Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met kip en o.a.broccoli

Recept categorieën: Groenten, Kip, Rijst
porties: 4

ingrediënten

Eventueel:

Bereidingswijze

  • Doe het vlees en de groenten in een braadpan, samen met de knoflook en evt.
  • rozijnen en op een laag vuurtje laten sudderen tot alles gaar is.
  • Pak een ruime schaal en doe de risotto samen met de kaas en room erdoorheen.
  • Pak de sudder pan en even afgieten.
  • Doe dan de inhoud bij de risotto en goed door elkaar roeren.
  • Goed warm opdienen met een bakje met geraspte padano erbij.

Tips / Opmerkingen

Hierbij serveer ik een tomatensalade

Recept afdrukken
No ratings yet

Winterse groentesoep

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Brood in blokjes snijden.
  • In soeppan sjalot in olie 2 minuten fruiten.
  • Winterpeen en bleekselderij erdoor scheppen.
  • Groentesap erbij schenken en geheel aan de kook brengen.
  • Soep afgedekt 15 minuten zachtjes laten doorkoken.
  • Intussen in koekenpan met antiaanbaklaag boter verhitten.
  • Brood met knoflook omscheppen en op laag vuur al omscheppende goudbruin bakken.
  • Met zout en peper naar smaak bestrooien.
  • Broccoli en tuinerwten door soep roeren en geheel onafgedekt nog 5 minuten zachtjes laten
  • doorkoken.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper en over vier diepe borden verdelen.
  • Knoflookcroutons en blokjes kaas over soep verdelen.
  • Direct serveren.

Tips / Opmerkingen

Maak, voor kinderen die niet van knoflook houden, eerst enkele croutons zonder knoflook.
Of gebruik eventueel kant-en-klare croutons.

Recept afdrukken
No ratings yet

Teriyaki biefstuk met noedels

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Van broccoli stronk afsnijden en broccoli in kleine roosjes snijden.
  • Chinese eier mie met broccoli in kokend water in 4-5 minuten gaar koken, af en toe
  • omroeren.
  • Intussen stoneleeks in stukjes van 2 cm snijden en biefstuk dwars op de draad in dunne
  • plakjes snijden.
  • In wok olie verhitten en biefstuk in 2 minuten op hoog vuur rondom dichtschroeien.
  • Stoneleeks en teriyaki marinade door biefstuk scheppen en nog 1 minuut roerbakken.
  • Mie en broccoli afgieten en op bord scheppen.
  • Biefstuk met saus op noedels scheppen en sesamzaad erover strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinazie linzensalade met kalkoen en sinaasappel

AllerHande 2004
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Kalkoen, Salade
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en kalkoen repen in 5-6 minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Vlees op bord scheppen, met zout en peper bestrooien.
  • Broccoli in weinig water met wat zout in 4-5 minuten beetgaar koken.
  • Sinaasappels, dik schillen (tot op vruchtvlees) en in plakken snijden.
  • In schaal rest van olie met azijn en mosterd tot dressing kloppen, op smaak brengen met zout en peper.
  • Spinazie en linzen met dressing mengen en op grote schaal leggen.
  • Broccoli, sinaasappel en kalkoenrepen erover verdelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Schelpmacaroni met broccoli en geitenkaas

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Pasta
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Broccoli in kleine roosjes verdelen, stronk schillen en in plakjes snijden.
  • In pan met ruim kokend water en zout, broccoli in 7 minuten beetgaar koken.
  • Broccoli met schuimspaan in zeef scheppen en laten uitlekken.
  • Pasta in kookvocht van broccoli volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • In hapjespan met antiaanbaklaag, knoflook en rode peper in 4 eetlepels olie fruiten.
  • Broccoli toevoegen en meebakken.
  • Met lepel broccoli iets fijner drukken.
  • Pasta afgieten, door broccoli mengsel te scheppen en even door warmen.
  • Tomatenplakjes over vier borden verdelen, met zout en peper bestrooien en de rest van de olie erover druppelen.
  • Pasta ernaast scheppen en royaal met kaas bestrooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige broccolipuree met dille

AllerHande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen.
  • In ruim water met wat zout aardappels in ca. 15 minuten gaarkoken.
  • Intussen broccoliroosjes van de stronk snijden.
  • Stronk dun schillen en in blokjes snijden.
  • Broccoliroosjes en-blokjes laatste 5 minuten van kooktijd aan aardappels toevoegen en beetgaar koken.
  • Aardappels en broccoli afgieten en fijnstampen.
  • Zure room en dille toevoegen en alles tot smeuïge puree roeren.
  • Puree op smaak brengen met enkele druppels citroensap, zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij zalm of andere vis.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pastasalade met zalm en sinaasappeldressing

