomaat in kleine partjes en de bosuitjes in grove schuine stukken.
  • Wrijf de sjalotjes,de lomboks,de rawits,de ketumbar,de jinten,de trasi,het zout en de zoetstof in een cobek fijn tot een pasta.
  • Verhit de olie in een wajan.
  • Bak de reepjes vlees ongeveer 3 minuten, schep ze eruit en zet ze apart.
  • Fruit in dezelfde wajan de knoflook goudbruin,voeg de kruidenpasta,de serehstengel en de jahe toe. Doe de partjes tomaat en de stukjes bosui erbij.
  • Voeg de reepjes gebakken vlees toe.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pergedel jangung

Mais koekjes uit Indonesie
Recept categorieën: Dressings, Nagerecht
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zeef de bloem, rijstmeel, zout, peper en chilipoeder in een kom en maak een kuil in het midden.
  • Roer het ei en water door elkaar en giet het in het kuiltje.
  • Klop het met een pollepel tot een glad beslag of doe het geheel in een keukenmachine.
  • Voeg knoflook, ui en mais toe en roer het met de hand door elkaar.
  • Verhit de olie in een koekenpan en maak hoopjes van 2eetlepels van het mengsel in de pan.
  • Druk de hoopjes enigszins plat en bak ze aan beide kanten bruin.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken en bestrooi ze licht met zout.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lams reepjes met spinazie uit Indonesië

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Lamsvlees, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • De spinazie ontdoen van dikke stelen en het zand er goed uitspoelen.
  • Daarna met een slacentrifuge goed droogmaken.
  • Het vlees met keukenpapier afdeppen en in smalle reepjes snijden.
  • De teentjes knoflook fijn pletten met de zijkant van een mes en fijnsnijden.
  • Het lichte deel van de bosuitjes in smalle ringetjes snijden.
  • De eieren even lekker los roeren.
  • Verhit de olie in de wok en bak het vlees onder voortdurend roeren en omscheppen.
  • Voeg de knoflook en de spinazie toe en blijf voortdurend roeren.
  • Laten bakken tot de spinazie begint te slinken.
  • Temper daarna de warmtebron en voeg de ketjap, bosuitjes en zout en peper naar smaak toe.
  • Schep alles enkele malen goed om.
  • Blijf omscheppen en voeg het ei er aan toe en laat dit al roerend stollen.
  • Doe het gerecht over in een voorverwarmde schaal.
  • Strooi de seroendeng er over en dien het direct op met gestoomde rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken kippenvleugeltjes met paprika

Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Voor de marinade:

Voor de saus:

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade.
  • Spoel de kippenvleugeltjes onder koud stromend water af en dep ze droog.
  • Bedek ze met de marinade, dek ze af en zet ze in de koeling.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus, dek af en zet in de koeling.
  • Versnijd de paprika's in reepjes van ½ cm dik en snijd ze zo lang mogelijk.
  • Hak de look en de gember fijn.
  • Snijd de bosui in stukjes van ± 2 cm, inclusief zoveel mogelijk van het groen.
  • Giet de gemarineerde vleugeltjes door een zeef en laat ze uitlekken.
  • Giet de marinade weg.
  • Zet alle ingrediënten klaar en binnen handbereik.
  • Verhit de wok op hoog vuur tot hij begint te roken.
  • Giet een paar lepels arachideolie in de wok.
  • Als de olie walmt, doet u de kippenvleugeltjes in de wok.
  • Roerbak 2-3 minuten vol energie.
  • Neem de wok van het vuur en schep de vleugeltjes over in een bord met keukenpapier.
  • Giet de meeste olie uit de wok en verwarm opnieuw.
  • Voeg de gember en de look toe en roerbak 30 seconden.
  • Voeg de reepjes paprika toe en roerbak 1 minuut.
  • Blus af met de rijstwijn.
  • Schep om en voeg de bosui toe.
  • Warm goed door en voeg opnieuw de kippenvleugeltjes toe.
  • Meng alles goed, voeg de saus toe en warm opnieuw al roerbakkend door.
  • Schakel het vuur uit.
  • Het gaarproces stopt haast onmiddellijk.

Tips / Opmerkingen

Schep alles op een voorverwarmde schotel of direct op voorverwarmde borden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Wontonsoep

Bereidingstijd25 min
Recept categorieën: Soep
porties: 4 personen
Calorieën: 300kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Hak in de keukenmachine de kip, garnalen en bosui fijn.
  • Meng de sherry, sojasaus, sesamolie en peper en zout naar smaak erdoor.
  • Vouw de filodeegvellen open, stapel ze op en snij er 9 vierkanten uit.
  • Schep op elk van de 45 vierkantjes 1 volle tl kipmengsel.
  • Bestrijk de randen van de vierkantjes met water, vouw ze diagonaal dicht, en vouw de punten tot envelopjes naar binnen.
  • Leg de wontons op een met bloem bestoven schaal.
  • Breng een pan ruim water aan de kook en kook de wontons met 15 tegelijk 3 min.
  • Laat ze in een vergiet uitlekken.
  • Breng in een soeppan de bouillon aan de kook.
  • Kook hierin de mie 4 min.
  • Schep de wontons, spinazie, oestersaus en gembersiroop erdoor.
  • Verwarm de soep nog heel even en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de soep in 4 ruime kommen en serveer met eetstokjes.

Nutrition

Calorieën: 300kcal | koolhydraten: 39g | Eiwit: 23g | Vet: 6g

Recept afdrukken
No ratings yet

Biefstuk met cashewnoten in oestersaus

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd15 min
wachten20 min
Totale tijd40 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Noten, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: China
porties: 4 personen
Calorieën: 395kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Roer in een kom de sojasaus, sesamolie, sherry en maizena door elkaar.
  • Schep het vlees erdoor en laat het ca. 20 min. marineren.
  • Verhit een wok op hoog vuur, schenk de olie erin en verwarm het totdat de olie gaat walmen.
  • Neem het vlees uit de marinade en laat het even uitlekken.
  • Bewaar de marinade.
  • Roerbak het vlees 4-5 min op hoog vuur en laat de plakjes uitlekken in een vergiet.
  • Schenk de olie in een hittebestendige kom (de olie wordt niet meer gebruikt).
  • Roerbak de gember ca. 1 min. op matig vuur in de wok.
  • Voeg de marinade en de oestersaus toe en breng aan de kook.
  • Schep het vlees, de bosui en de cashewnoten erdoor en verwarm al omscheppend nog 1-2 min.

Tips / Opmerkingen

Lekker met witte rijst en geroerbakte paksoi.

Nutrition

Calorieën: 395kcal | koolhydraten: 15g | Eiwit: 30g | Vet: 24g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoofde konijnenbouten met romige mosterdsaus en uitjes

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vlees, Wild
porties: 4 personen
Auteur: C1000

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Dep de konijnenbouten droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
  • Verhit de boter met de olie in een braadpan en braad de konijnenbouten rondom aan.
  • Bak de sjalotten en het katenspek 5 minuten op een halfhoog vuur mee.
  • Schenk de fond erbij en stoof de bouten in ± 1 uur gaar.
  • Neem ze uit de pan en voeg de Blue Band Finesse toe.
  • Breng alles aan de kook en laat de saus iets inkoken.
  • Roer de mosterd en de bosui erdoor en warm kort door.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Lepel een beetje van de saus over de konijnenbouten en serveer de rest er apart bij.