Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Koffiegranita met slagroom

AllerHande 2006
Recept categorieën: Nagerecht
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat de suiker, de kaneel en de helft van de cacao oplossen in de nog hete koffie en laat hem daarna afkoelen.
  • Laat de afgekoelde koffie in de lage diepvriesdoos in de vriezer in 3 uur bevriezen, tot zich
  • ijskristallen vormen.
  • Roer de aangevroren koffie los met een vork, zet de doos nogmaals een uur in de vriezer en
  • schep daarna opnieuw om.
  • Herhaal het invriezen en omscheppen tot de koffie compleet bevroren (granita) is.
  • Neem de granita 5 minuten voor serveren uit de vriezer.
  • Als het ijs te hard is geworden, laat het dan even staan en schep het daarna om met een vork.
  • Klop de slagroom zonder suiker stijf.
  • Schep in twee glaasjes om en om verschillende laagjes koffiegranita en slagroom en bestrooi met de rest van de cacao.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een glas whisky.
Tip:
IJs te hard? Roer het om met een vork of gebruik de staafmixer.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Irish coffee van AllerHande

AllerHande 2005
Recept categorieën: Warme dranken
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom slagroom (dus zonder suiker!) met garde of handmixer niet stijfkloppen, maar zo dik en lobbig dat slagroom nog net van lepel afloopt.
  • Glazen omspoelen met heet water en basterdsuiker en whiskey erover verdelen.
  • Koffie erbij schenken en al roerend suiker erin oplossen.
  • Lepel met bolle kant naar boven vlak boven glas houden en met andere hand slagroom voorzichtig via lepel op koffie scheppen of schenken.
  • Slagroom met cacaopoeder bestuiven.

Tips / Opmerkingen

Serveer er een schaaltje met bonbons bij.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Clementinetiramisu

Allerhande 2006
Recept categorieën: Dessert, Fruit
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • 4 mandarijnen pellen en in partjes verdelen.
  • Andere 2 mandarijnen uitpersen.
  • Likeur door sap roeren.
  • Amandelkoekjes een voor een in mandarijnensap dopen.
  • Helft van koekjes op bodem van vier hoge, wijde glazen leggen.
  • Rest van sap erover sprenkelen.
  • Helft van mandarijnenpartjes op koekjes leggen en helft van kwark erover verdelen.
  • Hierop weer laag koekjes en laag partjes leggen.
  • Afdekken met rest van kwark. In koelkast tiramisu in minstens 1 uur op smaak laten komen.

Tips / Opmerkingen

Glazen kort voor serveren uit koelkast nemen en (met behulp van zeefje) bestuiven met cacaopoeder.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Chocolade koekjes Allerhande

Allerhande 2005
Recept categorieën: Chocolade, Koek
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zeef de bloem boven een kom en meng er de kristalsuiker en vanillesuiker door.
  • Snijd de boter in blokjes en leg ze in de kom.
  • Snijd met twee messen kruislings door het bloemmengsel, tot de boterstukjes heel klein zijn.
  • Voeg de dooier toe en kneed de massa met koele hand snel tot een samenhangend deeg.
  • Vorm een deegbal en leg deze, verpakt in plasticfolie, 30 minuten in de koelkast.
  • Chocolade heel fijn hakken en door deeg kneden.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C. Bakplaat met bakpapier bekleden.
  • Van deeg balletjes zo groot als walnoot vormen en deze op 5 cm afstand van elkaar op bakplaat leggen.
  • Balletjes iets platter drukken en koekjes in midden van oven in ca. 15 minuten gaarbakken.
  • Bakpapier van warme bakplaat tillen (anders gaat het bakproces door) en koekjes minstens 30 minuten laten afkoelen.
  • Tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren.
  • In kom egale crème roeren van zachte boter, poedersuiker en cacaopoeder.
  • Helft van koekjes met laagje chocoladecrème besmeren en er telkens tweede koekje tegenaan plakken.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

