Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde lamskoteletjes met muntpesto

Allerhande 2003
Recept categorieën: Barbecue, Lamsvlees
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom helft van knoflook met chilipoeder, kaneel, azijn en 3 el olie tot marinade roeren.
  • Lamskoteletjes hiermee rondom bestrijken en minstens 15 min. marineren.
  • Intussen hazelnoten in droge koekenpan kort roosteren.
  • In keukenmachine muntblaadjes met rest van knoflook, geraspte kaas en hazelnoten pureren. Terwijl de machine draait rest van olie in dun straaltje toevoegen, tot smeuïge pasta ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Lamskoteletjes op barbecue in ca. 10 min. bruin en van binnen rosé roosteren.
  • Regelmatig keren en met marinade bestrijken.

Tips / Opmerkingen

Serveren met muntpesto en gepofte aardappels.

Recept afdrukken
No ratings yet

Entrecote met abrikozen koffiesaus

Allerhande 2003
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Rundvlees
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Entrecote op kamertemperatuur laten komen.
  • Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Uien pellen en in ringen snijden.
  • Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • Abrikozen in vieren knippen.
  • In kom chilipoeder, koriander, komijn en peper mengen.
  • In wok 3 eetlepels olie verhitten.
  • Knoflook, ui en abrikozen erdoor scheppen en 3-4 minuten zachtjes roerbakken.
  • Tomaatblokjes en tomatenpuree ca. 2 minuten meebakken.
  • Driekwart van kruidenmengsel erover strooien en koffie erbij schenken. Ca. 10 minuten zacht laten sudderen tot lichtgebonden saus ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Grillpan verhitten tot gloeiend heet.
  • Rest van kruiden door rest van olie roeren en hiermee vlees bestrijken.
  • Entrecotes op hoog vuur in ca. 6 minuten roosteren.
  • Bestrooien met zout.
  • Entrecotes op borden leggen.
  • Saus erover scheppen, rest apart erbij geven.

Tips / Opmerkingen

Lekker met couscous en sperziebonen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Verse Spaanse tomatensaus

Allerhande 2002
Recept categorieën: Bijgerecht, Saus
Land van herkomst: Spanje
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • Tomaten wassen en in stukjes snijden.
  • In braadpan olie verhitten en ui en knoflook heel zachtjes glazig fruiten.
  • Tomaten en chilipoeder erdoor scheppen en ca. 2 minuten zachtjes bakken.
  • Sherry toevoegen.
  • Tijmblaadjes erboven van takjes rissen.
  • Tomaten afgedekt in ca. 10 minuten zachtjes gaar smoren.
  • Tomatenmengsel overdoen in blender en op hoogste stand in ca. 1 minuut tot gladde saus pureren.
  • Saus weer terugdoen in pan en nog 5-10 minuten zachtjes laten sudderen tot dikte goed is.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij (geroosterd) vlees, vis of pasta.

Recept afdrukken
No ratings yet

Groenterolletje met citroensaus

AllerHande 1996
Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Fillodeeg volgens gebruiksaanwijzing in ca. 2 uur laten ontdooien.)
  • Winterpeen schrappen, wassen en in stukken van ca. 6 cm snijden.
  • Stukken in lengte in luciferdunne reepjes snijden.
  • Haricots verts schoonmaken en wassen.
  • In pan met ruim -water en zout peen en haricots verts ca. 3 minuten koken.
  • In zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
  • Intussen stoneleeks schoonmaken en in stukken van ca. 6 cm snijden.
  • Tijmblaadjes van takjes rissen.
  • In steelpan 25 g boter smelten.
  • Op aanrecht 4 plakjes fillodeeg uitspreiden.
  • Met kwastje plakjes dun bestrijken met gesmolten boter.
  • Hierop weer 4 plakjes deeg leggen.
  • Peen, haricots verts en stoneleeks in 4 porties verdelen en op ca. 1 cm van onderste rand op plakjes deeg leggen.
  • Tacokruiden en 1/2 theelepel tijmblaadjes erover strooien.
  • Zijkanten van deeg over groenten vouwen.
  • Deegplakjes voorzichtig oprollen, aan onderkant beginnen.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
  • Citroen onder koud stromend water goed schoonboenen en halveren.
  • Eén helft uitpersen. In steelpan 1 dl water aan de kook brengen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen en laten oplossen.
  • Citroensap,honing, chilipoeder en kaneel aan bouillon toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes laten koken.
  • In kopje aardappelmeel met 1 eetlepel koud water gladroeren.
  • Al roerend aan bouillon toevoegen.
  • Blijven roeren tot licht gebonden saus ontstaat.
  • Van andere helft van citroen 4 dunne plakjes snijden (rest wordt niet gebruikt).

