Spaghetti met vleessaus
porties: 4
ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 750 gram rundergehakt
- 3 fijngehakte uien
- 2 fijngehakte teentjes knoflook
- 1 blik tomaten van 250 gr
- 1 blikje champignons van 125 gr
- 1 fijngehakte groene paprika
- ½ glas fijngehakte peterselie
- zout naar smaak
- ½ theelepel gemalen peper
- ¼ theelepel suiker
- ⅛ theelepel gedroogde basilicum
- ⅛ theelepel gemalen oregano
- ¼ liter droge rode wijn
- 400 gram spaghetti
- gemalen Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een zware pan.
- Voeg het gehakt, de uien en de knoflook toe en blijf roeren tot het vlees
- gekleurd is; giet overtollig vet af.
- Voeg de tomaten, champignons (met het vocht), paprika, peterselie, peper,
- zout, suiker, basilicum en oregano toe.
- Breng het geheel aan de kook, zet het vuur dan laag, doe een deksel op de pan en laat, onder af en toe roeren, 1 uur sudderen.
- Voeg de wijn toe, doe het deksel weer op de pan en laat, onder af en toe roeren, nog 30 minuten sudderen.
- Maak de spaghetti klaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Giet de saus over de spaghetti en serveer met Parmezaanse kaas.