AllerHande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht, Pasta, Salade, Vis
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Giet de pasta af, spoel 'm af onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet.
  • Kook de broccoli in een klein laagje kokend water met zout in 2-3 minuten beetgaar.
  • Doe de doperwten in een schaal, giet er kokend water op en laat 2-3 minuten staan tot de
  • doperwten net ontdooid zijn.
  • Giet de broccoli en de doperwten af, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze goed
  • uitlekken in een vergiet.
  • Boen de sinaasappel schoon. Schep de zure room in een ruime serveerschaal en rasp de schil van de sinaasappel erboven fijn.
  • Pers de sinaasappel uit en roer het sap met de mosterd door de room.
  • Breng de dressing op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Snijd de zalm in repen van drie centimeter breed.
  • Schep de pasta met de broccoli, doperwten, maïs en de zalm door de dressing.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kipcurry AllerHande

AllerHande 2007
Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten
Land van herkomst: India
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de olie in een grote braadpan en fruit hierin de uien en knoflook op laag vuur in 5
  • minuten glazig.
  • Schep de currypasta erdoor en warm deze heel even mee.
  • Leg de stukken kip in het currymengsel en bak ze in 5 minuten lichtbruin.
  • Snijd de broccoli in roosjes van de stronk.
  • Schil de stronk en snijd hem in plakjes.
  • Snijd de aardappels in blokjes.
  • Voeg de tomatenblokjes aan het kipcurrymengsel toe en bak ze 2 minuten mee.
  • Schep de aardappelblokjes en de plakjes broccolistronk erdoor en schenk de bouillon erbij.
  • Breng het geheel aan de kook en laat de curry op laag vuur in 30 minuten gaar worden.
  • Voeg na 20 minuten de broccoliroosjes toe en kook ze beetgaar in de curry.
  • Breng de curry op smaak met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker met rijst, een schep Griekse yoghurt en korianderblaadjes.
Schep de helft van de afgekoelde curry in een grote diepvriesbak.
Sluit de bak af en vries de curry in.
Bevroren curry kun je twee maanden bewaren.
Ontdooi en verwarm de curry in de magnetron of op laag vuur.
Deze hoeveelheid curry is bedoeld voor 2 x 4 personen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kabeljauw met broccoli en tomaat

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zaadjes uit tomaat scheppen.
  • In pan met weinig water aardappel gaarkoken.
  • Intussen in pan olie verhitten en broccoli en tomaat in 7 minuten op zacht vuur afgedekt gaarsmoren.
  • Kabeljauw toevoegen en in 5 minuten gaar laten worden.
  • Aardappels afgieten en kookvocht opvangen.
  • In kom aardappel, vis en groenten met staafmixer of in keukenmachine pureren.
  • Indien nodig klein scheutje kookvocht toevoegen.

Tips / Opmerkingen

Maak een grote hoeveelheid kabeljauw met broccoli en tomaat in één keer en vries de extra bereide porties in kleine bakjes in.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kabeljauw in parmaham met broccoliroosjes

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Broccoliroosjes in ruim kokend water met zout in 3 minuten beetgaar koken, afgieten en in
  • vergiet laten uitlekken.
  • Sinaasappel schoonboenen, stukje schil eraf raspen en sinaasappel uitpersen.
  • In kommetje sinaasappelsap, -rasp en azijn door elkaar roeren.
  • Sjalot door azijnmengsel roeren en 5 minuten laten staan.
  • Peterselie en 3 eetlepels olie erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper.
  • Kabeljauwhaasjes halveren, droogdeppen en met ½ theelepel zout en peper bestrooien.
  • Vis op plak parmaham leggen, met mespunt salie bestrooien en ham om vis wikkelen.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag 1 eetlepel olie verhitten en kabeljauw op matig vuur in 8
  • minuten gaar bakken, halverwege keren.
  • Intussen in pan of wok broccoli al omscheppend in rest van olie verwarmen.
  • Broccoli met sinaasappeldressing omscheppen.
  • Kabeljauwpakketjes over vier borden verdelen en broccoli ernaast serveren.

Tips / Opmerkingen

Lekker met tagliatelle.