I love you

Recept categorieën: Nagerecht

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Vet de bakvormen in met wat olie.
  • Mix de eieren, suiker en zout tot het crèmekleurig is en de grootte is verdriedubbeld.
  • Smelt de 70% pure chocolade en boter au bain-marie.
  • Voeg de gesmolten chocolade en aardappels toe aan het eimengsel en mix goed door.
  • Voeg nu de bloem, cacaopoeder, baksoda en bakpoeder toe en mix weer.
  • Roer de rum door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de bakvormen en bak circa 40 minuten in de oven.
  • Laat de taarten circa 30 minuten afkoelen, de taarten moeten volledig afgekoeld zijn om te glazuren.
  • Smelt de chocolade en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Mix de boter met zout, de helft van de poedersuiker en het water.
  • Als het glazuur te droog is, kun je wat rum toevoegen tot je een pasta hebt.
  • Voeg de rest van de suiker, cacaopoeder en rum toe tot het glazuur gemengd is.
  • Voeg als laatst de gesmolten chocolade toe.
  • Als de glazuur te hard is om te smeren, kun je het 5 seconden opwarmen in de magnetron.
  • Snijd de taarten doormidden en glazuur de taart in het midden en aan de buitenkant.
  • Decoreer met blauwe decoratieballetjes, bloemetjes of hoe jij wilt.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

I am 1

bananen cake
Bereidingstijd14 minuten
wachttijd40 minuten
Recept categorieën: Cake, Fruit

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Vet de bakvorm in met olie.
  • Mix de eieren met de suiker tot het licht en schuimig is.
  • Pel de banaan en prak met een vork.
  • Snijd de uiteinden van de courgette en rasp fijn.
  • Voeg de geprakte banaan, olie, gemalen amandelen, courgette en een snufje zout toe aan de eieren en mix goed door.
  • Zeef de rijstbloem, bakpoeder en cacaopoeder boven de natte ingrediënten en meng met een houten lepel tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak circa 40 minuten in het midden van de oven.
  • Laat de cake afkoelen.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en roer de honing erdoor.
  • Giet de chocoladeglazuur over de cake.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Go get ‘em koffiecupcakes

Recept categorieën: Cupcakes / Muffins
Dieët: Vegetarisch

ingrediënten

Cappuccinobotercrème

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Bekleed de cupcaketray met cupcakevormpjes.
  • Prak de bananen met een vork.
  • Klop de boter met het zout en de helft van de suiker in circa 5 minuten luchtig.
  • Voeg de geprakte banaan en het koffie-extract toe en meng goed door.
  • Klop de eieren in een andere kom met de rest van de suiker tot je een acht in het mengsel kunt vormen.
  • Meng de eieren met het bananenmengsel.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en cacaopoeder in delen boven de kom en roer tussendoor goed door.
  • Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak de koffiecupcakes in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de cupcakes volledig afkoelen.

Cappuccinobotercrème

  • Klop een kwart van de poedersuiker met de boter en het zout tot een glad geheel.
  • Voeg tussendoor steeds poedersuiker toe.
  • Voeg zodra het een gladde crème is het koffie-extract en 2 eetlepels heet water toe.
  • Vul een spuitzak met de cappuccinobotercrème en spuit de crème op de cupcakes.
  • Bestuif met cacaopoeder en decoreer elke cupcake met een mokkaboontje.

Tips / Opmerkingen

in plaats van koffie-extract kun je ook een scheutje espresso gebruiken.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Zwavelstokjes met chocolade

Allerhande 2002
Recept categorieën: Chocolade, Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
porties: 20 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C (of gasovenstand 3).
  • Bakplaat met bakpapier bekleden.
  • Boven kom 240 g bloem en cacaopoeder zeven.
  • Basterdsuiker, bakpoeder en mespunt zout erdoor mengen.
  • Boter op bloem leggen en met twee messen in blokjes snijden.
  • Melk toevoegen en met de hand tot soepel deeg kneden.
  • Deegbal in 20 stukjes verdelen.
  • Aanrecht bestuiven met rest van bloem.
  • Deeg met de hand verder uitrollen tot 'stokjes' van ca. 15 cm lang.
  • Deegstokjes op bakplaat leggen en in midden van oven in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Laten afkoelen en tot gebruik in afgesloten trommel bewaren.
  • Chocolade in stukjes breken en in magnetron of au bain marie al roerende laten smelten.
  • Koekjes met chocolade bestrijken, chocolade hard laten worden.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Warme chocolade cakejes

Allerhande 2002
Recept categorieën: Cake, Chocolade, Nagerecht
porties: 8 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225 °C.
  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • Chocolade boven steelpan in stukjes breken.
  • Boter toevoegen.
  • Steelpan in pan met water hangen (au bain-marie) en water tegen de kook aan houden.
  • Chocolade in ca. 5 minuten laten smelten, af en toe roeren.
  • Intussen vormpjes invetten met boter en bestuiven met bloem.
  • Overtollig bloem eruit schudden.
  • Met mixer eieren, eierdooiers en suiker in ca. 2 minuten tot romige, lichtgele massa kloppen. Chocolademengsel bij eiermassa gieten en bestrooien met 1 eetlepel bloem.
  • Geheel luchtig door elkaar spatelen.
  • Chocoladebeslag over vormpjes verdelen.
  • Cakejes in midden van oven 10-12 minuten bakken (de binnenkant blijft zacht).
  • Op elk vormpje bord leggen, omkeren en ca. 30 seconden laten rusten.
  • Vormpjes voorzichtig van cakejes af tillen.
  • Cacaopoeder rond cakejes strooien.
  • Direct opdienen,bijvoorbeeld met lobbig geklopte (ongezoete) slagroom of een bolletje notenijs.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Schwarzwalder kirschtorte

Recept categorieën: Chocolade, Taart
Land van herkomst: Oostenrijk

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 ºc Zeef de bloem samen met de cacaopoeder.
  • Roer met een mixer de suiker en de eieren tot een lichtgekleurde, schuimige massa.
  • Smelt ondertussen de boter in een pannetje.
  • Schenk de boter bij de eiermassa en spatel dit rustig om.
  • Schep het bloem er bij en spatel ook dit nog eens goed door tot dit geheel glad is.
  • Vul een beboterde en met bloem bestoven springvorm met een middellijn van 24 cm met het beslag.
  • Plaats de vorm iets onder het midden op een ovenrooster in een voorverwarmde oven (175°C ) en bak de taart 45 minuten.
  • Laat de taart iets afkoelen en keer hem om.
  • Neem de vorm er af en af laten koelen.
  • Snijd de taart horizontaal in drie lagen en besprenkel deze met kirsch.
  • (6 eetlepels)
  • Laat de kersen uitlekken en bewaar het sap.
  • Houdt mooie 12 kersen achter voor decoratie.
  • Breng het sap aan de kook en bind het met aangemaakt aardappelmeel.
  • Roer 3 eetlepels suiker, de uitgelekte kersen en 1 eetlepel kirsch erdoor.
  • Klop de slagroom met witte basterdsuiker en de inhoud van 1 zakje vanillesuiker stijf.
  • Bestrijk de onderste plak met de helft van de kersen en met 1/3 deel van de slagroom.
  • Leg de tweede plak erop en bestrijk deze met de resterende kersen en 1/3 deel van de slagroom.
  • Leg de derde plak erop en bestrijk de zijkant van de taart met slagroom.
  • Smelt de chocolade op een laag vuurtje, laten afkoelen en weer opwarmen tot 37 ºc
  • Bestrijk de bovenkant met chocoladeglazuur en bedek de zijkant van de taart met de hagelslag.
  • Met 12 toefjes slagroom bespuiten en daarboven op nog een kers leggen.