Recept afdrukken
No ratings yet

Bonenschotel met ui en mosterdcervelaat

Allerhande 2003
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In grote koekenpan ui en worst in 2 el olie 10 min. zachtjes bakken.
  • Kidneybonen toevoegen en gerecht met deksel op pan 5 min. door en door verwarmen. Bonenschotel op smaak brengen met zout en peper.
  • Intussen radijs schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Peterselie fijnhakken.
  • In kom dressing kloppen van rest van olie, citroensap, mosterd, zout en peper.
  • Radijs door dressing mengen.
  • Bonenschotel en radijssalade over twee borden verdelen.
  • Peterselie over radijs en bonen strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Antipasti carpaccio

Recept categorieën: Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 1 persoon
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verdun de mayonaise met melk.
  • Breng de saus op smaak met citroensap, worcestersaus, peper en zout.
  • Leg het flinterdungesneden ossenhaas op een schaal en druppel de saus in strepen over de carpaccio.

Tips / Opmerkingen

Geef er geroosterde en met knoflookolie ingesmeerde sneetjes ciabatta bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm palingsurprise

Allerhande 2002
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Helft van komkommer in flinterdunne plakjes snijden.
  • Rest van komkommer halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen.
  • Komkommer in kleine stukjes snijden.
  • Bieslook heel fijn knippen.
  • Palingfilets in dunne reepjes snijden.
  • In kommetje citroensap, olijfolie, Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • In kom paling, komkommerblokjes, bieslook, 1 1/2 eetlepel dressing en crème fraîche door elkaar scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Kopjes eerst bekleden met plasticfolie, daarna met plakjes zalm.
  • Zalm over rand van kopjes laten hangen.
  • Palingmengsel erin scheppen en licht aandrukken.
  • Zalm over vulling dichtvouwen.
  • Kopjes tot gebruik in koelkast zetten.
  • Kopjes boven vier bordjes keren en timbaaltjes op bordjes laten glijden.
  • Voorzichtig folie verwijderen.
  • Tuinkers van bedje knippen. Plakjes komkommer en tuinkers rond timbaaltjes verdelen.
  • Rest van dressing erover sprenkelen. Eventueel garneren met stukje citroen.

Tips / Opmerkingen

Variatie:
Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in
voldoende aantallen rondzwemt.
Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.

Recept afdrukken
No ratings yet

Winterfruit pannenkoekjes

Allerhande 2002
Recept categorieën: Nagerecht, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Appel en peer schillen en in 4 parten snijden.
  • Klokhuizen verwijderen.
  • Appelparten in 3 plakjes snijden, peerparten in lengte halveren.
  • Appel en peer met citroensap besprenkelen.
  • Mandarijnen pellen en in partjes verdelen.
  • Wok verhitten.
  • Olie over panbodem laten uitvloeien.
  • Appel, peer en mandarijn ca. 2 minuten roerbakken.
  • Marmelade toevoegen, bestrooien met kaneel.
  • Sinaasappelsap in wok schenken,fruit omscheppen en op laag vuur nog ca 2minuten verwarmen.
  • Intussen pannenkoeken volgens gebruiksaanwijzing verwarmen en op warme borden leggen.
  • Fruit met saus op onderste helft scheppen, bovenkant over vulling dichtklappen.
  • Pannenkoek dun met poedersuiker bestrooien en warm serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tian van mediterrane groenten

Allerhande 2002
Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 ºC.
  • Knoflook pellen en halveren.
  • Ui pellen en in 8 parten snijden.
  • Paprika wassen, schoonmakenen in 12 stukken snijden.
  • Aubergine wassen, halveren en in plakken snijden.
  • Courgette wassen en in plakken snijden.
  • Groenten in ovenschaal rangschikken.
  • Knoflook erover verdelen.
  • Groenten bestrooien met zout en peper, olie en citroensap erover druppelen.
  • Ovenschaal op rooster in midden van oven schuiven.
  • Groenten ca. 45 minuten laten bakken, zo nu en dan omscheppen.
  • Schaal uit oven nemen.
  • Tijmblaadjes van takjes rissen en door groenten mengen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thee van visbouillon met zalm en garnalen

Allerhande 2002
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Venkel en bleekselderij in grove stukken snijden.
  • Knoflook pellen en halveren.
  • Venkel, bleekselderij en knoflook in soeppan leggen.
  • Wijn, fond en 4 dl water erbij schenken en geheel zachtjes aan de kook brengen.
  • Bouillon afgedekt ca. 20 minuten laten trekken.
  • Bouillon boven andere grote pan zeven (groenten worden niet meer gebruikt).
  • Bouillon op smaak brengen met zout, peper, sojasaus en eventueel wat citroensap.
  • Bouillon snel laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
  • Bouillon opnieuw verwarmen.
  • Garnalen in kleine stukjes snijden, zalm in kleine blokjes snijden.
  • Tuinkers afknippen en mengen met garnalen en zalm.
  • Visgarnituur over vier diepe borden verdelen.
  • Hete bouillon in theepot schenken.
  • Borden op tafel zetten, dan de bouillon erover schenken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Taartje van paling