Bereiden:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • In steelpan rest van boter smelten.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Groentepakketjes met naad naar beneden op bakplaat leggen en bestrijken met boter.
  • In midden van oven groenterolletjes in ca. 15 á 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Intussen saus in ca. 2 minuten opnieuw zachtjes verwarmen.
  • Rest van tijmblaadjes erdoor roeren.
  • Op schaal 1/4 deel van saus schenken.
  • Groenterolletjes erover verdelen.
  • Garneren met plakjes citroen en toefjes peterselie.
  • Rest van saus apart erbij geven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmmousse

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Ontbijt, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

VoorBereiden:

    In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken:

    • Schaal bekleden met plasticfolie.
    • Op bodem enkele toefjes dille leggen.
    • Schaal bekleden met helft van plakjes zalm.
    • Sinaasappel uitpersen en sap in steelpan zachtjes verwarmen.
    • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sap oplossen.
    • Steelpan in bak met koud water zetten en mengsel in ca. 2 minuten laten afkoelen tot lauwwarm. Rest van zalm in kleine stukjes snijden.
    • 3 Takjes dille fijnknippen.
    • In kom roomkaas en gelatinemengsel tot glad mengsel roeren.
    • Stukjes zalm, fijngeknipte dille, chilipoeder en peperbessen erdoor roeren.
    • Slagroom stijfkloppen en luchtig door zalmmengsel scheppen.
    • Zalmmengsel in schaal scheppen en bovenkant gladstrijken.
    • In koelkast mousse afgedekt in ca. 3 uur laten opstijven.

    Bereiden:

    • Platte schaal op ronde schaal zetten.
    • Samen keren, schudden en mousse op schaal laten glijden.
    • Folie voorzichtig verwijderen.
    • Garneren met rest van dille.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Yoghurtsalade

    Aller Hande 1997
    Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
    Extra aanwijzing: Snel te maken
    porties: 4 personen
    Auteur: Albert Heijn / Allerhande

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • In kom yoghurt mengen met kristalsuiker en djinten.
    • Op smaak brengen met zout en chilipoeder.
    • Druiven wassen en van takjes nemen.
    • Walnoten grof hakken.
    • Bananen pellen en in dunne plakjes snijden.
    • Druiven, walnoten en bananen door yoghurt scheppen.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Varkensfiletlapjes met spinazie

    Aller Hande 1996
    Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
    Extra aanwijzing: Snel te maken
    porties: 2 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Spinazie in kleine magnetronschaal doen en afgedekt in ca. 2 á 3 minuten op vol vermogen
    • (ca. 700 Watt) laten ontdooien.
    • Intussen sjalotje pellen.
    • Helft in dunne ringen snijden, rest fijnsnipperen.
    • In kopje basilicum fijnknippen.
    • Spinazie in zeef doen en met bolle kant van eetlepel vocht eruit drukken.
    • Gesnipperde sjalot en basilicum erdoor roeren.
    • Vlees bestrooien met 1/2 theelepel chilipoeder en zout.
    • In lage magnetronschaal leggen.
    • Spinaziemengsel erover verdelen.
    • Korstjes van kaas snijden.
    • Kaas halveren en op spinazie leggen.
    • Bestrooien met rest van chilipoeder.
    • Sjalotringen erop leggen.
    • Schaal afdekken met folie en in magnetron zetten.
    • In ca. 3 á 4 minuten op 3/4 van vermogen (ca. 500 Watt) vlees gaar laten worden en kaas laten smelten.

    Tips / Opmerkingen

    Serveren met gebakken minikrieltjes.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Spruitjes stew

    Aller Hande 1996
    Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Stoofpot
    porties: 4 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Sjalotjes pellen en in vieren snijden.
    • Spruitjes schoonmaken, wassen en grote spruitjes halveren.
    • Aardappels schillen, wassen en in plakjes snijden.
    • In braadpan boter verhitten.
    • Sjalotjes met chilipoeder ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
    • Spruitjes en aardappel erdoor scheppen en ca. 2 minuten al omscheppend meebakken.
    • 1 1/2 dl water, bouillonpoeder en tijm aan spruitjes toevoegen.
    • Met deksel schuin op pan spruitjes-stew in ca. 10 à 15 minuten zachtjes gaarstoven. Op smaak brengen met nootmuskaat en peper.

    Tips / Opmerkingen

    Serveren met varkensfiletlapjes.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Pannenkoekrol met spinazie

    Recept categorieën: Pannenkoeken, Tapas
    Land van herkomst: Mediterraan
    Dieët: Vegetarisch
    Feestdagen etc: Kerst
    porties: 8 x3 stuks
    Auteur: Tina de Vries / Ned. Vegetariërsbond

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Klop de eieren los met een beetje zout, peper en chilipoeder.
    • Doe beide meelsoorten bij het ei.
    • Roer met een garde goed door.
    • Voeg langzaam al roerende de melk en het water toe.
    • Klop de olie erdoor.
    • Bak lekkere dunne goudbruine pannenkoeken of gebruik kant-en-klare pannenkoeken.
    • Laat de spinazie ontdooien en daarna in een vergiet uitlekken.
    • Verkruimel de feta.
    • Snijd de tomaatjes fijn.
    • Hak de basilicum fijn.
    • Meng de feta, tomaatjes, pesto, basilicum en peper & zout door de spinazie.
    • Breng goed op smaak.
    • Verdeel de spinazie over de pannenkoeken en rol ze op.
    • Snijd elke pannenkoeken in drie schuine stukken.

    Tips / Opmerkingen

    Serveer warm.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Zalmmousse

    Aller Hande 1996
    Recept categorieën: Ontbijt, Vis, Zalm
    porties: 4 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    Voorbereiden:

    • In kom met ruim koud water gelatine 5 minuten laten weken:
    • Schaal bekleden met plasticfolie.
    • Op bodem enkele toefjes dille leggen.
    • Schaal bekleden met helft van plakjes zalm.
    • Sinaasappel uitpersen en sap in steelpan zachtjes verwarmen.
    • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sap oplossen.
    • Steelpan in bak met koud water zetten en mengsel in 2 minuten laten afkoelen tot lauwwarm.
    • Rest van zalm in kleine stukjes snijden. 3 Takjes dille fijnknippen.
    • In kom roomkaas en gelatinemengsel tot glad mengsel roeren.
    • Stukjes zalm, fijngeknipte dille, chilipoeder en peperbessen erdoor roeren.
    • Slagroom stijfkloppen en luchtig door zalmmengsel scheppen.
    • Zalmmengsel in schaal scheppen en bovenkant gladstrijken.
    • In koelkast mousse afgedekt in 3 uur laten opstijven.

    Bereiden:

    • Platte schaal op ronde schaal zetten.
    • Samen keren, schudden en mousse op schaal laten glijden.
    • Folie voorzichtig verwijderen.
    • Garneren met rest van dille.