Cider punch voor de Kerst

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 suiker
  • 2 citroen
  • ¼ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • ¼ theelepel gemalen specerijen
  • zout
  • 2,5 deciliter brandewijn
  • 2,5 deciliter rum
  • 4 deciliter water
  • 5 deciliter cider
  • 1 schijfje ananas

Instructies

Voor hen, die ook eens met een echte Engelse punch kennis willen maken, volgt hier een uitstekend recept.

  • Wrijf 8 klontjes suiker over twee grote citroenen om zoveel mogelijk van die geurige, vluchtige olie op te nemen.
  • Leg de klontjes dan in een schone pan met 1/4 theelepel gemalen kaneel, 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat en gemalen kruidnagelen en een flink puntje zout.
  • Doe erbij: 2,5 dl brandewijn en 2,5 dl rum en 4 dl kokend water.
  • Verwarm de kom en zeef het sap van de twee citroenen erin.
  • Verwarm dit mengsel maar laat het niet aan de kook komen en zeef het dan door een doek in de kom.
  • Meng er vervolgens nog 1/2 liter goede witte landwijn door, bij voorbeeld vlierbloem a , kruisbes a , rabarber of appelwijn, bij voorkeur een mousserende wijn.
  • Serveer met een dobbelsteentje ananas in elke kom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dranken
Land van herkomst Engeland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst