Champignonsoep van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram champignons
  • 2 eetlepels boter
  • 1 grote ui
  • 1 liter bouillon
  • peper zout
  • 4 eetlepel(s) bloem
  • melk
  • 2 eetlepels zure room of Bulgaarse yoghurt

Instructies

  • Was de champignons en snijd ze in plakjes.
  • Verwarm in een pan de boter en bak de champignons hierin op laag vuur 5-10 minuten.
  • Voeg dan de gesnipperde ui toe en bak die mee.
  • Schenk de bouillon in de pan en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Verwarm dit alles en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  • Roer de bloem met op kamertemperatuur gebrachte melk tot een glad papje,
  • Schenk dit a roerend bij de soep en laat alles 7 minuten doorkoken.
  • Roer de zure room of de yoghurt los met melk en roer ook dit door de soep.
  • Laat deze nu niet meer koken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Mogelijke toevoegingen bij deze basissoep:

  • garnalen
  • een paar eetlepels doperwten
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 100 gr gesnipperde in weinig boter aangebraden ham
  • 4 schoongemaakte en gepelde tomaten
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep