Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise Rode Curry met Pittig Gekruide Tahu Reepjes

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 400kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Ingrediënten voor de Rode Curry:

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de curry in een blender en mix tot een fijne pasta.
  • Breng een ruime pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Voeg, wanneer het water kookt, de pandan rijst toe en kook deze 8 minuten.
  • Giet de rijst af en laat vervolgens 8 minuten staan met het deksel op de pan.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en bak ze in 2 eetlepels olie goudbruin.
  • Voeg 1 eetlepel currypasta toe aan de bloemkool en bak het geheel 2 minuten.
  • Voeg de Alpro® soya reepjes en de kokosmelk toe, dek de pan af met het deksel en laat het sudderen.

Notities

Serveer de curry met de pandan rijst, gehakte cashewnoten en gesnipperde bosui.

Tips:

Pas de hoeveelheid currypasta aan naar eigen pittigheidsvoorkeur. Garneer met verse koriander voor extra smaak. Voeg groene groenten zoals sugar snaps toe voor extra kleur en voedingsstoffen.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 12g | Vet: 20g | Zout: 2mg | Sugar: 4g

Recept afdrukken
No ratings yet

Quorn Fijngehakt met Hoisinsaus en mie

Bereidingstijd12 minuten
Recept categorieën: Curry's, Vleesvervangers
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Verhit de olie in een wok en bak de Quorn Stukjes 2 à 3 minutes totdat ze goud bruin zijn.
  • Voeg de bosuitjes, citroengras, knoflook en groene curry pasta toe en laat het geheel 2 à 3 minuten zachtjes koken.
  • Voeg dan de kokoscrême, de bouillon en limoenblaadjes toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en breng het geheel aan de kook.
  • Laat daarna nog 5 minuten sudderen.
  • Verwijder de limoenblaadjes.

Notities

Serveer direct met Basmati rijst of noodles.

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi Kebuli

kip met gekruide rijst en ananas
Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Rijst
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • De olie verhitten.
  • Uien, knoflook en gember 3 min. bakken.
  • De koriander, nigella, peper, nootmuskaat, kassie, kardemom en kruidnagels erbij doen en 1 min. bakken.
  • De kip toevoegen en op een laag tot middelhoog vuur ongeveer 3 min. meebakken tot het vlees van kleur veranderd.
  • De warme kippenfond erbij gieten.
  • Citroengras en zout toevoegen, alles aan de kook brengen, deksel op de pan leggen en 5 min. zachtjes doorkoken tot het vlees gaar is.
  • De kip met een schuimspaan in kleine kom scheppen.
  • De rijst in de fond strooien, aan de kook brengen 5 min. zonder deksel zachtjes koken tot de fond helemaal is opgenomen door de rij
  • De kipblokjes erop leggen.
  • Het deksel op de pan leggen en alles op een heel laag vuur nog 10 min. verwarmen.
  • De stukjes ananas toevoegen en met een vork omscheppen.
  • Het kaneelstokje en het citroengras uit de pan nemen.
  • De rijst in een schaal overdoen en garneren met de sjalotjes en de koriander of munt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Opor Ayam

kip gestoofd in kruidige kokosmelk
Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Stoofpot
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Kruidenpasta:

Instructies

  • Voor de kruidenpasta de koriander, komijn en de venkel in een droge pan op een laag vuur 2 min. roosteren tot de geur loskomt.
  • Af laten koelen en dan in de kruidenmolen fijnmalen.
  • De kemirienoten, sjalotjes, knoflook, gember en de peper ook in de kruidmolen doen er een romige pasta van pureren.
  • Om te voorkomen dat het mes blokkeert, kunt u wat kokosmelk toevoegen.
  • De kruidenpasta in een grote pan doen.
  • Beetje bij beetje de kokosmelk toevoegen en goed vermengen.
  • Op een middelhoog vuur langzaam opwarmen.
  • Citroengras, laos, salamblaadjes en limoenblaadjes toevoegen, evenals de suiker en het zout.
  • Het mengsel al roerend aan de kook brengen en zonder het deksel op de pan 2 min. zachtjes laten doorkoken.
  • De stukken kip in de pan leggen en zonder het deksel op de pan, terwijl u regelmatig roert, 30 min. zachtjes koken tot de kip zacht en gaar is.
  • Voor het serveren de kip op smaak brengen met limoensap.
  • In een schaal doen en garneren met de knapperige sjalotjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Satay Babi

varkensvleessate met ananas pindasaus
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Het citroengras in de kruidenmolen fijnmalen, dan de gesnipperde sjalotjes toevoegen.
  • Fijnmalen tot er een zachte pasta ontstaat.
  • De pasta in een middelgrote schaal overdoen en goed vermengen met 1 el. olie, de koriander, suiker, het zout en de kurkuma.
  • Het varkensvlees erdoor scheppen.
  • De schaal afdekken en het vlees 2 uur marineren.
  • Voor het grillen van de sate de pindasaus en de ananas in een schaaltje door elkaar roeren.
  • Met een vork lijnen trekken over de schil van de komkommer, deze met zout bestrooien en dat in de schil wrijven.
  • De komkommer vervolgens in kleine stukjes snijden.
  • Het gemarineerde vlees op de satestokjes steken en met een deel van de resterende olie invetten.
  • De grill invetten met de rest van de olie en verhitten.
  • De stokjes op een hoog vuur 4-5 min. grillen tot het vlees gaar is.
  • Keer de stokjes regelmatig tijdens het grillen.
  • De sate in een decoratieve presenteerschaal leggen, garneren met komkommer en ui.
  • Warm serveren met de ananas-pindasaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Siap Mepanggang

pikante gegrilde kip van Bali
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • De noten en de laos in een kruidenmolen fijnhakken en in een schaal doen.
  • De sjalotjes, knoflook, chilipeper en de suiker tot een pasta pureren.
  • Zo nodig wat olie toevoegen.
  • De sjalottenpasta en de kurkuma door het notenmengsel roeren.
  • De olie in de wok of braadpan verhitten.
  • Het kruidenmengsel op laag tot middelhoog vuur 5 min. aanbakken.
  • De fond en de kokosmelk toevoegen, het citroengras, de salamblaadjes en het zout erbij doen.
  • Al roerende aan de kook brengen, vuur laag draaien en 5 min. zachtjes laten doorkoken.
  • De kip toevoegen.
  • Zonder deksel op de pan ongeveer 20 min. zachtjes laten doorkoken tot het vlees net gaar is.
  • Regelmatig keren.
  • De kip uit de wok nemen en op een rooster 30 min. laten drogen.
  • Rooster invetten met olie en de grill sterk verhitten.
  • Kip in 4-5 min. aan een kant goudbruin laten worden.
  • Keren en andere kant op dezelfde manier grillen.
  • Met partjes limoen en pindasaus serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ayam Panggang Menada

pikant gekruide kip
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Kruidenpasta:

Instructies

  • De stukken kip inwrijven met limoensap en even laten rusten.
  • Voor de kruidenpasta de chilipepers, sjalotjes, gember en knoflook in de kruidenmolen of keukenmachine fijnmalen, indien nodig een beetje olie toevoegen.
  • Een wok of braadpan 30 sec. verhitten 2,5 el. olie toevoegen.
  • De kruidenpasta 4-5 min. hierdoor roeren tot hij gaat geuren.
  • Citroengras, basilicum, pandanbladeren, sojasaus en tomaten toevoegen.
  • Onder voortdurend roeren 5 min. verhitten.
  • Water en zout aan het kruidenmengsel toevoegen, 2 min. laten koken.
  • De kip in de open pan 25 min. laten koken tot het vlees zacht is en de saus indikt.
  • Geregeld keren, zodat de kip gelijkmatig gaar wordt.
  • De kip uit de pan nemen en laten afkoelen.
  • De stukken kip met de rest van de olie invetten.
  • Op de barbecue of de elektrische tafelgrill in 5 min. goudbruin en knapperig roosteren.
  • Voor het serveren de stukken in drieen delen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ayam Goreng, Mbok Berek

Javaanse gefrituurde kip met scherpe sambal
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Voor de sambal chilipepers, garnalenpasta, sjalotjes, knoflook, laos, suiker en zout vermalen, 4 min. bakken in hete olie met nootmuskaat, citroengras en salamblaadjes.
  • Het tamarindesap erbij gieten en het geheel 30-60 sec. zachtjes doorkoken.
  • Het citroengras en de salamblaadjes uit de pan nemen.
  • De sambal over 4 kommetjes verdelen en laten afkoelen.
  • De sjaoltjes, de knoflook, de kemirinoten en het zout in een kruidenmolen tot een gladde pasta pureren.
  • Eventueel wat kokosmelk toevoegen om te voorkomen dat het mes vastloopt.
  • De wok 30 sec. verhitten.
  • Dan de pasta, kokosmelk, koriander, laos, salamblaadjes en stukken kip aan de kook brengen.
  • Het vuur laag draaien en het geheel zonder deksel op de pan 15-20 min. koken tot het vlees zacht is.
  • De kip laten uitlekken en goed droogdeppen met keukenpapier.
  • De olie in de wok verhitten.
  • Het vlees in de zeer hete olie regelmatig keren en in 2 min. goudbruin frituren.
  • Goed laten uitlekken en serveren met de sambal.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vis met citroengras

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Thailand
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Leg elke moot vis op een stuk aluminium folie.
  • Strooi er zout en peper op naar smaak.
  • Snijd de helft van de citroen in plakjes en pers de andere helft uit.
  • Meng de citroengras met de pepers, de knoflook, de gember, de ui en het citroensap.
  • Verdeel dit mengsel over de vis en druppel de olie erover.
  • Vouw de pakketjes dicht en bak ze 25 minuten in de oven op 190 graden.
  • Vouw de pakketjes open en leg een plakje citroen op de vis.

Kokos amandelrijst
Recept afdrukken
No ratings yet

Kokos amandelrijst

Recept categorieën: Bijgerecht, Rijst
Land van herkomst: Dominicaanse republiek
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Breng de kokosmelk aan de kook met de geelwortel, de citroengras en zout naar smaak.
  • Roer de rijst en de rozijnen erdoor en laat het 20 minuten heel zachtjes koken.
  • Roer de rijst om, laat hem nog 5 minuten staan en strooi de amandelen erover.