Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte vleesreepjes met ananas

Recept categorieën: Fruit, Roerbakken / Wokken, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Equipment

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Maak de boontjes schoon, kook ze in ruim kokend water met wat zout 6 minuten.
  • Afgieten.
  • Kerstomaatjes ondertussen halveren.
  • Verhit een wok. Voeg een scheutje olie toe en roerbak vleesreepjes 3 minuten.
  • Voeg tomaatjes en boontjes toe en wok ze 2 minuten mee.
  • Voeg boemboe en de ananas met sap toe.
  • Goed mengen en 5 minuten laten pruttelen.
  • Verdeel de rijst over 4 borden of kommen.
  • Schep de gewokte vleesreepjes met ananas erop.
  • Strooi de gebakken uitjes erover.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rendang vlees met tomaten, kokosrijst en spitskool

Recept categorieën: Rijst, Rundvlees
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca 8 minuten gaar.
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
  • Was en snij de tomaten in partjes.
  • Bak ondertussen de kokos lichtbruin in een droge koekenpan.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes 1 minuut.
  • Roer er de boemboe en 150 ml water door en laat het geheel 3 à 4 minuten op een hoog vuur koken totdat het meeste vocht verdampt is.
  • Voeg er de laatste minuut de tomatenpartjes aan toe.
  • Verhit ondertussen een scheutje olie in een andere wok.
  • Voeg de spitskool toe en wok deze 2 minuten.
  • Schep de kokos door de rijst en verdeel de rijst over 4 borden.
  • Schep het rendang vlees en de spitskool ernaast.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

lekker met pittige Conimex sambal badjak en ketjap manis op tafel als extra smaakmakers.

Variatietip:

gebruik in plaats van vleestomaten eens kerstomaaatjes en bestrooi het rendang vlees met fijngehakte peterselie

Recept afdrukken
No ratings yet

Rendang steak met rode paprika

Recept categorieën: Rijst, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Was de bleekselderij, trek de stengels los, snijd ze elk in 3 stukken en de stukken elk in 6 reepjes.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes (ca. ¼ cm).
  • Pel de uien en snijd ze in reepjes.
  • Snijd de biefstuk in plakjes van ca. 1 cm dikte.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de bleekselderij met de helft van de ui en wat zout, 6 minuten.
  • Voeg na 5 minuten het serehpoeder toe.
  • Roer de boemboe los met 1½ dl warm water.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de plakjes biefstuk op het hoogste vuur om en om 1 minuut.
  • Voeg de paprika en de rest van de ui toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de boemboe toe, meng het geheel en laat 2 minuten pruttelen.
  • Schep de rijst en de bleekselderij op vier borden, leg het vlees ernaast en verdeel de rest van de saus erover.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Conimex Seroendeng smaakt heerlijk bij dit gerecht. Strooi het aan tafel lekker over de rijst.

Variatietip:

dezelfde wijze als de rendangsteak, kun je Babi ketjap van varkenshaasjes maken. Dat gaat ook goed samen met de groenten en rijst. Gebruik Conimex Boemboe Babi Ketjap en volg verder het bovenstaande wokmailrecept.