Chinese kool met cashewnoten

Aller Hande 1996
Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g Chinese kool
  • 1 rode Spaanse peper
  • ½ zakje verse koriander á 15 g,
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 100 g gezouten cashewnoten
  • 1 eetlepel(s) Chinese sojasaus Chinese Emperor,
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • ½ eetlepel(s) vloeibare honing
  • zout

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Kool schoonmaken, in repen snijden en wassen.
  • Peper wassen, halveren, zaadlijst verwijderen en in smalle reepjes snijden.
  • Koriander fijnknippen.

BEREIDEN:

  • In wok olie verhitten.
  • Cashewnoten ca. 2 minuten roerbakken.
  • Uit pan op bord scheppen.
  • In bakvet peper ca. 1 minuut roerbakken.
  • Kool toevoegen en nog ca. 5 minuten roerbakken tot kool geslonken is.
  • Intussen sojasaus, azijn en honing door elkaar roeren.
  • Sojamengsel en noten door kool scheppen.
  • Nog ca. 1 minuut al omscheppend mee warmen.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Koriander erdoor scheppen.
  • Overdoen in 'schaal.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met Chinese eiermie.

Voedingswaarden

Calories: 445 kcal | koolhydraten: 19 g | Protein: 12 g | Vet: 36 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch