Huisgemaakte Bruine Fond

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 karkassen van kip of 7 van kwartels
  • 2 uien
  • 3 wortelen
  • 1 selderijstengel
  • 1 potje tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 liter water
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Snijd de ui, wortelen en selderij grof.
  • Hak de karkassen in stukken en kleur ze in een braadslede met een beetje boter.
  • Voeg de ui en wortelen toe en bak ze verder totdat ze kleur krijgen.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak nog even verder.
  • Zet de braadslede in de voorverwarmde oven en laat alles verder kleuren.
  • Schep regelmatig om.
  • Haal uit de oven en schep alles over in een andere kom.
  • Verwijder het vet uit de braadslede en los de braadsappen op met een beetje water.
  • Voeg dit bij de karkassen.
  • Voeg water, selderij, knoflook, peper en zout toe.
  • Laat het geheel 3 uur trekken op laag vuur.
  • Passeer de fond door een puntzeef.
  • Ontvet de fond en vries het in per portie (bijvoorbeeld ½ liter voor 6 personen) voor later gebruik.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Deze huisgemaakte bruine fond is een rijke basis voor sauzen, soepen en andere gerechten. Het invriezen in porties maakt het handig om te gebruiken wanneer nodig.

Bewaartip:

Bewaar de ingevroren porties bruine fond tot 3 maanden in de vriezer voor optimale versheid.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Basisrecept
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij