Chocoladeijs Meringue Nestjes

Porties: 6 personen
inclusief droogtijd 3 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ citroen
  • 5 eieren
  • Snufje zout
  • 125 gram suiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 theelepel maïzena
  • Chocolade-ijs
  • Cacaopoeder optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 100 °C.
  • Wrijf een kom in met de helft van een citroen.
  • Klop de eiwitten met een snufje zout stijf.
  • Voeg geleidelijk tafelsuiker toe en klop tot stijve pieken ontstaan.
  • Spatel voorzichtig poedersuiker en maïzena door het eiwitmengsel.
  • Schep met twee lepels grote bergjes schuim op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Laat de meringues in het midden van de oven 2-3 uur drogen.
  • Laat ze daarna afkoelen.

Afwerken:

  • Hol de onderkant van de meringues iets uit en vul ze met chocolade-ijs.
  • Bestrooi eventueel met cacaopoeder.

Notities / Tips / Wijnadvies

Varieer met andere smaken ijs, zoals noten- of vruchtenijs, voor een unieke twist.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / IJs / Nagerecht