Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Chili con carne

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Braad de gehakt aan en maak rul, dus los maken.
  • Bak de paprika en de ui en champignons mee
  • Doe de tomatenpuree erdoor met een beetje water
  • Voeg nu de capucijners toe met ananas en banaan.

Tips / Opmerkingen

Heerlijk met rijst en een tomatensalsa.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Alom Gobi

bloemkool uit India, Heerlijk gegeten bij mijn zus.
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie en bak komijnzaad een paar minuten aan.
  • Voeg knoflook en gember toen roer de aardappelen erbij.
  • Nu de kurkuma toevoegen met de tomaatstukjes en de ketoembaar met de chilipoeder.
  • Voeg nu de bloemkool toe en verhit heel even op hoog vuur samen met een scheut water
  • Nu het geheel laten sudderen voor 10 minuten.
  • Voeg een paar minuten voor tijd de graag massala toe
  • De curry hoort niet nat te zijn.

Tips / Opmerkingen

Serveer dit samen met rijst en een chutney.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelcurry met raita

Recept categorieën: Curry's, Groenten
porties: 2 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de aardappelen in kleine blokjes en kook ze in ca. 15 minuten beetgaar.
  • Kook de courgette ca. 1 minuut in ruim kokend water met zout.
  • Bak de ui ca. 5 minuten in de olie.
  • Voeg de aardappelen en de courgette toe en bak ze ca. 5 minuten mee.
  • Roer er de mosterd, de kerrie en het chilipoeder door en bak die ca. 1 minuut mee.
  • Voeg de suiker, het citroensap en de bouillon toe en laat alles goed doorwarmen.
  • Bestrooi het gerecht voor het serveren met koriander.

Tips / Opmerkingen

Serveer met raita:
Een salade van kleine blokjes komkommer met dunne reepjes tomaat en dunneringetjes rode peper, aangemaakt met zout en witte wijnazijn_


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige drumsticks van Allerhande

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Snack
porties: 6 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Bereidingswijze

  • Kneus de knoflook en meng - in een kom die groot genoeg is voor alle kip - met mosterd, suiker; chilipoeder en olijfolie.
  • Breng op smaak met pezo.
  • Wrijf de drumsticks aan alle kanten in met de marinade en laat 20 minuten staan.
  • Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
  • Doe de drumsticks in de mand van de Airfryer en schuif de mand in de Airfryer.
  • Stel de timer in op 10 minuten.
  • Rooster de drumsticks tot u het signaal van de timer hoort en ze bruin zijn.
  • Stel de temperatuur in op 150 graden en stel de timer in op nog eens 10 minuten zodat de
  • drumsticks door en door gaar zijn.

Tips / Opmerkingen

Probeer ook eens de marinadevariaties


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinazierijst met kipfilet

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Rijst
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilets in de lengte in en klap ze open.
  • Meng de knoflook met de specerijen, peper naar smaak en 1 eetlepel olie en bestrijk de kipfilets hiermee aan beide kanten.
  • Laat ze zo even liggen.
  • Verhit de rest van de olie in een braadpan en fruit de ui en rijst 4-5 minuten op zacht vuur, schep regelmatig om.
  • Schep de spinazie erdoor en voeg de bouillon toe.
  • Laat de rijst afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar worden.
  • Bak de kipfilets in een koekenpan of grillpan zonder extra olie in 10 minuten mooi bruin en gaar.

Tips / Opmerkingen

Serveer de kip met de spinazierijst.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige winterse groentesoep

AllerHande 2007
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes van de stronk.
  • Verwarm de boter in een grote soeppan en fruit de ui hierin op laag vuur glazig.
  • Schep de blokjes wortel, prei en bloemkool erbij en bak het geheel 3-4 minuten op laag vuur.
  • Roer de chilipoeder en de tijm door de groenten en voeg de tomatenblokjes met vocht toe.
  • Verkruimel de bouillontabletten erboven en schenk er 2 l water bij.
  • Breng het geheel al roerend aan de kook.
  • Laat de soep 30 minuten op laag vuur garen, terwijl je af en toe roert.
  • Kruid het gehakt met wat zout en peper en draai er met vochtige handen balletjes van.
  • Voeg de balletjes na 20 minuten koken aan de soep toe.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Lekker met bruin stokbrood en geraspte kaas.

Tips / Opmerkingen

Schep de helft van de soep in een grote diepvries bak en vul die tot 2-3 centimeter onder de rand (tijdens het invriezen zet vloeistof uit).
Sluit de bak af en vries 'm in.
Bevroren soep kan twee maanden worden bewaard.
Ontdooi de soep in de koelkast voor je 'm opnieuw verwarmt.
Deze hoeveelheid soep is voldoende voor 2 x 4 personen.
Gebruik dan 1 eetlepel chilipoeder.
Liever geen vlees? Vervang de gehaktballetjes door vegetarische balletjes.
En gebruik groentebouillontabletten in plaats van vleesbouillon.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Peperbiefstuk met geroosterde ui

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Pel de uien en snijd ze tot aan de onderkant kruiselings in.
  • Zet de uien naast elkaar in een kleine ovenschaal.
  • Steek de takjes tijm erin en sprenkel de olijfolie erover.
  • Wrijf de peperkorrels met de chilipoeder in een vijzel tot een grof mengsel.
  • Strooi een theelepel van dit pepermengsel met wat zeezout over de uien.
  • Rooster de uien in de oven in 20-25 minuten bruin en gaar.
  • Doe de rest van het pepermengsel in een diep bord en druk de biefstukken er met één kant in.
  • Verhit de boter in een koekenpan en leg de biefstukken met de peperkant erin.
  • Bak de biefstukken in 2 minuten per kant op hoog vuur bruin.
  • Het vlees mag van binnen nog rood of rosé zijn.
  • Leg de biefstukken op warme borden en strooi er wat zout over.
  • Zet de geroosterde uien ernaast.

Tips / Opmerkingen

Lekker met aardappelsalade en veldsla.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta frittata met paddenstoelen

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
  • Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 5 minuten mee.
  • Breng ze pittig op smaak met zout, peper, chilipoeder en de Italiaanse kruiden.
  • Laat de spaghetti uitlekken.
  • Meng de paddenstoelen door de spaghetti.
  • Verhit de rest van de olie in de koekenpan en schep hierin het spaghettimengsel.
  • Klop de eieren los met de slagroom en de geitenkaas, breng op smaak met zout en peper en schenk dit over het spaghetti-mengsel.
  • Laat het geheel afgedekt op matig vuur in 10-15 minuten gaar worden.
  • Zodra de bovenkant droog is geworden, keer dan de frittata om met behulp van een bord en bak de andere zijde nog 3-4 minuten.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een groene salade.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Mexicaanse tortilla's AllerHande

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan helft van ui en knoflook in 2 eetlepels olie met de helft van de chilipoeder op laag vuur
  • fruiten.
  • Tomatenblokjes met vocht toevoegen en even meebakken.
  • Helft van bouillon erbij schenken en geheel 20 minuten op laag vuur laten koken.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en courgette en paprika 3-4 minuten met zout en peper zachtjes bakken.
  • Mengsel uit de koekenpan nemen en bewaren.
  • In de rest van olie rest van ui, knoflook en chilipoeder zachtjes fruiten.
  • Bonen met vocht erdoor scheppen en 4-5 minuten bakken.
  • Mengsel tot grove puree stampen.
  • Rest van bouillon erbij schenken en op smaak brengen met zout en peper.
  • Tortilla's bestrijken met tomatensaus en in midden streep bonenpuree scheppen.
  • Courgette, paprika en beetje kaas erover verdelen.
  • Tortilla's opgerold in ovenschaal leggen.
  • Rest van tomatensaus erover schenken en daarna crème fraîche en rest van kaas erover scheppen.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In oven in 30 minuten goudbruin laten worden.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Marokko
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pompoen in dikke plakken snijden, dun schillen, pitten verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • In braadpan olie verhitten. Pompoen, ui, courgette, aubergine, tomaat, alle specerijen en 1
  • theelepel zout erdoor scheppen.
  • Groenten afgedekt op zacht vuur in 20 minuten zachtjes gaarstoven.
  • Af en toe omscheppen. In zeef kikkererwten afspoelen onder koud stromend water en goed
  • laten uitlekken.
  • Kikkererwten door groenten scheppen en 10 minuten zachtjes meestoven.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Munt erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Serveren met couscous of Turks brood.