Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Bahmisalade speciaal met atjar en hamblokjes

Recept categorieën: Mie, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Verhit een wok.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten kort 2 minuten (voor de salade moeten ze knapperig blijven).
  • Voeg de groentemix (uit het pakje) en 100 ml water toe en roerbak nog 2 minuten.
  • Schep de mie en de kruidenmix (uit het pakje) door het groentemengsel en wok nog 2 minuten.
  • Laten afkoelen.
  • Scheur de slablaadjes in stukjes.
  • Meng de afgekoelde bahmi met de atjar (ook het vocht), de hamblokjes en de peterselie.
  • Voeg vlak voor het serveren de sla toe.
  • Verdeel de bahmisalade over de kommen of borden

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet Conimex Smaakmakers Sambal Badjak, Kroepoek Bali, en Seroendeng op tafel, die zijn heerlijk bij deze Bahmisalade.

Variatietip:

De salade kan ook (lauw)warm worden geserveerd. Geef er de Smaakmaker Satésaus Mild bij om over de salade te scheppen. Dat is net zo lekker als met Gado Gado, de authentieke Indonesische groentesalade met pindasaus


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi goreng met saté

Recept categorieën: Rijst, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm, meng ze met de wok marinade, een paar minuten laten staan en rijg ze aan Conimex satéstokjes.
  • Rooster de saté onder de hete grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar.
  • Verhit een wok en bak spekblokjes in 3 minuten uit.
  • Voeg de groenten toe en wok 5 minuten mee.
  • Voeg de boemboe en ½ dl water toe. Goed mengen.
  • Schep de rijst erdoor, wok nog 2 minuten.
  • Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verdeel de nasi, saté en atjar op 4 borden.
  • Schep daar wat saus en seroendeng over.
  • Geef de rest van de saus erbij.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Ku lo yuk met prei paprikamie

Recept categorieën: Fruit, Mie, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees in blokjes van ca. 1 cm.
  • Maak de paprika’s schoon en snijd in brede repen.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de prei en paprika op een hoog vuur in 5 minuten.
  • Roer beslag van bakmeel, 2 dl water en wat zout.
  • Verhit een flinke laag olie in frituurpan tot 180ºC.
  • Kook mie volgens aanwijzing op verpakking.
  • Afgieten en mengen met groenten en 3 eetlepels atjar.
  • Breng 1 dl water met 1 dl van de siroop (uit het blikje) aan de kook.
  • Voeg al roerende het kokende water-siroop toe aan de sausmix.
  • Voeg 1 eetlepel (goed uitgelekte) atjar en het fruit aan de saus toe.
  • Haal blokjes vlees door het beslag.
  • Laat ze direct in hete olie glijden en frituur ze (6 à 8 tegelijk) bruin en gaar.
  • Laat op keukenpapier uitlekken.
  • Leg Ku Lo Yuk in schaaltjes, schep saus erover.
  • Geef rest van saus en prei-paprikamie er apart bij.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Babi pangang met rijst

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Rijst, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Calorieën: 617kcal

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de wokolie in een hapjespan.
  • Roerbak de reepjes gaar en goudbruin.
  • Voeg de wokgroenten toe.
  • Bak de wokgroenten 3 minuten mee.
  • Voer de roerbaksaus toe.
  • Voeg 100 g uitgelekte atjar tjampoer toe.
  • Laat het geheel doorwarmen.
  • Serveer de rijst met de saus op de borden.
  • Serveer de rest van de atjar tjampoer er apart bij.

Nutrition

Calorieën: 617kcal | koolhydraten: 80g | Eiwit: 39g | Vet: 16g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Wokroll ajam paniki met ananassalade

Recept categorieën: Fruit, Gevogelte, Kip, Roerbakken / Wokken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Schil de ananas, verwijder het harde hart van de ananas en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Meng ze in een schaal met de kokosmelk en de atjar (met vocht).
  • Maak de broccoli schoon.
  • Verdeel in heel kleine roosjes en snijd de steel in kleine blokjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes 3 minuten.
  • Voeg de broccoli toe en wok 2 minuten.
  • Voeg de boemboe en 2 dl water toe.
  • Goed mengen en 5 minuten laten pruttelen.
  • Verwarm de wokrolls volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Schep de ajam paniki met broccoli op de wokrolls en rol ze op.
  • Geef de ananassalade erbij.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet knapperige Gebakken Uitjes van Conimex op tafel. Ze zijn heerlijk bij de wokroll en ook erg lekker om over de ananassalade te strooien.

Variatietip:

Ananas kan ook meegewokt worden met de broccoli. Net weer even anders en ook erg lekker. Maak de salade dan bijvoorbeeld met spitskool of komkommer.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Wok roll met zoete soja-kipreepjes en atjarsalade

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Haal de slabladeren los, was en droog ze.
  • Pel en snijd de uien in reepjes.
  • Was en snijd de tomaten in stukjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes 3 minuten.
  • Wok vervolgens de ui 3 minuten mee.
  • Voeg de tomaat toe en wok deze 2 minuten mee.
  • Roer er vervolgens ca. 6 eetlepels woksaus door en wok nog 1 minuut.
  • Besprenkel de wokrolls met wat water en verwarm 20 seconden per wok roll of 1 minuut voor alle wokrolls tegelijkertijd op 750 watt in de magnetron.
  • Of warm ze aan beide kanten op in een hete koekenpan.
  • Vul de wokrolls met de sla, de zoete soja-kipreepjes en de atjar tjampoer.
  • Rol ze op en leg ze op 3 of 4 borden.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet Conimex Seroendeng op tafel om er zelf een extra lekker smaakje aan toe te voegen
en Sambal Tjampoer voor een pittig effect.

Variatietip:

Vervang de uien door een prei en snijd deze in smalle ringen. In plaats van verse tomaat kunnen tomaten uit blik worden gebruikt. Vervang de atjar tjampoer eventueel door atjar taugé.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kipsaté met atjar rijstsalade

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Rijst
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes van ca. 1½ cm en meng ze met de marinade en 2 eetlepels olie.
  • Rijg aan satéstokjes.
  • Verhit een wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok de rijst met de sesamzaadjes 3 minuten.
  • Af laten koelen.
  • Rooster de saté op of onder de hete grill of op de hete barbecue in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.
  • Snijd de sla in dunne reepjes.
  • Meng de sla met de sesamrijst, de atjar en de sesamolie.
  • Verdeel over grote borden en geef de saté ernaast.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Lekker met Conimex Sambal Badjak.

Variatietip:

Vervang de ijsbergsla door blaadjes kropsla of veldsla.