Recept afdrukken
No ratings yet

Beschuitbol met garnalensalade

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Ontbijt, Salade, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Komkommer wassen en (met kaasschaaf) in plakjes snijden.
  • Beschuitbollen overdwars halveren en dun besmeren met boter.
  • Onderste helften beleggen met komkommerplakjes.
  • Garnalensalade erop scheppen.
  • Paprika wassen en in dunne reepjes snijden.
  • Bieslook in stukjes van 4 cm knippen.
  • Paprika en bieslook over salade verdelen.
  • Bovenste helft van beschuitbollen erop leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmfilet met rode paprikasaus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paprika's wassen en 8 dunne ringen eraf snijden.
  • Rest van paprika schoonmaken en klein
  • snijden. Sjalotje pellen en snipperen.
  • In kleine pan 20 g boter smelten.
  • Sjalot en paprikastukjes erdoor schepen en afgedekt ca. 3 minuten zachtjes smoren.
  • Vermouth, dragon en fond toevoegen.
  • Aan de kook brengen en onafgedekt ca. 10 minuten zachtjes laten doorkoken.
  • Intussen zalmpaté en 1/4 deel van crème fraîche door elkaar roeren.
  • Met staafmixer of in keukenmachine fond-paprikamengsel tot gladde saus pureren.
  • Rest van crème fraîche erdoor roeren.
  • Saus onafgedekt ca. 5 minuten zachtjes laten doorkoken tot licht gebonden saus ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout en peper (= paprikasaus).
  • Vier borden voorverwarmen.
  • In koekenpan rest van boter verhitten.
  • Zalmfilets erin leggen.
  • Zalmfilets op halfhoog vuur in ca. 7 minuten net gaar bakken, halverwege keren.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Paprikasaus op borden scheppen.
  • Zalmfilets erin leggen.
  • Zalmpaté-roommengsel erop scheppen.
  • Garneren met paprikaringen.
  • Serveren met sugar snaps en aardappelpuree.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm met zwarte olijven

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zalm besprenkelen met citroensap.
  • Prei schoonmaken, wassen en witte deel in stukken van ca. 8 cm snijden (groen van prei wordt niet gebruikt).
  • Stukken halveren en in lange dunne repen snijden.
  • Olijven in lengte halveren en in dunne reepjes snijden.
  • In magnetronkommetje boter op vol vermogen (700 Watt) in ca. 1 minuut laten smelten.
  • Schaal invetten met helft van gesmolten boter.
  • Preireepjes in schaal leggen en ca. 1 minuut op vol vermogen fruiten.
  • Preireepjes omscheppen.
  • Zalm op prei leggen en besprenkelen met rest van gesmolten boter.
  • Zalm afgedekt in ca. 8 á 10 minuten op helft van vermogen (350 Watt) bijna gaar laten worden. ca. 3 á 4 minuten laten nagaren.
  • Intussen wijn, fond en ansjovisboter in magnetronschaaltje doen en in ca. 4 minuten op vol vermogen laten inkoken.
  • Crème fraîche mengen met aardappelmeel.
  • Door vocht roeren en ca. 1/2 minuut op vol vermogen meewarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Zalm met prei over vier borden verdelen.
  • Saus half erop en ernaast scheppen.
  • Olijfreepjes erover verdelen.
  • Serveren met gekookte krielaardappeltjes of aardappelpuree en tomatensla.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomaten maaltijdsoep met balletjes

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Rundvlees, Soep
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • In kom gehakt mengen met wat zout en peper en tot kleine balletjes draaien.
  • Ui en knoflook pellen en heel fijn snipperen.
  • In (soep)pan boter verhitten.
  • Ui en knoflook ca. 3 minuten heel zachtjes fruiten.
  • Toevoegen: bouillon, tomatensap, rijst, gehaktballetjes en kruidenbuiltje.
  • Aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes koken.
  • Intussen ruim water aan de kook brengen.
  • Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water,
  • ontvellen en in vieren snijden.
  • Pitjes verwijderen.
  • Prei schoonmaken, wassen en in heel dunne ringetjes snijden.
  • Tomaat en prei aan soep toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meekoken.
  • Serveren met Turks brood en geraspte kaas.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sugar snaps met romige tortellini

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan met ruim water en zout tortellini in ca. 15 minuten beetgaar koken volgens
  • gebruiksaanwijzing.
  • Intussen sugar snaps schoonmaken.
  • Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • In pan boter verhitten en ui en knoflook ca. 3 minuten zachtjes bakken.
  • Sugar snaps, champignons en 1 eetlepel water toevoegen en afgedekt in 12 à 15 minuten zachtjes beetgaar stoven.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Intussen tomaten wassen en in kleine partjes snijden.
  • Tortellini afgieten en terugdoen in pan.
  • Roomkaas erdoor scheppen en in ca. 2 minuten op zacht vuur al roerend laten smelten.
  • Tortellini over twee borden verdelen.
  • Sugar snapsmengsel ernaast scheppen.
  • Tomaatpartjes erover verdelen.
  • Bestrooien met peper.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spekrösti

Recept categorieën: Bijgerecht, Varkensvlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Aardappels schillen en wassen.
  • In pan met 1 liter water en zout aardappels ca. 20 minuten koken.
  • Aardappels afgieten en laten afkoelen.

