Braadkip Rubens

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 braadkip
  • 1 dl cognac
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl room
  • 2 dl bruine fond
  • 1 eigeel
  • 20 asperges
  • 150 gr boter

Instructies

  • Smelt de boter in een ovenschotel en kleur een panklare braadkip aan weerszijden in het goudgele vet.
  • Zet de kip dan in een op 150°C voorverwarmde oven en laat ze in een half uur gaar worden.
  • Haal de kip uit het braadvocht en houd ze warm.
  • Roer de braadfond los met de witte wijn, de cognac en de bruine fond, voeg er driekwart van de room aan toe, laat inkoken en kruid met peper en zout.
  • Haal de jus door een zeef.
  • Meng de rest van de room met een eidooier en voeg dit aan de jus toe.
  • Werk af met stukjes asperge.
  • Schil de asperges en leg ze in kokend water dat met zout en een snuifje suiker is gekruid.
  • Schik de gesneden kip op de borden en garneer met de gare, dampende asperges. Houd één kant van de kip vrij en giet er een lepel saus op en naast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer kasteelaardappelen bij dit exponent van de deftige burgerkeuken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst België