Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Avocadosalade met pecannoten

Allerhande 2003
Recept categorieën: Brunch, Lunch, Noten, Salade
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tomaatjes droogdeppen en in ragfijne reepjes snijden.
  • Reepjes halveren.
  • Pecannoten in grove stukken breken.
  • Blaadjes koriander van takjes plukken.
  • Limoen uitpersen.
  • In schaal limoensap, mosterd en olie tot dressing kloppen.
  • Chilipeper naar smaak erboven malen.
  • Dressing op smaak brengen met zout.
  • Avocado's halveren en pit verwijderen.
  • Schil in midden in lengte insnijden en eraf pellen.
  • Avocadohelften in grove stukken breken.
  • Stukken avocado met reepjes tomaat en korianderblaadjes door dressing scheppen.
  • Salade over vier borden verdelen, pecannoten erover strooien en wat chilipeper erover malen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met geroosterde shoarmabroodjes.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Salsa van tomaat

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
  • Meng in een kommetje het sap met de geraspte schil.
  • Roer de sjalotten en knoflook erdoor en marineer dit 5 minuten.
  • Halveer de tomaten en schep de zaadjes eruit.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Roer de olie door de sjalotten.
  • Schep de tomaat en koriander erdoor en breng de salsa pittig op smaak met zout en chilipeper.
  • Laat de smaken ca. 30 min. intrekken.

Tips / Opmerkingen

Lekker met tortillachips, bij taco's, tortilla's, wraps en chili con carne.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Rozijnenbruschetta met Italiaanse aardbeien

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Brood, Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de aardbeien in dunne plakjes en roer ze in een kom met de azijn en gestampte muisjes door elkaar.
  • Verhit de grillpan.
  • Bestrijk het brood dun met de olie en rooster het in de grillpan in enkele minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Leg op ieder bord 2 stukjes gegrild brood en schep de aardbeien erop.
  • Maal de chilipeper erboven en serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een bolletje vanille-ijs.
Aardbeien en balsamicoazijn is inmiddels een bekende klassieke combinatie.
In dit recept wordt de smaak extra spannend door de anijs uit de gestampte muisjes.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Mosselen met chorizo

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Varkensvlees, Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Spanje
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de chorizo in stukjes.
  • Verhit een grote braadpan of de mosselpan en bak de chorizo zachtjes 3 minuten. Voeg de ui toe en fruit hem 3 min. mee.
  • Voeg de tomaten, laurierblad, wijn en naar smaak chilipeper toe.
  • Breng alles aan de kook en laat het mengsel zachtjes koken tot het grootste deel van het vocht verdampt is.
  • Spoel de mosselen in een zeef onder koud water.
  • Verwijder de exemplaren die na een tik op het aanrecht nog niet willen sluiten.
  • Schud de mosselen in de pan met tomaat.
  • Leg het deksel op de pan en breng alles aan de kook.
  • Kook de mosselen in ca. 8 min. gaar.
  • Schud de pan tussendoor een paar keer.
  • Schep de mosselen in een grote schaal.
  • Dip de chorizo en het kookvocht van de mosselen op met stukken stokbrood.

Tips / Opmerkingen

In september zijn mosselen op hun best.
Deze Spaanse gekruide versie is een eenvoudige manier om eens iets anders op tafel te zetten dan het klassieke mosselrecept.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige spruitjesgratin

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas, Ovenschotel
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Kook de spruitjes in ruim water met zout in ca. 3 min. beetgaar.
  • Giet de spruitjes af in een vergiet.
  • Schud ze daarna op een bord en laat ze uitdampen.
  • Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min op middelhoog vuur.
  • Verkruimel boven de pan de chilipeper tussen duim en wijsvinger.
  • Roer de bloem door de uien en fruit de uien nog 1 minuut.
  • Roer de room erdoor en breng de room aan de kook.
  • Roer alles glad.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper en schep de spruitjes en de rozemarijn erdoor.
  • Schep de groenten met de saus in de ovenschaal en strooi de kaas erover.
  • Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak het gerecht in ca. 25 min. goudbruin.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Olijvenmuffins met paprika