Bereiden:

  • Boven kom aardappels met grove rasp raspen.
  • Ui pellen en heel fijn snipperen.
  • Ontbijtspek in dunne reepjes snijden. In koekenpan 25 g boter verhitten.
  • Ui en spek al omscheppend ca. 4 minuten bakken.
  • Aardappelrasp toevoegen en bestrooien met zout.
  • Op halfhoog vuur aardappelrasp al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Aardappelrasp in koekenpan tot koek vormen en licht aandrukken.
  • Op laag vuur ca. 10 minuten bakken (niet meer omscheppen!).
  • Rest van boter in kleine stukjes snijden en langs rand van aardappelkoek in pan laten glijden.
  • Nog ca. 5 minuten bakken.
  • Aardappelkoek (= rösti) in vieren snijden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Scones van Albert Heijn / Allerhande

Recept categorieën: Broodjes, Gebak
Land van herkomst: Engeland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bakblik met bakpapier bekleden.
  • Bakmeel met bakpoeder en zout boven kom zeven.
  • Vanillesuiker en suiker toevoegen.
  • Boter met 2 messen door bloem in kleine stukjes snijden.
  • Ei met melk loskloppen, ½ eetlepel bewaren, rest bij bloemmengsel schenken en geheel tot samenhangende bal kneden.
  • Deeg tot lap van ca. 2½ cm dik uitrollen.
  • Uit deeg 8 rondjes steken, op bakblik leggen en met rest van melk bestrijken.
  • Scones in midden van oven in ca. 10 minuten lichtbruin bakken.
  • Scones uit oven op rooster laten afkoelen.
  • Slagroom stijf kloppen.
  • Scones met jam en slagroom serveren (Notitie:).

Tips / Opmerkingen

In Engeland serveert men de scones met clotted cream:
een dikke room met een hoog vetgehalte.
U kunt hiervoor in de plaats een wat luchtiger en minder vet mengsel geven.
U kunt de scones ook ruim van tevoren maken en tot gebruik invriezen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sandwiches met zalmmousse

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiden:

  • Korstjes van brood snijden.
  • Blaadjes van takjes waterkers afnemen.
  • Olie en citroensap tot sausje roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Brood roosteren.
  • 4 Sneetjes dun besmeren met boter.
  • Hierop 3 à 4 blaadjes waterkers leggen.
  • Rest van brood besmeren met zalmmousse.
  • Zalmmoussebrood met besmeerde kant op waterkersbrood leggen en licht aandrukken.
  • Sandwiches diagonaal doorsnijden.
  • Rest van waterkers op rand van platte schaal leggen.
  • Saus erover sprenkelen.
  • Cherrytomaatjes halveren en erover verdelen.
  • Sandwiches dakpansgewijs in midden van schaal leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Reebiefstuk met madeirasaus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Wild
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • In pan wildfond met Madeira en kruiden aan de kook brengen.
  • In andere pan gevogeltefond met slagroom, 1 eetlepel citroensap en peperkorrels aan de kook brengen.
  • Beide mengsels in ca. 5 á 6 minuten op hoog vuur tot ca. 1 1/2 dl laten inkoken.
  • In twee zeven elk natgemaakte theedoek leggen.
  • Madeiramengsel en roommengsel elk afzonderlijk boven twee andere pannen zeven.
  • Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. 50 g Boter in blokjes snijden en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereiden:

  • Vijf borden voorverwarmen.
  • In grote pan ruim water met zout en rest van citroensap aan de kook brengen. Intussen reebiefstukjes elk in 3 gelijke stukjes snijden.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Shii-takes schoonvegen met keukenpapier.
  • Grote exemplaren halveren.
  • In pan met kokend water kool in ca. 5 minuten beetgaar koken.
  • In -zeef laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier.
  • Intussen in koekepan rest van boter verhitten.
  • Biefstukjes in ca. 5 à 7 minuten aan weerszijden bruin bakken.
  • Biefstukjes uit pan op warm bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden. In achtergebleven bakvet shii-takes in ca. 5 minuten bruin bakken, af en toe omscheppen.
  • In tussen pannen met Madeira- en roommengsel opnieuw aan de kook brengen. Van vuur af door elk mengsel 25 g blokjes boter kloppen.
  • Sauzen zonodig op smaak brengen met zout.
  • Op elk bord eerst Madeirasaus scheppen.
  • Borden zó bewegen dat saus goed over borden verdeeld wordt.
  • Hierin 'bedje' van kool leggen.
  • Op kool in cirkelvorm 3 biefstukjes leggen.
  • Shii-takes in midden van biefstukjes leggen.
  • Hierover roomsaus schenken.
  • Garneren met peperbessen.
  • Serveren met pasta.

Recept afdrukken
No ratings yet

Peultjes met paprika

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes snijden.
  • Reepjes halveren.
  • Sjalotje pellen en snipperen. In pan boter smelten.
  • Sjalotje ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
  • Peultjes, majoraan en 3 eetlepels water erdoor scheppen.
  • Afgedekt in ca. 4 minuten zachtjes gaar smoren.
  • Paprikareepjes erdoor scheppen en ca. 4 minuten meewarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Serveren met tartaartje en krielaardappeltjes.