Bosuikoekjes met dipsaus

Porties: 4 Stuks
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
wachten 30 minuten
Total time 1 uur 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 275 g bloem
  • 8 eetlepels sojasaus licht
  • 3 theelepels sesamolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels suiker
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 6 bosuitjes in ringetjes
  • 50 g boter hard, in blokjes
  • 2 eetlepels olie

Instructies

Voorbereiden

  • Bloem in kom doen en geleidelijk 125 ml kokend water erdoor roeren.
  • Mengsel tot soepel en zacht deeg kneden.
  • Als deeg te droog is nog 1-2 eetlepels water toevoegen.
  • Afgedekt 30 minuten laten rusten.
  • In kommetje sojasaus mengen met 1 theelepel sesamolie, citroensap, suiker, knoflook en rode peper.
  • Eenderde van bosuitjes door dipsaus mengen.
  • Dipsaus minstens 15 minuten laten staan.

Bereiden

  • Werkvlak invetten met rest van sesamolie.
  • Van deeg lange rol vormen.
  • Rol in 6 gelijke stukken snijden.
  • Stukken deeg tot platte, ronde koeken van ca. 20 cm doorsnee uitrollen.
  • Rest van bosuitjes en blokjes boter over midden van deegrondjes verdelen.
  • Bestrooien met wat zout.
  • Randen van deeg over uitjes naar binnen vouwen.
  • Goed dichtvouwen en tot ballen rollen.
  • EÚn deegbal weer uitrollen tot ronde koek van ½ cm dik.
  • In koekenpan beetje van olie verhitten en hierin koek 3 minuten per kant bakken.
  • Rest van deegballen op zelfde manier uitrollen en tot koeken bakken.
  • Koeken in punten snijden en serveren met dipsaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ook lekker als snack.

Voedingswaarden

Calories: 470 kcal | koolhydraten: 64 g | Protein: 11 g | Vet: 19 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst China
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch