Gewone Poolse runderlappen
porties: 4 personen
ingrediënten
- 750 gr runderlappen
- 1 eetlepel bloem
- 75 gr boter
- 2 grote gesnipperde uien
- 2 fijngehakte teentjes knoflook
- 1 theelepel tomatenpuree
- 1 beker bulgaarse yoghurt of zure room
- zout
Bereidingswijze
- Maak het vlees met keukenpapier zo droog mogelijk en bestrooi het met bloem.
- Bak het vlees in de hete boter om en om bruin en neem het daarna uit de pan.
- Fruit de uien en de knoflook licht aan en schep er het paprikapoeder door.
- Leg het vlees weer in de pan en strooi er zout over.
- Giet er zoveel water bij dat het vlees net niet onder staat en laat het 1 1/2-2 uur zachtjes sudderen.
- Roer de tomatenpuree met de yoghurt glad.
- Leg het vlees op een schaal, roer het yoghurtmengsel door het stoofvocht, warm nog even door en schenk de saus daarna over het vlees.