Recept afdrukken
No ratings yet

Panna cotta con salsa di frutti di bosco

Recept categorieën: Dessert, Nagerecht, Zuivel
Land van herkomst: Italië
Auteur: Coquinaria.it

Bereidingswijze

  • Breng de room met de sinaasappelschil aan de kook en laat 15 minuten rusten.
  • Klop de eiwitten met de suiker luchtig en roer de room zonder de schil er door.
  • Vul de ramequins met de room en zet ze in een ovenschaal met water.
  • Kook de room au bain marie ongeveer 1 uur in de oven op 100°C.
  • Serveer ze met bosvruchtensaus.

Haagse Bluf Tompouce
Recept afdrukken
No ratings yet

Haagse bluf-tompouce

Allerhande 2-2005
Recept categorieën: Dessert, Gebak, Nagerecht
Land van herkomst: Nederland, Zuid Holland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 225 C.
  • Snij de plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden.
  • Leg het deeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk met een beetje eiwit.
  • Verdeel het amandelschaafsel erover.
  • Bak de deegplakjes 8 - 10 minuten in de oven tot ze gerezen en goudbruin zijn.
  • In een vetvrije kom de rest van de eiwit stijfkloppen tot de eiwit in pieken blijft staan.
  • In een andere kom de slagroom stijf kloppen.
  • Slagroom, suiker en bosvruchtensaus luchtig door het eiwit scheppen.
  • Bladerdeegdriehoekjes overlangs doormidden snijden.
  • De onderste helften op bordjes leggen.
  • Verdeel het slagroommengsel erover.
  • Dek af met de bovenste driehoekjes.
  • Bestuif met poedersuiker.

Recept afdrukken
No ratings yet

Appelkruimeltaart met bosvruchten

Aller Hande 1996
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Fruit, Taart
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • In kom bloem, zout en basterdsuiker mengen. In pan boter op laag vuur laten smelten.
  • Boter met vork door bloem mengen zodat deeg met kruimelige structuur ontstaat.
  • Appels schillen, halveren en klokhuizen verwijderen.
  • Appels in partjes van ca. 1 1/2 cm dik snijden.
  • Appel bestrooien met suiker.
  • Vorm invetten met boter. Helft van appel in vorm leggen.
  • Bosvruchtenmix over appel verdelen.
  • Rest van appel over bosvruchtenlaag verdelen.
  • Kruimeldeeg erover strooien.
  • Appelkruimeltaart in midden van oven in ca. 25 minuten goudbruin bakken.
  • Intussen slagroom stijfkloppen.
  • Bosvruchtensaus erdoor roeren.
  • Taart heet serveren met bosvruchtenroom.