Gegratineerde champignons
porties: 18 stuks
ingrediënten
- 250 gr kastanjechampignons
- 50 gr pittige kaas
- 2 el port eventueel
- 2 el paneermeel
- 1 gedroogd tomaatje op olie
- 2 stengels bosui
- 1 teen knoflook
- vers gemalen peper royaal
- zout
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 180 C.
- Was de champignons en verwijder de steeltjes.
- Snijd de steeltjes klein.
- Rasp de kaas.
- Vermeng de port, het paneermeel en de kaas.
- Snijd het tomaatje fijn en roer door het kaasmengsel.
- Snijd de bosui heel fijn.
- Verhit een beetje olie.
- Bak daarin de steeltjes van de champignons met de bosui en de knoflook goudbruin.
- Roer de groente door het kaasmengsel en breng op smaak met peper en zout.
- Vul de champignons met het mengsel en zet 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 C.
- Serveer op een mooi schaaltje.
Tips / Opmerkingen
Warm of koud serveren.