Chilimuffins
Recept afdrukken
No ratings yet

Chilimuffins

Auteur: Onbekende Auteur

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak mini-gehaktbroodjes door de muffinpotjes te vullen met het vleesmengsel. 
  • Kwast er royaal barbecuesaus over en bak in de voorverwarmde oven op 200 graden.
  • Maak het gehakt los met een vork in een grote kom.
  • Meng er 50 ml van de salsa door, alsook de chilipoeder, zout en peper. 
  • Verdeel het gehaktmengsel in acht gelijke porties. 
  • Bekleed de bodem en wanden van de acht muffinpotjes ermee. 
  • Bak 10 min in een voorverwarmde oven op 200 graden, totdat het vlees niet meer roze is.
  • Roer de kidneybonen en de rest van de salsa door elkaar. 
  • Verdeel het bonenmengsel over de vleespotjes en bestrooi met de kaas. 
  • Bak tot de bonen heet zijn en de kaas gesmolten is, in 7 of 8 min.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aloo Gobi

Totale tijd40 minuten
Recept categorieën: Groenten
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Onbekende Auteur

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snij de bloemkool in roosjes.
  • Schil de aardappel en snij in blokjes van 1-1 1/2 cm.
  • Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en hak de partjes fijn.
  • Hak de knoflook en gemberwortel fijn.
  • Verhit de olie, voeg de komijnzaadjes toe en fruit ze een paar minuten aan.
  • Voeg de knoflook en gember toe, roer en doe de aardappelen erbij.
  • Voeg nu de geelwortel toe, roer zodat deze de aardappelblokjes bedekt.
  • Herhaal dit voor de chilipoeder en de koriander.
  • Voeg de tomaatstukjes toe en laat 5 minuten stoven.
  • Voeg de bloemkool toe en verhit ongeveer 5 minuten op hoog vuur.
  • Voeg het water toe, en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg een paar minuten voor het einde van de kooktijd de garam massala toe.
  • De curry hoort niet te nat te zijn.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kipfilet in romige tomatensaus

Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Kip
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende Auteur

Bereidingswijze

  • Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. 
  • Wrijf de kipfilets in met zout, peper en chilipoeder. 
  • Verhit de margarine in een hapjespan en bak de kipfilets in 5 minuten bruin, keer ze halverwege. 
  • Bak de tomaatstukjes even mee. 
  • Schenk de bouillon of wijn erbij en roer de Boursin Cuisine door het vocht. 
  • Stoof de kipfilets afgedekt in nog 8-10 minuten heel zachtjes gaar.

Tips / Opmerkingen

Serveertip: Bij dit gerecht is tagliatelle en een groene salade erg lekker.

Recept afdrukken
No ratings yet

Paprika-rozijnensaus

Recept categorieën: Saus
porties: 2

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel en snipper de ui.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in heel kleine stukjes.
  • Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui en de paprika even aan.
  • Bak het chilipoeder even mee.
  • Voeg het tomaten-groentesap toe en laat de saus ± 10 minuten heel zachtjes sudderen.
  • Was de rozijnen en laat ze in de saus nog ± 5 minuten zachtjes sudderen.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper en doe haar over in een sauskom.
  • Geef de saus apart bij de stamppot.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rode ui-appelstamppot met tonijn en gefrituurde knoflook

Recept categorieën: Groenten, Stamppot, Vis
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar.
  • Pel de uien en snijd ze in dunne partjes.
  • Schil de appels en snijd ze in stukjes.
  • Pel de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
  • Verhit de olie in een braadpan, bak de knoflookplakjes goudbruin en schep ze met een schuimspaan op een dubbelgevouwen stuk keukenpapier.
  • Bak de uipartjes ± 3 minuten in het bakvet.
  • Voeg de appel, de tijm en het chilipoeder toe en bak de appel al omscheppend in ± 4 minuten beetgaar.
  • Giet de tonijn af en verdeel het visvlees in grove stukken.
  • Schep de tonijn en de kappertjes door het appelmengsel en laat dit ± 2 minuten zachtjes sudderen.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat.
  • Schep de puree door het appel-ui-vismengsel en warm het geheel nog even goed door.
  • Breng de stamppot op smaak met zout en peper.

