Recept afdrukken
No ratings yet

Simpele pasta

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Champignons in 4-en snijden en met de spekjes bakken.
  • Halve romaatjes of cherrytomaatjes erbij.
  • Dan een beetje boursin en een bekertje zure room erdoor roeren.
  • Dit nog even laten pruttelen en door de gekookte pasta roeren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Shoarmavlees met champignons, sugarsnaps en rijst

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vlees
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zet in een steelpannetje wat water op en breng dit aan de kook.
  • Snij van de sugarsnaps de uiteinden af en doe ze in het kokend water (ongeveer zes minuten).
  • Bak het shoarmavlees in een hapjespan in de 3 eetlepels margarine (ongeveer 5 minuten).
  • Snij ondertussen de schoongeveegde champignons in plakjes en voeg ze bij het shoarmavlees.
  • Doe de gare sugarsnaps (of de uitgelekte sperzieboontjes) er ook bij en het blikje champignonsoep.
  • Laat het geheel nog even sudderen (een minuut of drie).
  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vlaamse kip van Christine Brekelmans

Recept categorieën: Kip

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Braad de kip aan en daarna apart houden
  • Bak nu de prei en champignons
  • Voeg de room erbij met de pruimen en hamblokjes en de kip.
  • Alles laten garen en ondertussen de puree en boontjes klaar maken.
  • Voeg nu de brandewijn bij de kip en 5 min laten stoven.
  • Alles samen opdienen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chili con carne

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Braad de gehakt aan en maak rul, dus los maken.
  • Bak de paprika en de ui en champignons mee
  • Doe de tomatenpuree erdoor met een beetje water
  • Voeg nu de capucijners toe met ananas en banaan.

Tips / Opmerkingen

Heerlijk met rijst en een tomatensalsa.

Recept afdrukken
No ratings yet

Cassoulet van Christine Brekelmans

Dit is een Franse schotel met witte bonen en vlees.
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kip, Varkensvlees

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak de ui, tomaat en champignons, kipfilet en verse worst.
  • Doe nu de tomatenpuree met een beetje water erbij.
  • Meng de witte bonen erdoor.
  • Bak de spekjes en voeg deze op het laatst toe.

Tips / Opmerkingen

Serveer hierbij puree.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta met spinazie, pijnboompitten en zon gedroogde tomaatjes

wil je vegetarisch, laat dan ham/kip/kabeljauw weg
Recept categorieën: Pasta

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de tagliatelle zoals op de verpakking aangegeven
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze bruin en krokant zijn, leg deze op een stukje keukenpapier zodat ze af kunnen koelen
  • Fruit ondertussen de ui in kleine stukjes in een wok pan
  • Voeg hier de champignons en eventueel de vleesreepjes aan toe en laat dit even meebakken
  • Voeg nu ook de spinazie aan het geheel toe en laat het wat slinken
  • Laat de tomaten uitlekken en roer door de spinazie, evt even opwarmen
  • Als laatste kan nu de room, bouillon (mag eventueel ook een blokje zijn) en peper/zout er bij.
  • Dit alles naar smaak en eigen inzicht!
  • Giet de tagliatelle af en schep deze in de kommen of op de borden, verdeel hier het spinazie mengsel overheen en maak het helemaal af met de geroosterde pijnboompitten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta Bolognese

Deze pasta kennen ze niet in Italië, schijnt door de Nederlanders gemaakt te zijn. Zeker weten doe ik dat niet.
Recept categorieën: Pasta, Vlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

Equipment

Bereidingswijze

  • Blik tomaten samen met de cherry tomaten, knoflook, ui, oregano en bouillonblokje aan de kook brengen.
  • Met de staafmixer pureren.
  • Gehakt rullen en door de tomatensaus roeren.
  • Nu de groenten fijn snijden en in de grillpan bakken.
  • Pasta koken.
  • Opdienen met de groenten er apart bij en 1 à 2 el pecorino erover!

Recept afdrukken
No ratings yet

Curry met zoete aardappel

Recept categorieën: Curry's, Kip

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak de kipfilet in olie en doe er dan de groente en ui bij.
  • Lekker laten sudderen voor 10 min.
  • Doe er nu de kokosmelk, knoflook en de curry madras bij.
  • 15 minuten laten sudderen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met gekookte rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Jackfruit rendang

Recept categorieën: Fruit
Dieët: Vegetarisch

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de cocosmelk in een pan met alle kruiden en groente, snijd de sereh een eindje in
  • Breng alles aan de kook ben op laag vuur ong.
  • 25 minuten laten sudderen.
  • Neem de sereh en djeroek poeroet uit de pan.

Tips / Opmerkingen

Onder tussen basmati rijst koken en samen op een bord leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spruiten met een Aziatisch tintje

Recept categorieën: Groenten, Vlees

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Los de boemboe in de kokosmelk op en flink inkoken
  • Bak in andere pan de ui met gehakt en champignons
  • Doe de ingekookte kokosmelk met boemboe erbij samen met de spruiten
  • Evt voor de liefhebber nog 1 tl sambal

Tips / Opmerkingen

Opdienen met witte rijst.