Recept afdrukken
No ratings yet

Italiaanse salade van Christine Brekelmans

Recept categorieën: Salade, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Goed doorelkaar hosselenden smullen maar.

Tips / Opmerkingen

Samen met gebakken aardappels en 1 tartaar pp een goede maaltijd.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pikante visschotel uit Indonesië

Ook dit weer bij familie gegeten. Heerlijk!
Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Indonesië

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de bouillon met knoflook en kruiden.
  • De vis in stukken snijden en samen met de garnalen klaarzetten.
  • Snipper de ui en fruiten, daarna toevoegen bij de bouillon.
  • Schep de vis en garnalen er doorheen en nu 10 min laten stoven.
  • Leg de vis op een schaal en maak de saus af met citroensap.
  • Giet dit over de vis.

Tips / Opmerkingen

Samen met de bloemkool uit India een heerlijk gerecht.

Recept afdrukken
No ratings yet

Frisse salade van Cucina Christina

Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
porties: 2 personen

Bereidingswijze

  • Alles klein snijden, in blokjes of schijfjes
  • op het allerlaatst de mayonaise met rasp en sap mengen en door de stukjes roeren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Waldorfsalade van Cucina Christina

Recept categorieën: Kip, Noten, Salade

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pak een grote kom en doe alles erin.
  • Pak een grote lepel en meng alles door elkaar.
  • Maak de schaal leuk op met hele walnoot, peterselie en rozijnen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sangria van Cucina Christina

Recept categorieën: Alcoholische drank, Koude Dranken
Land van herkomst: Spanje

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe alles in een grote fles en laat minstens 3 dagen in de koelkaststaan

Recept afdrukken
No ratings yet

Aspergesoep met forelballetjes

Oorspronkelijk Duits recept uit 1992.
Dit is een bewerkelijk recept maar de moeite waard. Een heel aparte soep. Dit is een bewerkelijk recept maar de moeite waard.
Een heel aparte soep.
Recept categorieën: Soep, Vis

ingrediënten

Voor de forelballetjes

Voor de soep:

Bereidingswijze

  • Haal de filet en slagroom uit de koeling en snijd de filet in kleine stukjes.
  • Pureer deze met room en eiwit en breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Zet deze puree 1 uur in de koeling.
  • Schil de asperges en snijd deze in stukken.
  • Breng het water aan de kook met zout suiker en 1 el boter.
  • Voeg nu de schillen toe.
  • En laat dit 20 min koken.
  • Giet het kookvocht door een zeef in een andere pan en gooide schillen weg.
  • Vul nu de vloeistof aan met de melk.
  • Voeg de asperges toe en laat ze in 25 min gaarkoken.
  • Laat de asperges uitlekken en houdt 5 dol kookvocht achter.
  • Smelt de boter en verhit de bloem daarin tot dit lichtgeel is geworden.
  • Giet nu langzaam het kookvocht erbij en voeg de asperges toe en laat 5 min koken.
  • Klop de eidooiers en slagroom en bind daarmee de soep.
  • Pak nu een tl en doop in koud water en vorm mooie balletjes.
  • Pocheer de balletjes even in 4 min In water, maar niet laten koken.
  • Verdeel de balletjes over de soepkommen en giet de hete soep erover.
  • Garneer met kervel of peterselie of bladselderij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ethiopische stoofschotel

Recept categorieën: Kip, Stoofpot, Varkensvlees
Land van herkomst: Ethiopië

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de kipstukjes in de pan met olie en even aanbraden.
  • Doe nu de Spekreepjes erbij en even aanbraden
  • Doe de kippenbouillon met alle groenten erbij en laat dit alles 3 uur stoven op een kleine vlam met vlamverdeler.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelen in roomsaus

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: België
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • De aardappeltjes in weinig water met wat zout beetgaar koken, afgieten en warm houden.
  • Voor de saus de boter smelten, de bloem ineens toevoegen en tot een slap deegballetje roeren, dat van de wanden en de bodem van de pan loslaat.
  • De helft van de warme bouillon erbij schenken en de massa gladroeren, de rest van de bouillon erbij kloppen zodat een gladde saus ontstaat.
  • De room losroeren met een lepel hete saus, dit papje straalsgewijs door de saus kloppen en deze op smaak afmaken met citroensap, de wijn en peper.
  • De dille door de saus roeren en de aardappeltjes erin mee warmen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gegrilde zalm en peultjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelcurry met raita

Recept categorieën: Curry's, Groenten
porties: 2 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de aardappelen in kleine blokjes en kook ze in ca. 15 minuten beetgaar.
  • Kook de courgette ca. 1 minuut in ruim kokend water met zout.
  • Bak de ui ca. 5 minuten in de olie.
  • Voeg de aardappelen en de courgette toe en bak ze ca. 5 minuten mee.
  • Roer er de mosterd, de kerrie en het chilipoeder door en bak die ca. 1 minuut mee.
  • Voeg de suiker, het citroensap en de bouillon toe en laat alles goed doorwarmen.
  • Bestrooi het gerecht voor het serveren met koriander.

Tips / Opmerkingen

Serveer met raita:
Een salade van kleine blokjes komkommer met dunne reepjes tomaat en dunneringetjes rode peper, aangemaakt met zout en witte wijnazijn_

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelcurie

Recept categorieën: Curry's, Groenten, Noten, Zuidvruchten
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de aardappelen in blokjes.
  • Pel de uien en snijd ze in ringen.
  • Snijd de kipfilet in heel kleine stukjes.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Verhit de olie in een grote braadpan, fruit de knoflook en de ui op een laag vuur en roer er het
  • kerriepoeder door.
  • Voeg de aardappelen en de kipfilet toe en bak al omscheppend ca 5 minuten.
  • Schenk de kokosmelk erbij en breng het tegen de kook aan.
  • Voeg de suiker, het citroensap, de bouillon en 2 el pinda’s toe en laat op een laag vuur 5minuten sudderen.
  • Breng op smaak met peper en zout en strooi wat pinda’s over de curie.

Tips / Opmerkingen

Lekker met sperzieboontjes.