Recept afdrukken
No ratings yet

Hertebiefstukken met prei en gember

Recept categorieën: Groenten, Vlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Aardappelsoep met citroengras en rundertartaar
Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelsoep met citroengras en rundertartaar

Recept categorieën: Soep, Vlees
porties: 4
Auteur: Miele.nl

ingrediënten

Voor de soep:

Voor de tartaar:

Bereidingswijze

  • Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
  • Verwijder het buitenste blad van het citroengras en kneus het dikke deel flink door er met een steelpan op te kloppen.
  • Doe de aardappel met citroengras , bouillon, kokosmelk, melk, zout en peper in een dichte stoomovenpan en schuif in de stoomoven.
  • Stand: Stomen Temperatuur: 100°C Duur: 15 minuten
  • Of breng in een pan aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de runderfilet met een scherp mes zeer fijn.
  • Was en droog de limoenblaadjes, trek de nerven eruit en snipper de blaadjes zeer fijn.
  • Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan tot het begint te dansen.
  • Meng het zaad met limoenblad, olijfolie, sojasaus en een mespunt chilipoeder door de tartaar.
  • Neem het citroengras uit de soep en pureer de soep met de staafmixer.
  • Was de koriander, schut het droog, pluk de blaadjes en hak ze fijn.
  • Vorm van de tartaar vier kleine, platte balletjes en leg ze in voorverwarmde diepe borden. Schenk de soep om de tartaar heen en bestrooi met wat chilipoeder en koriander.

Tips / Opmerkingen

Bent u geen liefhebber van korianderblad? Dan kunt u ook peterselie gebruiken.

Rijst met chili con carne
Recept afdrukken
No ratings yet

Rijst met chili con carne

Recept categorieën: Rijst, Vlees
porties: 4 personen
Auteur: Miele.nl

Bereidingswijze

  • Doe de rijst en het water in een dichte stoomovenpan en schuif de pan in de combi-stoomoven.
  • Temperatuur:100 °C
  • Tijd: 10 minuten
  • Verkruimel het gehakt fijn in een dichte stoomovenpan en schuif de pan bij de rijst in de combi-stoomoven. Stel de temperatuur in op 100 °C en stel de tijd in op 10 minuten.
  • Snijd alle ingrediënten klein.
  • Haal de pan met gehakt uit de combi-stoomoven en roer alle ingrediënten goed door elkaar. Schuif de pan terug en stel de tijd nogmaals in op 10 minuten.

Tips / Opmerkingen

Serveer het gerecht met ijsbergsla en nacho's.

Pulled pork
Recept afdrukken
No ratings yet

Pulled pork van Miele

porties: 8 personen
Auteur: Miele.nl

ingrediënten

Voor de kruidenrub:

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 100 °C.
  • Maak de rub door alles te mengen met de bruine basterdsuiker. Wilt u iets meer van een bepaald kruid gebruiken, dan kan dat. Maak de rub naar uw eigen smaak.
  • Wrijf het stuk vlees in met de rub en leg het in een braadslede.
  • Zet het vlees in de oven en laat het vier uur garen op 120 °C.
  • Verhoog de temperatuur naar 150 °C en laat het vlees nog 3 uur garen.
  • Het vlees is klaar als de kerntemperatuur 85 á 90 °C is.
  • Haal de pulled pork uit de oven en laat hem nog 30 minuten liggen (afgedekt met aluminiumfolie). Het vlees in nu zo gaar en mals, dat het uit elkaar valt.

Bereidingstips

  • Serveer met een lekkere (barbecue)saus, koolsalade en brood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige kip goulash

Voorbereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Gevogelte, Kip
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Begin met de boontjes te koken beetgaar
  • Snijd de kipfilet en de paprika in blokjes en snipper vervolgens het uitje en snijd de knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje met de knoflook, de paprika en het paprikapoeder en chilipoeder aan. Voeg na circa 2 minuten de tomatenblokjes, het water en het bouillonblokje toe.
  • Voeg vervolgens de kipblokjes toe
  • Na circa 10 tot 15 minuten is je kip gaar. Als de kip gaar is, de spercie boontjes toe voeg je de crème fraiche toe aan de saus. Voeg vervolgens de allesbinder toe aan de goulash. Voeg net zoveel allesbinderof bloem toe totdat de saus de goede dikte heeft. Serveer de kip goulash met rijst