Pomelosalade
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 rijpe pomelo
- 150 gram garnalen gekookte
- 75 gram varkensvlees geroosterd
- ¼ dl limesap
- ¼ dl vissaus
- 25 gram chilijam
- 25 gram palmsuiker
- 25 gram geroosterde gemalen kokos
- 175 gram kokoscrème
- zoete basilicumbladeren
Bereidingswijze
- Schil de pomelo en breek het vruchtvlees in stukjes.
- Pel de garnalen.
- Maal de helft van de garnalen en hak het varkensvlees fijn.
- Doe het limesap, de vissaus, de chilijam en de suiker in en kom en roer alles goed door elkaar.
- Voeg dan de gemalen garnalen, het varkensvlees, de geroosterde kokos en de kokoscrème toe en ga door met roeren tot alles goed is vermengd.
- Doe het fruit erbij en roer dat goed door het mengsel zodat de stukjes fruit overal bedekt zijn.
- Leg het fruit op een schaal, leg de overgebleven garnalen er omheen en garneer alles met de basilicumbladeren.