Recept afdrukken
No ratings yet

Limoennasi met ham, Chinese kool & smaakmaker gebakken uitjes

Recept categorieën: Groenten, Rijst, Varkensvlees
Land van herkomst: Oosters
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Was en rasp de schil van 1 limoen en pers de limoen uit.
  • Snijd de andere limoen in partjes.
  • Snijd de Chinese kool in smalle repen.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de kool en geraspte limoenschil 3 minuten.
  • Meng de ham, de boemboe, het limoensap en 2 eetlepels water erdoor en wok nog 3 minuten.
  • Schep de rijst erdoor en roerbak nog 3 minuten.
  • Breng op smaak met 1-2 eetlepels ketjap.
  • Roer de helft van de gebakken uitjes en de helft van de koriander erdoor.
  • Verdeel over de kommen of borden en strooi de rest van de uitjes en de koriander erover.
  • Breek de kroepoek en leg de stukken met de partjes limoen op de nasi.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Geef er lekker zoetige Conimex Smaakmakers Sambal Manis en Ketjap Asin bij.
Variatietip:
Vervang Chinese kool door gemengde roerbakgroenten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi goreng met saté

Recept categorieën: Rijst, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm, meng ze met de wok marinade, een paar minuten laten staan en rijg ze aan Conimex satéstokjes.
  • Rooster de saté onder de hete grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar.
  • Verhit een wok en bak spekblokjes in 3 minuten uit.
  • Voeg de groenten toe en wok 5 minuten mee.
  • Voeg de boemboe en ½ dl water toe. Goed mengen.
  • Schep de rijst erdoor, wok nog 2 minuten.
  • Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verdeel de nasi, saté en atjar op 4 borden.
  • Schep daar wat saus en seroendeng over.
  • Geef de rest van de saus erbij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte pinda nasi met koriander

Recept categorieën: Rijst, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Equipment

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Hak de pinda’s grof.
  • Klop de eieren met de kerrie en eventueel wat zout los in een kommetje.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de groenten 5 minuten.
  • Voeg de boemboe en ½ dl water toe.
  • Goed mengen.
  • Schep de rijst, de helft van de pinda’s en de helft van de koriander erdoor, warm goed door.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin een omelet.
  • Laat de omelet uit de pan glijden, rol deze op en snijd in plakjes.
  • Schep de pinda-nasi op de borden, verdeel de omeletreepjes erover en bestrooi met de rest van de pinda’s en de koriander.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese nasi met zwarte en rode peper

Dit recept nasi met zwarte en rode peper is een pittig gerecht met veel smaak. De Chinese nasi is een combinatie van nasigroenten en rijst met de boemboe nasi goreng en Ketjap Manis van Conimex.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Rijst
porties: 4
Calorieën: 561kcal
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjaaan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar.
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
  • Laat de rijst vervolgens zonder deksel koud worden, geregeld omscheppen.
  • Snijd het pepertje uit het groentepakket in ringetjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de peperringetjes en de groenten ca. 3 minuten.
  • Roer er vervolgens de boemboe en een flinke scheut ketjap door.
  • Schep de afgekoelde rijst en de hamblokjes erdoor en roerbak ca. 3 minuten.
  • Bestrooi de nasi royaal met (versgemalepeper.
  • Schep de nasi op 4 warme borden.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet Conimex Gebakken Uitjes en Atjar Tjampoer op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Variatietip:

Vervang de hamblokjes door uitgebakken spekblokjes of kruidige tofureepjes.

Nutrition

Calorieën: 561kcal | koolhydraten: 77.6g | Eiwit: 23.4g | Vet: 18g | suiker: 13g