Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde wintergroenten

Bereidingstijd50 min
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 695kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225°C of gasovenstand 5.
  • Spruitjes schoonmaken, wassen en grote exemplaren halveren.
  • Wortels schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Gember schillen en fijnhakken.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Wortels, spruiten, knoflook en gember met olie in ovenschaal omscheppen.
  • In midden van oven groenten in ca. 25 minuten beetgaar roosteren, af en toe omscheppen.
  • Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken.
  • Cashewnoten grof hakken.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden.
  • In kom chilisaus, sojasaus en bosui door elkaar roeren.
  • Cashewnoten door rijst scheppen.
  • Rijst over vier borden verdelen.
  • Chilisaus door groenten mengen en groenten naast rijst scheppen.

Nutrition

Calorieën: 695kcal | koolhydraten: 102g | Eiwit: 16g | Vet: 27g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde garnalen met pandanrijst

Allerhande 2002
Bereidingstijd40 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zeevruchten
porties: 4 personen
Calorieën: 555kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Garnalen ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
  • Peper schoonmaken en fijnhakken.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Limoenen halveren en 4 helften uitpersen.
  • Bosuitjes schoonmaken en schuin in dunne ringen snijden.
  • Blaadjes van koriander plukken en blad grof hakken.
  • Marinade maken van limoensap, suiker, peper en knoflook.
  • Garnalen hierin 10 minuten marineren.
  • Intussen rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • In koekenpan olie verhitten.
  • Garnalen uit marinade halen, marinade bewaren.
  • Garnalen droogdeppen met keukenpapier en al omscheppende 2 minuten bakken. Halve limoenen op snijkant bij garnalen in pan leggen en nog ca.2 minuten bakken, tot garnalen mooi roze en limoenen aan snijkant lichtbruin zijn.
  • Uit pan nemen en warmhouden.
  • Marinade bij bakvet in pan schenken.
  • Vissaus en 3-4 eetlepels water toevoegen, al roerende verhitten.
  • Rijst, bosuitjes, koriander en garnalen nog even bakken.
  • Limoenen aan tafel over gerecht uitknijpen.

Nutrition

Calorieën: 555kcal | koolhydraten: 89g | Eiwit: 31g | Vet: 8g

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmsalade met asperges

AllerHande 1996
Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Vis, Zalm
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Calorieën: 510kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan met weinig water en zout aardappelgolfjes in ca. 6 minuten beetgaar koken. Intussen zalm afgieten, schoonmaken en in stukken verdelen.
  • Asperges afgieten en halveren.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • In vergiet aardappelgolfjes onder koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Mayonaise en zure room tot sausje roeren.
  • Op smaak brengen met zout en cayennepeper.
  • Asperges,aardappelgolfjes,zalm,bosuitjes en sausje voorzichtig door elkaar scheppen.
  • Aspergesalade op (ovale) schaal scheppen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met bruin stokbrood.
 

Nutrition

Calorieën: 510kcal | koolhydraten: 49g | Eiwit: 23g | Vet: 25g

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmmousse met bleekselderij

Aller Hande 1996
Voorbereidingstijd50 min
Bereidingstijd3 u 5 min
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
porties: 4 personen
Calorieën: 125kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • Kom invetten.
  • Bodem en wand bekleden met helft van takjes dille.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • In kopje rest van dille fijnknippen. In zeef zalm laten uitlekken.
  • Velletjes en graatjes verwijderen.
  • In keukenmachine zalm uit blik, 150 g gerookte zalm en zure room pureren.
  • In pannetje citroensap verwarmen.
  • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in citroensap oplossen. Gelatinemengsel, bosui en fijngeknipte dille door zalmmengsel mengen.
  • Slagroom stijfkloppen.
  • Zalmmengsel luchtig door slagroom spatelen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Zalmmengsel in kom scheppen.
  • Bovenkant gladstrijken.
  • In koelkast zalmmousse in ca. 3 uur laten opstijven.
  • Bleekselderij schoonmaken, wassen, in stukken van ca. 10 cm lang snijden en in lengte in vieren snijden.
  • Komkommer wassen, in lengte halveren en zaadjes verwijderen.
  • Helften in stukken van ca. 10 cm lang snijden en in lengte in dunne repen snijden. Rest van zalmplakjes in lengte in repen van 2 cm dik snijden.
  • Losjes tot roosjes oprollen.

BEREIDEN:

  • Kom enkele seconden in heet water houden.
  • Platte schaal erop leggen.
  • Samen keren, even schudden en zalmmousse op schaal laten glijden.
  • Garneren met zalmroosjes.
  • Enkele repen bleekselderij en komkommer rond zalmmousse leggen.
  • Rest apart erbij serveren.

Tips / Opmerkingen

Serveren met toast.

Nutrition

Calorieën: 125kcal | koolhydraten: 1g | Eiwit: 9g | Vet: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Snijbonen shii-take wok

Recept categorieën: Bijgerecht, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

voor de saus:

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom.
  • Verwarm in een wok een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden.
  • Voeg de gember, bosui en knoflook toe, en roerbak 30 seconden.
  • Voeg de snijbonen en shii-takes toe met een ½ glas water.
  • Voeg als de snijbonen gaar zijn het Alpro® soya Fijngehakt, bamboe en taugé toe. Kook het geheel 2 minuten.
  • Schenk de saus erbij, roer nog even goed door en serveer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Loempia’s met een zoete chilisaus

Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: China
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de uitjes, knoflook, chili peper en gember fijn.
  • Fruit deze 5 minuten met een beetje olie in een koekenpan glazig.
  • Snijd ondertussen de spitskool in fijne reepjes.
  • Voeg het Fijngehakt en de spitskool toe en fruit dit 5 minuten tot de kool gaar wordt.
  • Voeg als laatste de gekneusde hazelnoten, taugé en koriander toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Vul het loempia deeg met het koolmengsel, maak hiervan rolletjes en plak ze dicht met een papje van maïzena en water.
  • Frituur de loempia’s op 180°C goudbruin en serveer ze met zoete chili saus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rundvlees met zomergroenten

Bereidingstijd35 min
wachten2 u
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Calorieën: 495kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Runderlappen in grove stukken snijden en bestrooien met zout en peper.
  • Boter in braadpan doen en spekblokjes even bakken.
  • Rundvlees toevoegen en op middelhoog vuur rondom bruin braden.
  • Wijn met 4dl water en blaadjes laurier toevoegen en geheel afgedekt 2uur laten stoven.
  • Intussen worteltjes en bosuitjes schoonmaken en in stukken van 4 cm snijden. Groenten door vlees mengen en geheel afgedekt nog 20 minuten laten stoven tot groenten gaar zijn.
  • Tuinerwten aan vlees toevoegen en geheel nog 5 minuten stoven.
  • Intussen oven voorverwarmen op 220 ºC.
  • Vlees en groenten met schuimspaan uit pan scheppen en in ovenschaal doen.
  • Mosterd door achtergebleven kookvocht roeren en saus op hoog vuur tot helft laten inkoken.
  • Mosterdsaus over vlees en groenten schenken.
  • Augurken in plakjes snijden en over gerecht verdelen.
  • Paneermeel over gerecht strooien en ovenschaal 20 minuten in de oven zetten tot bovenkant goudbruin is.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies:

Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen

Nutrition

Calorieën: 495kcal | koolhydraten: 18g | Eiwit: 54g | Vet: 17g

Recept afdrukken
No ratings yet

Ovenschotel van groenten

slank
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd30 min
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Ovenschotel
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Calorieën: 150kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden

  • Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van 4 cm snijden.
  • Courgettes schoonmaken, wassen en in schuine plakken van 1/2 cm snijden. Tomaten wassen en in plakken van 1/2 cm snijden.

Bereiden

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Ovenschaal licht invetten met olie.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Bosui op laag vuur 5 minuten bakken; niet laten kleuren.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Nog 1 minuut zachtjes meebakken.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Tijmblaadjes van takjes nemen.
  • Salie fijn knippen.
  • Uitjes op bodem van schaal verdelen.
  • Plakken courgette en tomaat dakpansgewijs in lagen over uitjes verdelen. Ca. 2/3 deel van tijm en salie tussen lagen strooien.
  • Rest van kruiden over groenten strooien.
  • Bestrooien met zout. Ca. 1 ½ eetlepel olie erover druppelen.
  • Groenteschotel in 50 minuten gaar en lichtbruin bakken.
  • Uit oven bestrooien met peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij (geroosterd) lamsvlees en aardappelpuree met knoflook.
 

Nutrition

Calorieën: 150kcal | koolhydraten: 11g | Eiwit: 4g | Vet: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidige pompoenquiche met koriander

Recept categorieën: Hapjes, Hartige taart
Land van herkomst: Fusion
Dieët: Vegetarisch
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pompoen in plakken snijden, schil eraf snijden en zaadjes verwijderen.
  • Vruchtvlees (ca. 500 g) in blokjes van ca. 1½ cm snijden.
  • In braadpan olie verhitten en pompoen ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Bosuitjes en currypasta toevoegen en geheel nog 1 minuut bakken.
  • Mengsel iets laten afkoelen.
  • In kom eieren met slagroom loskloppen.
  • Oven voorverwarmen op 225 °C. Quichevorm invetten.
  • Op een met bloem bestoven werkvlak plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot dunne ronde lap van ca. 30 cm.
  • Vorm bekleden met deeg.
  • Helft van koriander door pompoen scheppen.
  • Pompoen in vorm scheppen.
  • Eimengsel erover verdelen. Quiche 1 richel onder midden in oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Quiche uit oven nemen en 10 minuten laten staan.
  • Garneren met rest van koriander en lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidenkaasmuffins met bosuitjes

Recept categorieën: Hapjes, Koek, snoep, taart, gebak
Land van herkomst: Wereldkeuken
porties: 12 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C. Muffinvorm invetten.
  • In kom bakmeel met ei, melk en olie tot stevig, glad beslag roeren.
  • Kaas en bosuitjes erdoor roeren en zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Beslag in muffinholtes scheppen. In midden van oven muffins in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Laten afkoelen tot lauwwarm of koud.