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Cupcakes / Muffins, Tapas
porties: 12 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C voor.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder boven een kom.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Meng de olijven, ? van de paprika en naar smaak chilipeper erdoor.
  • Maak in het midden een kuiltje.
  • Roer in een maatbeker of kom het ei met een vork los.
  • Roer de tapenade en de melk erdoor.
  • Schenk het eimengsel in het kuiltje van bloem en roer alles tot een licht klonterig beslag.
  • Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is. 3.
  • Schep het beslag in de holletjes van de muffinvormpjes en strooi de rest van de paprikablokjes erover.
  • Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  • Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Spekballetjes met appelstroopdip

Recept categorieën: Hapjes, Varkensvlees, Vlees
porties: 12 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Wikkel om elk gehaktballetje een plakje spek.
  • Leg de balletjes in de braadslede.
  • Braad de balletjes in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.
  • Rasp de gele schil dun van de citroen.
  • Pers de vrucht uit.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in heel kleine stukjes, druppel er wat citroensap over.
  • Schep de appelstroop in een schaaltje en meng er de stukjes appel, geraspte citroenschil, koriander en naar smaak zout en chilipeper door.
  • Leg de balletjes elk in een serveerlepel en schep er een klein beetje appeldip naast.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Quiche met pestogehakt

Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Rundvlees
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een ruime hapjespan en roerbak de groenten hierin in ca. 4 minuten beetgaar.
  • Klop in een kom de eieren los met melk, kaas en naar smaak zout en chilipeper. Schep de groenten erdoor en vul de schaaltjes.
  • Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en lichtbruin.
  • Verhit vlak voordat de taartjes gaar zijn de laatste eetlepel olie in de hapjespan en bak hierin het gehakt rul.
  • Voeg de pesto en 2 eetlepels water toe en bak het gehakt nog 2 minuten.
  • Breng op smaak met zout en chilipeper.
  • Zet de schaaltjes op een bord.
  • Lepel het gehakt erover.
  • Lekker met pasta met extra pesto en een groene salade.

Tips / Opmerkingen

U kunt de quiche ook in een lage, ronde ovenschaal maken.
Reken dan op 35 minuten baktijd.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Loempia’s met een zoete chilisaus

Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: China
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de uitjes, knoflook, chili peper en gember fijn.
  • Fruit deze 5 minuten met een beetje olie in een koekenpan glazig.
  • Snijd ondertussen de spitskool in fijne reepjes.
  • Voeg het Fijngehakt en de spitskool toe en fruit dit 5 minuten tot de kool gaar wordt.
  • Voeg als laatste de gekneusde hazelnoten, taugé en koriander toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Vul het loempia deeg met het koolmengsel, maak hiervan rolletjes en plak ze dicht met een papje van maïzena en water.
  • Frituur de loempia’s op 180°C goudbruin en serveer ze met zoete chili saus.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Surimi samosa's met chilisaus

Recept categorieën: Hapjes, Vis
Land van herkomst: Oosters

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom eieren loskloppen met vissaus, bosui en 1 eetlepel chilipeperolie.
  • In pan 1 eetlepel chilipeperolie verhitten.
  • Eiermengsel al roerend
  • laten stollen tot bijna vloeibaar roerei.
  • Van vuur af surimiflakes en koriander erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met citroensap.
  • Plakjes fillodeeg uitspreiden en in breedte halveren.
  • Plakjes bestrijken met water.
  • Aan de korte kant van elk deegvel ca. 1 eetlepel vulling scheppen.
  • Deeg zigzaggend rond vulling tot driehoekjes dichtvouwen (= samosa's).
  • In wok olie verhitten tot er lichte damp afkomt.
  • Samosa's met ca. 5 stuks tegelijk in ca. 4 minuten goudbruin en gaar frituren.
  • Laten uitlekken op dikke laag keukenpapier.
  • Direct serveren.
  • Chilisaus erbij serveren.

Tips / Opmerkingen

Opnieuw invriezen:
Fillodeeg kan, ook als het helemaal ontdooid is, gewoon weer ingevroren worden en daarna hergebruikt.