Recept afdrukken
No ratings yet

Pikante witte bonensoep

Recept categorieën: Soep
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Week de bonen 12 uur in ruim koud water.
  • Breng het poelet met 1 1/2 liter water aan de kook.
  • Voeg de bonen, de helft van de prei, de helft van de uien, tijm, peper, zout, laurier en foelie toe.
  • Breng dit aan de kook en laat het 1 1/4 uur zachtjes koken.
  • Schil intussen de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes.
  • Verhit in een braadpan de olie en fruit hierin zachtjes de overgebleven prei en ui ca 5 minuten.
  • Schep de aardappelblokjes en de chilipoeder erdoor en voeg de paprika's toe.
  • Doe de gefruite groenten samen met het tot balletjes gemaakte gehakt bij de soep en kook de soep nog 15 minuten.
  • Geef er volkorenbrood bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Witte bonensoep 2

Recept categorieën: Soep
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Zet de bonen minstens 12 uur in de week in het water met de bouillontabletten.
  • Schil de aardappelen en rasp ze fijn.
  • Voeg ze bij de bonen, evenals het poelet, de tomatenpuree en de kruiderij.
  • Breng dit aan de kook en laat de soep 3 uur zacht trekken.
  • Kruid het gehakt naar smaak en draai er kleine balletjes van.
  • Smelt de boter in een kleine braadpan. Snipper de knoflook fijn en laat die samen met de spekblokjes zachtjes in de boter uitbakken.
  • Pel de tomaten en snijd ze klein.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.
  • Voeg, nadat de soep is getrokken, de gehaktballetjes, het spek-knoflookmengsel, de tomaten, de paprikablokjes en de soepgroente toe en laat dit alles ca 20 minuten meekoken.
  • Maak de selderij schoon, knip hem klein en voeg die op het laatst aan de soep toe.
  • Roer en warm de soep goed door.
  • Als de soep te dik is geworden, kunt u nog wat water toevoegen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaanse bruine bonensoep van Astrid Veltman v2

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Spanje
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak ze in een koekepan zachtjes uit.
  • Maak intussen de ui en de paprika's schoon.
  • Snipper de ui en snijd de paprika's in reepjes.
  • Voeg de ui, paprika en chilipoeder aan de chorizo toe en bak alles ± 5 minuten op zacht vuur.
  • Doe de bruine bonen met het vocht en de Tomato frito in een soeppan.
  • Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 6 dl water toe en breng het geheel aan de kook.
  • Pureer de soep eventueel met een staafmixer of maak de bonen met een stamper fijn.
  • Voeg het chorizo-paprikamengsel en de doperwtjes toe en laat de soep nog ± 5 minuten sudderen.
  • Roer er op het laatste moment de peterselie door.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige paprikasoep met aubergine

Recept categorieën: Soep
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de aubergine in kleine blokjes, bestrooi ze met zout en laat ze een half uur liggen.
  • Snijd de paprika in stukjes.
  • Snipper het sjalotje.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit de paprika en het sjalotje even aan.
  • Pers het teentje knoflook erboven uit en bak het chilipoeder even mee.
  • Voeg de bouillon en de tijm toe en kook de soep in ± 5 minuten zachtjes gaar.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Dep de aubergine met keukenpapier droog.
  • Verhit in een koekepan 2 eetlepels olijfolie en bak de aubergineblokjes op hoog vuur bruin.
  • Schep de soep in 2 diepe borden, verdeel er de aubergineblokjes over en strooi de kaas erover.

Notities

Lekker met stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Provençaalse gehaktballetjes

Recept categorieën: Vlees
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Schenk de melk over het brood.
  • Doe het gehakt, het ei, het chilipoeder, zout en peper in een kom.
  • Knijp het brood uit en voeg het aan het gehakt toe.
  • Meng alles door elkaar en vorm er kleine balletjes van.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak de aubergine en de ui zachtjes ± 5 minuten.
  • Pers de knoflook erboven uit en voeg de tomaten met het vocht toe.
  • Laat dit, onder af en toe roeren, met het deksel op de pan ± 10 minuten zachtjes koken.
  • Breng intussen in een andere pan 1/2 liter water met het bouillontablet aan de kook.
  • Voeg de gehaktballetjes toe en kook ze in ± 5 minuten zachtjes gaar.
  • Verwarm de cocktailworstjes volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Breng de tomatensaus op smaak met zout, peper en suiker en schep de gehaktballetjes en de worstjes erdoor.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktballetjes met paprika

Recept categorieën: Vlees
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Meng het gehakt, het aardappelpureepoeder, het ei, het chilipoeder, zout en peper in
  • een kom goed door elkaar en vorm hier kleine balletjes van.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in ± 10 minuten lichtbruin en gaar.
  • Verwarm intussen de boter en de honing in een pan.
  • Voeg de paprika toe en laat ze met het deksel op de pan ± 5 minuten zachtjes stoven.
  • Knip de peterselie erboven fijn.
  • Leg de gehaktballetjes op een schaal en schep de paprika ernaast.

Chili Con Carne 2
Recept afdrukken
No ratings yet

Chili Con Carne van Astrid Veltman

Recept categorieën: Groenten, Vlees
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Fruit de gesnipperde ui enkele minuten in de boter.
  • Pers er dan de teentjes knoflook bij en fruit die kort mee.
  • Doe het gehakt in de pan en maak het met een spatel los.
  • Blijf roeren tot het gehakt rul is en verkleurt.
  • Maak de paprika schoon, snijd hem eerst in repen en daarna in blokjes en roer die door het gehakt.
  • Strooi de bloem, het paprikapoeder en het chilipoeder over het gehakt en blijf roeren tot de bloem gaar is.
  • Roer de inhoud van het blik bonen door het vleesmengsel en laat alles op laag vuur nog een half uur doorpruttelen.
  • Maak het gerecht desgewenst nog wat scherper met een paar druppels tabasco en breng het verder op smaak met zout.

Notities

Vervang de rode bonen door een groot blik bruine bonen.

Chili Con Carne 1
Recept afdrukken
No ratings yet

Chili Con Carne van Astrid Veltman v2

Recept categorieën: Vlees
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Snipper de ui en de paprika en snijd de tomaten in kleine stukjes.
  • Smoor de ui met een beetje paprikapoeder in wat boter, voeg de paprika toe en roer het gehakt erdoor.
  • voeg, als het gehakt gaat kleuren, de tomaat toe.
  • Voeg wat water (1-2 dl), de wijnazijn, de gemalen komijn, de basterdsuiker en de bonen toe,
  • Breng het geheel op temperatuur en breng het op smaak met de chilipoeder.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaanse gehaktflapjes

Recept categorieën: Vlees
Land van herkomst: Spanje
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak het gehakt in een koekenpan rul.
  • Maak intussen de ui, de knoflook en de paprika schoon en hak ze heel fijn.
  • Schep de ui, de knoflook en de paprika door het gehakt en bak het geheel nog 2 minuten.
  • Bak het chilipoeder en de oregano 1 minuut mee, roer er de tomatenpuree en de bouillon door en laat het gehakt op laag vuur ± 10 minuten sudderen tot al het vocht is verdampt.
  • Rol het pizzadeeg uit en steek er met een schoteltje 8 rondjes uit.
  • Schep het gehakt op de plakjes deeg, klap ze dubbel en druk de randen met een schulprandje dicht.
  • Leg de flapjes op een bakplaat en bestrijk ze met melk.
  • Bak de flapjes in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de flapjes voor het serveren wat afkoelen.

Aardappel gehakt koekjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel-Gehaktkoekjes met Kruiden

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Vlees
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Rasp de vastkokende aardappels grof en meng ze met het rundergehakt, geraspte ui, uitgeperste knoflook, chilipoeder, oregano, zout, peper, gehakte peterselie, ei en bloem.
  • Vorm kleine platte koekjes van het mengsel, wentel ze door bloem.
  • Bak de koekjes in ruim olijfolie aan beide zijden goudbruin.

Notities

Serveer de aardappel-gehaktkoekjes met Vietnamese loempiasaus voor een heerlijke smaakcombinatie.
Experimenteer met extra kruiden of specerijen naar smaak, zoals komijn of koriander, voor een unieke twist.