Chocolademousse van Hans en Liesbeth Grunder

Porties: 5
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 200 gram chocola
  • 60 gram basterdsuiker
  • 4 ei
  • 5 Aardbeien voor de garnering

Instructies

  • Klop de slagroom met een beetje suiker halfstijf.
  • Splits de eieren en klop het eigeel met de basterdsuiker romig.
  • Hak de chocolade in blokjes en smelt de chocolade au-bain-marie.
  • Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Blijf mixen totdat de eiwitten echt wit zijn en er pieken ontstaan als je de gardes eruit haalt.
  • Giet de eidooiers bij de gesmolten chocolade. De chocolade stolt dan iets, dus goed doorroeren.
  • Voeg de chocolade bij de slagroom en meng dit met de mixer op de laagste stand totdat het een glad mengsel is.
  • Spatel dan het chocolade-slagroommengsel voorzichtig door het eiwit. Doe dit vooral niet te snel, anders klop je de lucht uit het eiwit!
  • Als de mousse mooi glad is, zonder klontjes verdeel over 5 glazen. Afdekken met huishoudfolie en minstens een halve dag op laten stijven in de koelkast.
  • Garneer met een aardbei.

Notities / Tips / Wijnadvies

gebruik i.p.v. pure chocolade eens repen butterscotch!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Nagerecht