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hartige taart, Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paling in lengte halveren.
  • Repen in dobbelsteentjes snijden.
  • Sjalot pellen en snipperen.
  • In kom mayonaise en crème fraîche mengen met sjalot en palingblokjes.
  • Korst van oudewijvenkoek afsnijden en met ringvorm uit elke plak een rondje steken.
  • Venkel schoonmaken.
  • Venkelgroen en onderste stuk eraf snijden.
  • Met koksmes venkelknol flinterdun snijden.
  • Venkelrepen in kom met ijskoud water en ijsklontjes leggen.
  • In maatbeker dressing kloppen van olie en citroensap.
  • Gasbrander klaarzetten of ovengrill voorverwarmen.
  • Appels goed wassen.
  • Appels rechtop op snijplank zetten en aan twee kanten tot klokhuis verticaal in dunne plakken snijden.
  • Dakpansgewijs 6 appelplakken op elkaar leggen en er met de ringvorm een cirkel uitsteken.
  • Nog 3 keer herhalen.
  • Appel bestrooien met suiker.
  • Met gasbrander suiker karameliseren.
  • Of appelrondjes op met aluminiumfolie bekleed rooster leggen, rooster vlak onder de grill schuiven en suiker in 2-3 minuten laten karameliseren.
  • Ringvorm op bord zetten en oudewijvenkoek er als bodem in leggen.
  • Kwart van palingmassa in ringvorm scheppen, bovenkant gladstrijken.
  • Taartje afdekken met gekarameliseerde appel.
  • Zo nog 3 taartjes maken.
  • Venkel met schuimspaan uit kom ijswater nemen en laten uitlekken.
  • Naast elk palingtaartje een bergje vormen van venkel.
  • Dressing erover verdelen en garneren met basilicum.

Tips / Opmerkingen

Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in
voldoende aantallen rondzwemt.
Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige kippensoep met oesterzwammen

Allerhande 2002
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In soeppan helft van boter smelten en bloem erdoor roeren.
  • Ca. 2 min. zachtjes laten bakken.
  • Helft van bouillon toevoegen en al roerend aan de kook brengen tot gebonden soep ontstaat. Scheutje voor scheutje rest van bouillon toevoegen.
  • Soep aan de kook brengen en ca. 5 min. laten sudderen.
  • Intussen oesterzwammen schoonvegen en in stukken snijden.
  • In koekenpan rest van boter verhitten en oesterzwammen op hoog vuur ca. 3 min. roerbakken.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Oesterzwammen uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden.
  • Kipfilet in dunne plakken en hierna in reepjes snijden.
  • In kom eierdooier met koksroom loskloppen.
  • Enkele lepels hete soep erdoor roeren en al roerend aan soep toevoegen.
  • Blijven roeren tot soep fluweelachtig gebonden is, niet meer laten koken!
  • Op smaak brengen met zout, peper, nootmuskaat en citroensap.
  • Basilicum in reepjes snijden.
  • Kippensoep in vier kommen scheppen.
  • In midden van soep bergje maken van gebakken oesterzwammen, reepjes kipfilet en reepjes basilicum.

Recept afdrukken
No ratings yet

Hollandse appeltaart met gember

AllerHande 1996
Recept categorieën: Fruit, Taart
porties: 10 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • 200 g bloem met snufje zout boven kom zeven.
  • Suiker erdoor roeren.
  • Boter toevoegen en met twee messen tot erwtjesgrootte door bloem snijden.
  • 1 Eetlepel koud water toevoegen en geheel snel tot samenhangend deeg kneden.
  • Deeg afgedekt in koelkast ca. 1 uur laten rusten.
  • Vorm invetten.
  • In kom ei met vanillesuiker en 25 g bloem gladkloppen.
  • In pan melk aan de kook brengen.
  • Hete melk door eimengsel roeren.
  • In pan terug doen en al roerende verwarmen tot licht gebonden vla ontstaat.
  • Vla laten afkoelen, regelmatig roeren.

Bereiden:

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • In zeef gember laten uitlekken.
  • Appels schillen en in partjes snijden.
  • Met citroensap besprenkelen.
  • Aanrecht en deegroller met bloem bestuiven.
  • Deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 1/2 cm dik.
  • Vorm met deeg bekleden met opstaande rand van ca. 3 cm.
  • Vla over bodem van vorm uitstrijken.
  • Appelpartjes in cirkel op vla rangschikken.
  • Gember tussen appel scheppen.
  • Taart in midden van oven in ca. 1 uur gaar en bruinbakken.
  • Direct uit oven bestrijken met abrikozenjam.
  • Taart in vorm ca. 10 minuten af laten koelen.
  • Rand verwijderen en taart verder laten afkoelen.
  • Vlak voor serveren kaneel erover strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Hamsalade met peultjes

AllerHande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Peultjes wassen en schoonmaken.
  • In pan weinig water en zout aan de kook brengen.
  • Peultjes in ca. 3 minuten beetgaar koken.
  • Peultjes in zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken.
  • Intussen flageolets laten uitlekken.
  • Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
  • Van kaas korstjes afsnijden en in kleine blokjes snijden.
  • In kom olie, citroensap en mosterd tot sausje roeren.
  • Op smaak brengen met zout, peper en suiker.
  • Peultjes, sjalotje, flageolets, ham en kaas door elkaar scheppen.
  • Dressing erdoor scheppen.
  • Op platte schaal sla verdelen.
  • Salade op midden scheppen.
  • Serveren met bruine pistolets.