Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto bianco met bloemkool

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Rijst
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng in een pan 1 ¼ liter water aan de kook en los de bouillontabletten erin op. Houd de bouillon op een zacht vuur tegen de kook aan.
  • Verhit intussen 2 el olie in een hapjespan of kleine braadpan.
  • Fruit hierin de ui in 4 min. zachtjes glazig.
  • Voeg de bleekselderij en knoflook toe en fruit alles samen nog zachtjes 3 minuten. Verkruimel de chilipeper boven de pan.
  • Voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend 1 min. mee.
  • Schenk de wijn in de pan en breng alles al roerend aan de kook.
  • Laat alles zachtjes koken tot de wijn door de rijst is opgenomen.
  • Voeg een soeplepel bouillon toe en laat de rijst weer zachtjes koken tot het vocht is opgenomen.
  • Herhaal dit toevoegen van de bouillon tot alle bouillon gebruikt is.
  • Dit duurt ca. 20 minuten.
  • Proef of de rijstkorrels zacht zijn, maar nog wel een lekkere beet hebben.
  • Zijn de korrels nog iets te hard, kook de rijst dan nog zachtjes enkele minuten.
  • Neem de pan van het vuur en roer de boter, kaas en naar smaak peper erdoor.
  • Leg een deksel op de pan en laat de risotto nog 3 min. staan.
  • Verhit tijdens het koken van de risotto de resterende 3el olie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de bloemkool op middelmatig hoog vuur goudbruin aan.
  • Draai het vuur laag en bak de roosjes in ca. 12 min. gaar.
  • Bestrooi ze met wat zout en peper.
  • Verdeel de risotto over 4 warme diepe borden en schep de bloemkoolroosjes erop. Lekker met groene salade met een pestodressing.

Tips / Opmerkingen

In deze risotto krijgt de bloemkool haar verdiende culinaire status.
De witte kleur past helemaal bij het voorjaar.