Buikspek met Aziatische marinade

Aziatisch Gemarineerd Buikspek

Serveer dit heerlijk gemarineerde buikspek met Aziatische smaken als een onweerstaanbaar hoofdgerecht voor een smaakvolle maaltijd!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo buikspek
  • 2 eetlepels Hoi-sin saus
  • 2 eetlepels Tahin
  • 2 eetlepels zwarte bonen
  • 125 gram palmsuiker
  • 1 theelepel five spice poeder

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom.
  • Smeer het buikspek grondig in met de marinade.
  • Plaats het gemarineerde buikspek in een vacuümzak en vacumeer op stand 3.
  • Je kunt er ook voor kiezen om het buikspek in te smeren met de marinade en vervolgens in de oven te garen op een lage temperatuur van 68 °C (Boven- en onderwarmte) gedurende 10 uur.
  • Als je hebt gekozen voor het vacumeren, stel dan de functie sous-vide of stomen in op 68 °C voor 10 uur.
  • Dit maakt het gemakkelijk om voor te bereiden en alleen af te grillen op de barbecue.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichtgekoelde rode wijn zoals een Pinot Noir zou goed samengaan met dit Aziatisch gemarineerde buikspek.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 15 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Azië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koemelk allergie / Lactosevrij / Tarwevrij