Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Koffiegranita met slagroom
AllerHande 2006
ingrediënten
- 3 eetlepels suiker
- mespunt kaneelpoeder
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 250 ml sterke espressokoffie
- 125 ml slagroom
Bereidingswijze
- Laat de suiker, de kaneel en de helft van de cacao oplossen in de nog hete koffie en laat hem daarna afkoelen.
- Laat de afgekoelde koffie in de lage diepvriesdoos in de vriezer in 3 uur bevriezen, tot zich
- ijskristallen vormen.
- Roer de aangevroren koffie los met een vork, zet de doos nogmaals een uur in de vriezer en
- schep daarna opnieuw om.
- Herhaal het invriezen en omscheppen tot de koffie compleet bevroren (granita) is.
- Neem de granita 5 minuten voor serveren uit de vriezer.
- Als het ijs te hard is geworden, laat het dan even staan en schep het daarna om met een vork.
- Klop de slagroom zonder suiker stijf.
- Schep in twee glaasjes om en om verschillende laagjes koffiegranita en slagroom en bestrooi met de rest van de cacao.
Tips / Opmerkingen
Lekker met een glas whisky.
Tip:
IJs te hard? Roer het om met een vork of gebruik de staafmixer.
Tip:
IJs te hard? Roer het om met een vork of gebruik de staafmixer.