Tofu met Chinese kool en shii-take
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 Chinese kool
- 1 blok Alpro® soya tofu 375 gr
- 1 zak noedels
- 1 cm verse gember
- 1 teen knoflook
- 2 stuks lente ui
- 1 Spanjee peper
- 250 g shii-take gesneden
- 50 ml soja saus
- ½ citroen
- 1 scheut Alpro® soya Bak & Braad
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Snij de onderkant van de Chinese kool en haal de bladeren los van elkaar.
- Blancheer de Chinese kool bladeren in een pan met kokend water en een snufje zout.
- Haal de bladeren na ca. 2 minuten uit de pan en leg ze naast elkaar op een snijplank.
- Maak nu de vulling voor de koolbladeren.
- Snipper de gember, knoflook, lente ui en Spanjee peper fijn, als je niet van pittig houdt kan je de pitjes uit de peper
- verwijderen.
- Verwarm een scheut Alpro® soya Bak & Braad in een wok en voeg alle snippers, m.u.v. de shii-take toe en bak gedurende 30 seconden.
- Voeg vervolgens de in stukken gesneden shii-take toe en bak gedurende 2 minuten totdat de shii-take geslonken zijn.
- Voeg de soja saus toe en breng op smaak met het sap van een halve citroen.
- Haal van de warmtebron.
- Snij het tofu blok in 4 gelijke stukken.
- Dep de Chinese kool bladeren droog met keukenpapier, leg er met een lepel het shii-take mengsel op gevolgd door een stuk tofu.
- Rol dit op tot een pakketje, leg ze in een ovenschaal en houd ze warm in de voorverwarmde oven ,de oven mag nu uit.
- Kook de noedels volgens instructie op de verpakking en giet ze af.
- Leg de noedels in een diep bord.
- Haal de tofu pakketjes uit de oven en snij de rolletjes doormidden.
- Leg de 2 helften op de noedels en giet er een beetje soja saus overheen om het geheel af te maken.