Recept afdrukken
No ratings yet

Creools rijstgerecht met mango en garnalen

Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Rijst, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Antillen
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit olie in een wok of hapjespan en bak hierin de garnalen snel gaar.
  • Voeg de ui, bamboescheuten en de bosuitjes toe en roerbak deze mee.
  • Voeg 5 dl water en de mix toe en kook de saus gedurende 2 minuten op laag vuur onder af en toe roeren.
  • Voeg als laatste de mango toe.
  • Serveer de saus en de rijst apart.
  • Variatietip: In plaats van garnalen en bamboescheuten kun je ook kiezen voor krabsticks (Surimi-sticks) en een avocado in blokjes.
  • Voeg deze pas op het laatst toe.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies:
Een sprankelende witte wijn zoals de Lambrusco.
Eet smakelijk!

Recept afdrukken
No ratings yet

Crèmesoep van peterseliewortel en stukjes rugfilet van kabeljauw

Recept categorieën: Soep, Vis, Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de peterseliewortel en snijd hem in stukjes.
  • Fruit de gesnipperde sjalotjes, bosui en spekjes glazig in de roomboter.
  • Voeg de peterseliewortel toe en verwarm deze zachtjes.
  • Blus af met bouillon en slagroom.
  • Breng aan de kook, pureer de soep en zeef deze.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de kabeljauw zachtjes in olijfolie.
  • Verdeel de kabeljauw in kleine stukjes.
  • Fruit de fijngesneden groenten zachtjes in een mengsel van roomboter en bouillon totdat ze gaar zijn.
  • Maak van roomboter en bouillon een gebonden saus en breng op smaak met bieslook.
  • Meng de saus door de groenten.
  • Doe een lepel groenten in een bord, leg de stukjes kabeljauw erbovenop en schenk de soep erover.
  • Geniet van deze smakelijke crèmesoep!

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscous met courgettes en geitenkaas

Recept categorieën: Kaas, Pasta
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng in een kom de couscous, shoarmakruiden, kruidenbouillon en 2 dl water.
  • Laat dit 10 minuten staan.
  • Roer de bosuitjes, munt en geitenkaas door de couscous.
  • Hol de courgette helften uit met een eetlepel en vul ze met het couscous mengsel.
  • Plaats ze in een stoommand en zet deze in een pan met een klein laagje water.
  • Stoom de courgettes in 25 minuten gaar.
  • Serveer de gevulde courgettes met Turks brood en een frisse salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sliptong met komkommersaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de komkommer en halveer hem in de lengte.
  • Schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm.
  • Wrijf de sliptongen in met citroensap, zout en peper en wentel ze door de bloem.
  • Verhit de margarine in een grote koekenpan en bak de sliptongen (in twee porties) in 6-8
  • minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege.
  • Leg de sliptongen op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Bak de bosui en komkommer in het bakvet in 3-4 minuten zachtjes gaar.
  • Roer de crème fraîche en dille erdoor en warm de saus zachtjes door.
  • Voeg zout en peper toe en schep de saus over de sliptongen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gebakken krieltjes en een frisse salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Wraps, maar dan even anders

Recept categorieën: Kaas, Rundvlees, Wraps

Bereidingswijze

Per wrap:

  • Leg de wrap uitgerold
  • Pak paar plakken carpaccio en verdeel over de wrap
  • 1/2 avocado in plakjes over de wrap verdelen
  • 1 bosuitjes op lengte van de wrap, doormidden gesneden
  • Parmezaanse vlokken strooien en ook de pijnboompitten
  • Heel dus laagje saus erover
  • Oprollen en smullen maar!

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijstsalade van Christine Brekelmans

voor deze warme dagen een frisse rijstsalade, als maaltijd.
Recept categorieën: Rijst, Salade

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Wanneer je alle ingrediënten bij elkaar hebt, op de avocado na,
  • Dan alles in een grote kom doen en mengen.
  • Opdienen met rucolasla.

Recept afdrukken
No ratings yet

Straciatellasoep uit Italië

Een makkelijk te bereiden soep die voor iedereen verrassend is.
Recept categorieën: Kip, Soep
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de ringetjes bij de warme bouillon en even laten garen.
  • Doe de kipfilet erbij/ voor gegaarde groenten
  • Blijf nu goed roeren en kluts de eieren door de soep.
  • Doe nu ook de helft van de kaas erdoor en blijven roeren.
  • Bij het opdienen een flinke hoeveelheid kaas erover.

Tips / Opmerkingen

In plaats van kip kun je dit ook heel goed vegetarisch klaarmaken zoals op de foto.
Doe er een klein beetje courgette, in blokjes en schijfjes wortel bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Cha ca thang long

En toen: we zouden op vakantie gaan naar Viëtnam, maar mooi niet. 2 dagen voor vertrek brak ik mijn rug. Weg mooie reis. Maar wel een heerlijk recept gevonden.
Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Vietnam

Equipment

ingrediënten

Voor de marinade:

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade en leg daar de brokken vis, na eerst goed afgedept te hebben, in.
  • Schaal afdekken en 2 uur laten staan.
  • Weer de vis droog deppen en in een braadpan voorzichtig bakken, niet langer dan 5 min.
  • Voeg de gefruite ui en de peper toe en bestrooi met dille en pinda’s.
  • Maak er een komkommer salade bij en opdienen met witte rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Paella van Cucina Christina

Dit is een eigen recept . Beslist niet vet!!!
Recept categorieën: Rijst, Zeevruchten
Land van herkomst: Spanje
porties: 8 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zet een grote wokpan klaar.
  • Ontdooi de erwten en garnalen.
  • Kook de rijst in een grote pan met water met kipbouillon blokjes
  • Roerbak de erwten en wortelen met de paprika, rode ui en kipblokjes.
  • Voeg de laatste 3 minuten de garnalen toe.
  • Gebruik 1 e1 eetlepel Andalus kruiden van Jonnie Boer tijdens het wokken
  • Doe nu de warme rijst erbij met de mosselen en Bosui ringetjes.
  • Zorg dat alles goed warm is.
  • Serveer uit op de borden met een 2 partjes limoen en een 2 partjes sinaasappel.
  • strooi ook een beetje peterselie op en je hebt een prachtig opgemaakt bord.

Recept afdrukken
No ratings yet

Portobello met roerei en mihoen

Dit was mijn voorgerecht op kerstavond en een heel groot succes!!
Recept categorieën: Ei, Mie, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe in een miskom alle kruiden met de sauzen zoals limoensap, sojasaus basterdsuiker en ook de sambal.
  • Roer dit alles goed doorelkaar en doe de eieren erbij.
  • Heel goed roeren.
  • Zet ondertussen een braadpan met de olie op en zeer goed warm maken, bak nu de portobello’s erin.
  • Neem een andere braadpan en doe hier ook wat olie in.
  • Doe nu het eiermengsel in de laatste pan en verhit dit goed.
  • Goed door het eimengsel roeren zodat er een kruimelig geheel ontstaat.
  • Intussen moet je ook de portobello’s hebben gedraaid.
  • Het opmaken:
  • Neem 4 kleine borden en leg er veldsla op, daarna de portobello’s, pak nu het roerei erbij en doe deze in de omgedraaide portobello’s en eroverheen.
  • Maak af met de gefrituurde mihoen.