Gewokte babi pangang met citroen en knoflookgroenten
ingrediënten
- 400 g witte rijst
- 1 citroen
- 400 g hamlapjes
- 1 pakje Conimex Mix voor Babi Pangang
- Conimex Wok Olie
- 3 teentjes knoflook
- 600 g Chinese wokgroenten
- 2 theelepels Conimex Sambal Manis
- 3 eetlepels bieslook fijngeknipte
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Rasp de citroenschil fijn en pers de citroen uit.
- Snijd de hamlapjes in lange smalle repen.
- Meng de marinademix (uit het pakje) met 3 eetlepels olie, de geraspte citroenschil en 2 eetlepels citroensap.
- Voeg de vleesrepen toe en marineer 5 minuten.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan.
- Bak de knoflook snel lichtbruin.
- Voeg de groenten toe, bedruppel met 2 theelepels citroensap, omscheppen en met het deksel schuin op de pan, op een laag vuur, in 6-8 minuten gaar laten worden.
- Roer de sambal erdoor.
- Verhit ondertussen een wok.
- Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesrepen 8 minuten.
- Roer er 275 ml koud water, de sausmix (uit het pakje) en de rest van het citroensap door.
- Breng al roerende aan de kook en verwarm een paar minuutjes.
- Verdeel de rijst over 4 borden.
- Schep de groenten ernaast, leg de vleesrepen erbij, schep de saus erover en bestrooi met de bieslook.
Tips / Opmerkingen
Serveertip:
Traditioneel wordt bij babi pangang lekker frisse Conimex Smaakmaker Atjar Tjampoer gegeten. Geef er ook de nieuwe Conimex Smaakmaker Kroepoek Sweet Chili bij.
Variatietip:
Rooster de vleesrepen op de barbecue in plaats van ze te wokken. Voor een verrassende combinatie kan het vlees in dit recept worden vervangen door stevige visfilet zoals pangasius.