Recept afdrukken
No ratings yet

Tofu met Chinese kool en shii-take

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Snij de onderkant van de Chinese kool en haal de bladeren los van elkaar.
  • Blancheer de Chinese kool bladeren in een pan met kokend water en een snufje zout.
  • Haal de bladeren na ca. 2 minuten uit de pan en leg ze naast elkaar op een snijplank.
  • Maak nu de vulling voor de koolbladeren.
  • Snipper de gember, knoflook, lente ui en Spanjee peper fijn, als je niet van pittig houdt kan je de pitjes uit de peper
  • verwijderen.
  • Verwarm een scheut Alpro® soya Bak & Braad in een wok en voeg alle snippers, m.u.v. de shii-take toe en bak gedurende 30 seconden.
  • Voeg vervolgens de in stukken gesneden shii-take toe en bak gedurende 2 minuten totdat de shii-take geslonken zijn.
  • Voeg de soja saus toe en breng op smaak met het sap van een halve citroen.
  • Haal van de warmtebron.
  • Snij het tofu blok in 4 gelijke stukken.
  • Dep de Chinese kool bladeren droog met keukenpapier, leg er met een lepel het shii-take mengsel op gevolgd door een stuk tofu.
  • Rol dit op tot een pakketje, leg ze in een ovenschaal en houd ze warm in de voorverwarmde oven ,de oven mag nu uit.
  • Kook de noedels volgens instructie op de verpakking en giet ze af.
  • Leg de noedels in een diep bord.
  • Haal de tofu pakketjes uit de oven en snij de rolletjes doormidden.
  • Leg de 2 helften op de noedels en giet er een beetje soja saus overheen om het geheel af te maken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise kokossoep

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snipper de knoflook, sjalotten en laos fijn.
  • Verwarm een scheut olie in een soeppan en voeg hieraan de knoflook, sjalotten, laos, het citroengras en limoenblad toe.
  • Bak het geheel 5 minuten en blus het af met de groentebouillon.
  • Laat de soep 15 minuten op laag vuur pruttelen zodat alle smaken goed kunnen mengen.
  • Verwijder daarna het citroengras en de limoenbladeren.
  • Snij ondertussen de Chinese kool in stukjes van 1 cm.
  • Voeg de kool, taugé, tofu en kokosmelk toe aan de soep.
  • Breng de soep op smaak met sojasaus, chilisaus en limoensap.

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi goreng of bami goreng

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Mie, Rijst
Land van herkomst: Indonesië
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snij het spek in kleine blokjes en bak ze in de olie.
  • Haal het spek uit de pan.
  • Bak 2 omeletten van het ei.
  • Snij de ui, en knoflook en de prei heel fijn.
  • Fruit nu eerst de ui even voor, doe de knoflook, sambal en de verkruimelde trassie erbij.
  • Dan een heel klein beetje water met het bouillontablet.
  • Snij de omelet in reepjes.
  • Schep de fijngesneden champignons en de prei en de chinese kool en de spekblokjes erdoor.
  • Op niet te hoog vuur want het moet knapperig blijven.
  • Dan de gekookte rijst of bami erdoorheen scheppen.
  • Op smaak maken met de ketjap.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte biefstuk met koriander, Chinese kool en rijst

Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar.
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
  • Snijd ondertussen de biefstuk in plakjes.
  • Was de Chinese kool en snijd hem in reepjes.
  • Zet een wok op het vuur en laat deze goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de Chinese koolreepjes met ½ eetlepel kerriepoeder en roerbak 3 minuten.
  • Voeg een scheutje ketjap toe en roerbak 1 minuut mee.
  • Uit de wok scheppen en afgedekt warm houden.
  • Laat de wok weer goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de biefstukplakjes ca. 1 minuut.
  • Voeg de boemboe en 1 dl water toe, goed roeren en 2-3 minuten laten pruttelen.
  • Bestrooi het gerecht met de koriander.
  • Schep de warme rijst op warme borden.
  • Schep de Chinese kool ernaast en de gewokte biefstuk erop.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet Conimex Gebakken Uitjes op tafel voor de krokante finishing touch.

