Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte babi pangang met citroen en knoflookgroenten

Recept categorieën: Varkensvlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Rasp de citroenschil fijn en pers de citroen uit.
  • Snijd de hamlapjes in lange smalle repen.
  • Meng de marinademix (uit het pakje) met 3 eetlepels olie, de geraspte citroenschil en 2 eetlepels citroensap.
  • Voeg de vleesrepen toe en marineer 5 minuten.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan.
  • Bak de knoflook snel lichtbruin.
  • Voeg de groenten toe, bedruppel met 2 theelepels citroensap, omscheppen en met het deksel schuin op de pan, op een laag vuur, in 6-8 minuten gaar laten worden.
  • Roer de sambal erdoor.
  • Verhit ondertussen een wok.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesrepen 8 minuten.
  • Roer er 275 ml koud water, de sausmix (uit het pakje) en de rest van het citroensap door.
  • Breng al roerende aan de kook en verwarm een paar minuutjes.
  • Verdeel de rijst over 4 borden.
  • Schep de groenten ernaast, leg de vleesrepen erbij, schep de saus erover en bestrooi met de bieslook.

Notities

Serveertip:
Traditioneel wordt bij babi pangang lekker frisse Conimex Smaakmaker Atjar Tjampoer gegeten. Geef er ook de nieuwe Conimex Smaakmaker Kroepoek Sweet Chili bij.
Variatietip:
Rooster de vleesrepen op de barbecue in plaats van ze te wokken. Voor een verrassende combinatie kan het vlees in dit recept worden vervangen door stevige visfilet zoals pangasius.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte pinda nasi met koriander

Recept categorieën: Rijst, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Hak de pinda’s grof.
  • Klop de eieren met de kerrie en eventueel wat zout los in een kommetje.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de groenten 5 minuten.
  • Voeg de boemboe en ½ dl water toe.
  • Goed mengen.
  • Schep de rijst, de helft van de pinda’s en de helft van de koriander erdoor, warm goed door.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin een omelet.
  • Laat de omelet uit de pan glijden, rol deze op en snijd in plakjes.
  • Schep de pinda-nasi op de borden, verdeel de omeletreepjes erover en bestrooi met de rest van de pinda’s en de koriander.

Recept afdrukken
No ratings yet

Five spice garnalen met citroenrijst

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Oosters
Porties: 2 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Was en rasp citroenschil en pers ½ citroen uit.
  • Meng het citroensap met de wok marinade, 1 eetlepel olie en de garnalen.
  • Verhit een wok.
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten 3 minuten.
  • Voeg de garnalen toe en roerbak ze 4 minuten mee.
  • Voeg 5 eetlepels van de woksaus toe en roerbak nog 1 minuut.
  • Verhit een andere wok of hapjespan.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de rijst met de geraspte citroenschil 1 minuut.
  • Voeg de rest van de woksaus toe en wok nog 1 minuut.
  • Verdeel de rijst over de borden en schep het garnalen-groentemengsel ernaast.

Recept afdrukken
No ratings yet

Babi ketjap met sinaasappel

Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten en met koud water afspoelen.
  • Snijd het vlees in stukjes.
  • Pers 2 sinaasappels uit.
  • Schil de andere sinaasappel en verdeel deze in partjes.
  • Snijd de partjes elk in 4 stukjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin het vlees 5 minuten.
  • Voeg de boemboe en het sinaasappelsap toe.
  • Goed mengen en 5 minuten laten pruttelen.
  • Verhit een hapjespan. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten 5 minuten.
  • Voeg het kerriepoeder toe en wok het 1 minuut mee.
  • Wok vervolgens de noedels en ketjap 2 minuten mee.
  • Roer de stukjes sinaasappel door de babi ketjap.
  • Verdeel de noedels en babi ketjap over de borden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese vleesreepjes met sweet & sour groenten en cashewnoten

Recept categorieën: Rundvlees, Varkensvlees
Land van herkomst: Oosters
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Meng de vleesreepjes met 5 eetlepels wok marinade.
  • Laat het 3 minuten staan om te marineren.
  • Breng ondertussen in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
  • Laat de rijst vervolgens zonder deksel koud worden en schep geregeld om.
  • Hak 3 eetlepels cashewnoten grof.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesreepjes ca. 1 minuut.
  • Wok de groenten 3 minuten mee.
  • Voeg 10 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 minuut.
  • Schep de gehakte cashewnoten en de rijst erdoor en wok nog 2 minuten.
  • Schep het gerecht in 4 diepe borden of kommen.
  • Garneer met de rest van de cashewnoten.

Notities

Serveertip:

Zet lekkere frisse Conimex Atjar Tjampoer op tafel en geef er
pittige Hot Kroepoek bij.

Variatietip:

Gebruik in plaats van wokgroenten een combinatie van bijvoorbeeld kastanjechampignons, prei, maïskolfjes en paprika. De vleesreepjes kun je vervangen door tofu.