Pittige zure varkens paddestoelensoep met Bacardi
porties: 4
ingrediënten
- 2 stengels citroengras fijngesneden
- 1 l kippenbouillon
- 600 g varkensvlees in blokjes
- 4 theelepel rode Thaise currypasta
- 2 sjalot fijngehakte
- 100 g witte champignons in plakjes gesneden
- 100 g shiitake in plakjes gesneden
- 6 koffielepels bruine suiker
- 2 citroenen het sap er van
- 2 lente-uitjes in fijne plakjes gesneden
- 1 verse rode Spaanse peper ontpit en fijngesneden
- 1 handje koriander verse
- 1 dl Bacardi
Bereidingswijze
- Stoof in een pot het citroengras en de sjalot kort aan.
- Doe het varkensvlees erbij en stoof verder gedurende 2 minuten.
- Voeg de champignons toe en flambeer onmiddellijk met de Bacardi.
- Blus met kippenbouillon.
- Schep de currypasta erbij, samen met het citroensap en de suiker.
- Laat alles eens goed opkoken en zet het daarna 15 minuten op een zacht vuurtje.
- Kruid de soep met peper en zout naar smaak.
- Schep ze in kommetjes en strooi er als afwerking wat ajuintjes, koriander en Spaanse peper over.