Variatietip:

Vervang de biefstuk door roerbakvleesreepjes.
Dit gerecht is ook lekker met spitskool.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese zoetzuur met kip, chinese kool en mango

Recept categorieën: Fruit, Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: China, Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in stukjes.
  • Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad.
  • Voeg de stukjes kip toe, meng het goed en laat het 15 minuten trekken.
  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
  • Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar.
  • Trek de mie na 2 minuten koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
  • Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
  • Maak ondertussen de kool schoon en snijd in smalle repen.
  • Verwijder de platte pit en schil de mango, snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Wok de stukjes kip 3 minuten in de droge wok.
  • Voeg de koolreepjes, de mangoblokjes, 3½ dl water en de sausmix (uit het pakje) toe.
  • Breng het gerecht al roerende aan de kook en laat het 8 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg op het laatst de peterselie toe.
  • Verdeel de warme mie over 4 kommen of borden en schep de zoetzure saus erop.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet Conimex Gebakken Uitjes en Atjar Tjampoer en Kroepoek Cassave op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Variatietip:

Vervang kipfilet door kalkoenreepjes of blokjes tofu.
Gebruik in plaats van Chinese kool een andere kool zoals spitskool of paksoi.

Recept afdrukken
No ratings yet

Teriyaki wokschotel

Snel te maken
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vleesreepjes met 3 eetlepels marinade mengen en ca. 15 minuten laten staan.
  • Kool schoonmaken, in dunne reepjes snijden, wassen en droogslaan.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes snijden.
  • Knoflook pellen en snipperen.
  • Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • In wok olie verhitten.
  • Paprika en knoflook ca. 2 minuten roerbakken.
  • Vleesreepjes toevoegen en ca. 3 minuten op hoog vuur bakken.
  • Kool toevoegen en nog ca. 3 minuten roerbakken.
  • Op smaak brengen met zout, peper en rest van marinade.
  • Garneren met pinda's.

Tips / Opmerkingen

Serveren met mie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roergebakken Chinese kool met pittige tofu

Snel te maken
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • -

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Kool schoonmaken, in grove repen snijden en wassen.
  • Uien pellen en in ringen snijden.
  • Peper wassen, zaadjes verwijderen en in dunne ringen snijden.
  • In wok olie verhitten en tofu in ca. 4 minuten bruinbakken.
  • Met schuimspaan tofu uit wok scheppen en warm houden.
  • Ui en peper in wok ca. 1 minuut fruiten.
  • Kool toevoegen en ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
  • Kokosmelk toevoegen en nog ca. 2 minuten zachtjes koken.
  • Tofu erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper.
  • Serveren met basmatirijst en kroepoek.

Frisse slamix
Recept afdrukken
No ratings yet

Frisse slamix

recept van Karekiet - 50plusser.nl
Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Barbecue, Fruit, Gevogelte, Kip, Salade
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: 50plusser.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Met warm weer, als ik geen zin in koken heb, maak ik een mix van kant en klaar gesneden chinese kool, voeg een blikje ananasblokjes en sladressing op yogurtbasis toe, met gebakken aardappeltjes en kip,zitten we in 15 min. aan tafel.
  • Ook lekker fris bij de barbeque.

Recept afdrukken
No ratings yet

Oosterse wrap

Snel te maken.
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees, Wraps
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Dipsaus (uit pakje) bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Kool schoonmaken, in reepjes snijden en wassen.
  • Mango schillen en vruchtvlees in reepjes snijden.
  • In wok olie verhitten.
  • Vleesreepjes in ca. 5 minuten gaar bakken.
  • Kool toevoegen en ca. 3 minuten meebakken.
  • Vloeibare mix (uit pakje) en mango toevoegen en goed doorwarmen.
  • Wraps verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Vleeskoolmengsel op wraps scheppen en wraps oprollen.
  • Serveren met dipsaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Koolrolletjes met Indisch gehakt

AllerHande januari 2004
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In grote pan water met zout aan de kook brengen.
  • Van kool minstens 12 mooie, grote bladeren loshalen, eventueel dikke nerf eruit snijden.
  • Koolbladeren 2-3 minuten koken, tot ze zacht zijn.
  • Kool in vergiet onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
  • Garnalen heel fijn snijden en met ei door kalkoengehakt mengen.
  • Knoflook, specerijen, ½ theelepels zout en sambal naar smaak toevoegen.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Koolbladeren op werkvlak leggen en gehaktvulling erover verdelen.
  • Zijkanten over vulling vouwen en elk koolblad oprollen.
  • Vastzetten met cocktailprikker of vastbinden met keukentouw.
  • Koolrolletjes op vouwnaad in ingevette ovenschaal leggen.
  • Bouillon erover schenken en koolrolletjes in midden van oven in 30-35 minuten gaar laten worden.

Tips / Opmerkingen

Lekker met nasi of bami.