Recept afdrukken
No ratings yet

Rijstgerecht met roerbakgroenten

Recept categorieën: Groenten, Rijst, Roerbakken / Wokken
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Sonja van de Rhoer

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar en droog.
  • Voeg, als het water met de rijst kookt, het groentebouillonpoeder, de
  • sinaasappelrasp en het vijfkruidenpoeder toe en roer goed tot alles is opgelost.
  • Neem de pan met de gekookte rijst van het vuur, laat hem afgedekt 5-10 minuten rusten en maak de rijst vervolgens met twee vorken los.
  • Laat de tofu uitlekken, dep het stuk met keukenpapier droog en snijd de tofu in blokjes van ± 1-1½ cm.
  • Verhit, terwijl de rijst kookt, op hoog vuur een grote wok of grote pan met anti-aanbaklaag, voeg de olie toe en daarna de geraspte gember, de knoflook, de lente-ui en de gedroogde pepers en roerbak 30 seconden.
  • Voeg de broccoli en de bloemkool toe en roerbak 2 minuten.
  • Voeg de tofublokjes toe samen met de schoongewreven en kleiner gesneden oesterzwammen en roerbak 2-3 minuten.
  • Strooi de sesamzaadjes erover en roer de sojasaus erdoor.
  • Warm alles snel goed door en serveer de rijst met het roerbakmengsel.

Tips / Opmerkingen

Houdt u niet van te rauwe bloemkoolroosjes, blancheer ze dan voor het roerbakken 2 minuten in ruim kokend water.

Info:

Twee supergezonde groenten, gecombineerd met tofu, paddestoelen en zilvervliesrijst of basmatirijst, geven een heerlijk gemakkelijk gerecht, dat qua kleur goed bij de herfst past.
Oesterzwammen worden geteeld op geprepareerd stro waaraan broed van de oesterzwam is toegevoegd. De oesterzwam is schelpvormig en meestal lichtgrijs van kleur. De oesterzwam heeft een zachte smaak die uitstekend met verschillende groenten combineert.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kalkoen met broccoli in mosterdsaus

Recept categorieën: Gevogelte, Kalkoen
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bestrooi de kalkoen met zout, peper en tijm.
  • Verhit de olie in een wok, roerbak het vlees ± 5 minuten en schep het op een bord.
  • Roerbak de broccolistronkjes ± 3 minuten in het bakvet.
  • Voeg de roosjes toe en roerbak nog ± 3 minuten.
  • Roer de room, de mosterd, de maïzena en de suiker door elkaar en schep ditsamen met de kalkoen door de broccoli.
  • Verhit het geheel al roerend nog ± 2 minuten en breng op smaak met zout en peper.
  • Lekker met rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Curry-Quornfilets met amandelen

Recept categorieën: Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen

Equipment

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Roer de currypasta en 2 eetlepels olie in een kopje door elkaar.
  • Bestrijk de Quornfilets rondom met de curry-olie en leg ze in een kleine lage ovenschaal.
  • Strooi de amandelen erover en bak de Quornfilets in de oven in ± 25 minuten goudbruin.
  • Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de ui, de broccoli en de paprika ± 2 minuten.
  • Voeg de kruidenbouillon toe en laat de groenten in nog ± 2 minuten zachtjes gaar worden.
  • Schep de Quornfilets op 2 borden en schep de groenten ernaast.

Tips / Opmerkingen

Lekker met rijst.
Tip: U kunt de Quornfilets met curry natuurlijk ook in een koekenpan bakken of roosteren op een grillplaat.