Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte pinda nasi met koriander

Recept categorieën: Rijst, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Equipment

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Hak de pinda’s grof.
  • Klop de eieren met de kerrie en eventueel wat zout los in een kommetje.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de groenten 5 minuten.
  • Voeg de boemboe en ½ dl water toe.
  • Goed mengen.
  • Schep de rijst, de helft van de pinda’s en de helft van de koriander erdoor, warm goed door.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin een omelet.
  • Laat de omelet uit de pan glijden, rol deze op en snijd in plakjes.
  • Schep de pinda-nasi op de borden, verdeel de omeletreepjes erover en bestrooi met de rest van de pinda’s en de koriander.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte knoflookrijst met ketjapkip

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Rijst
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Pel en snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes.
  • Snijd de kipfilet in reepjes en meng met 3 eetlepels olie, 5 eetlepels ketjap en de kerrie.
  • Maak de paprika’s schoon en snijd in reepjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de gekruide kipreepjes op een matig hoog vuur ca. 8 minuten.
  • Haal uit de wok en houd ze warm.
  • Zet de wok terug op het vuur, voeg een scheutje olie toe wok de knoflook 2 minuten.
  • Voeg de rijst en kruidenmix toe en wok ca. 3 minuten.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de paprika ca. 5 minuten.
  • Bak taugé 1 minuut mee.
  • Voeg 1 eetlepel ketjap toe.
  • Schep rijst, kip en paprika met taugé ernaast.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte kerriecashewnoten

Recept categorieën: Hapjes, Noten
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de cashewnoten met de kerrie en de djintan 2 minuten op een matig hoog vuur.
  • Voeg zout naar smaak toe en laat de noten op keukenpapier uitlekken en afkoelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Babi ketjap met sinaasappel

Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten en met koud water afspoelen.
  • Snijd het vlees in stukjes.
  • Pers 2 sinaasappels uit.
  • Schil de andere sinaasappel en verdeel deze in partjes.
  • Snijd de partjes elk in 4 stukjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin het vlees 5 minuten.
  • Voeg de boemboe en het sinaasappelsap toe.
  • Goed mengen en 5 minuten laten pruttelen.
  • Verhit een hapjespan. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten 5 minuten.
  • Voeg het kerriepoeder toe en wok het 1 minuut mee.
  • Wok vervolgens de noedels en ketjap 2 minuten mee.
  • Roer de stukjes sinaasappel door de babi ketjap.
  • Verdeel de noedels en babi ketjap over de borden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte biefstuk met koriander, Chinese kool en rijst

Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar.
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
  • Snijd ondertussen de biefstuk in plakjes.
  • Was de Chinese kool en snijd hem in reepjes.
  • Zet een wok op het vuur en laat deze goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de Chinese koolreepjes met ½ eetlepel kerriepoeder en roerbak 3 minuten.
  • Voeg een scheutje ketjap toe en roerbak 1 minuut mee.
  • Uit de wok scheppen en afgedekt warm houden.
  • Laat de wok weer goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de biefstukplakjes ca. 1 minuut.
  • Voeg de boemboe en 1 dl water toe, goed roeren en 2-3 minuten laten pruttelen.
  • Bestrooi het gerecht met de koriander.
  • Schep de warme rijst op warme borden.
  • Schep de Chinese kool ernaast en de gewokte biefstuk erop.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet Conimex Gebakken Uitjes op tafel voor de krokante finishing touch.

Variatietip:

Vervang de biefstuk door roerbakvleesreepjes.
Dit gerecht is ook lekker met spitskool.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kerrierijst met kip, munt en cashewnoten

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Rijst
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten, met koud water afspoelen en laten afkoelen.
  • Snijd de kipfilet in hele kleine stukjes, een beetje grover dan gehakt.
  • Meng ze met 1 eetlepel olie en 1 theelepel kerriepoeder.
  • Hak de cashewnoten grof.
  • Verhit in de wok een scheutje olie en wok de kip 4 minuten.
  • Voeg de doperwtjes toe en wok ze 2 minuten mee.
  • Voeg nog 2 eetlepels olie, 1 theelepel kerriepoeder en de rijst toe en wok nog 5 minuten.
  • Schenk de ketjap erbij, voeg de munt toe en wok nog 1 minuut.
  • Schep de kerrierijst in 4 grote kommen en strooi de cashewnoten erover.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Conimex Mango Chutney is lekker bij de kerrierijst, je kunt het aan tafel naar smaak toevoegen.
Variatietip:
De munt kun je weglaten en eventueel wel wat verse gehakte lente-uitjes toevoegen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese zoetzuur van roerbakvlees en kerstomaatjes met groenterijst

Recept categorieën: Rijst, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Meng het roerbakvlees met de marinademix (uit het pakje) en 2 eetlepels olie.
  • 15 minuten laten marineren.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Maak de tomaatjes schoon en halveer eventueel de grote exemplaren.
  • Verhit een grote wok en roerbak hierin het roerbakvlees 2 minuten.
  • Meng ondertussen de mix voor saus (uit het pakje) met 3,5 dl koud water.
  • Voeg de tomaatjes en de saus toe aan het vlees en breng de saus al roerende aan de kook.
  • 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
  • Verhit een andere grote wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten en het kerriepoeder 5 minuten.
  • Meng de warme rijst met de geroerbakte groenten.
  • Verdeel de groenterijst over 4 borden en schep het zoetzuur vlees ernaast.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet lekker knapperige Conimex Kroepoek Bali op tafel.

Variatietip:

voeg met de tomaatjes stukjes ananas (uit blik) of een handvol gewelde rozijnen toe.

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi goreng en gebakken kerrie-ei met ham

Recept categorieën: Rijst, Varkensvlees
Land van herkomst: Oosters
porties: 4
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
  • Laat de rijst zonder deksel koud worden en schep geregeld om.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten 5 minuten.
  • Voeg 50 ml water en de boemboe toe.
  • Goed mengen.
  • Schep de afgekoelde rijst erdoor en wok nog 2 minuten.
  • Schep de nasi uit de wok en houd deze afgedekt warm.
  • Zet de wok terug op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en bak hierin de 4 eieren.
  • Bestrooi de eieren met wat kerriepoeder (en eventueel naar smaak nog wat zout en wat peper).
  • Leg op elk gebakken ei een plakje ham en warm deze kort mee.
  • Verdeel de nasi goreng over 4 borden en leg op elk een gebakken kerrie-ei met ham.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Lekker knapperige Conimex Gebakken Uitjes, frisse Atjar Tjampoer en om het af te maken natuurlijk een pittige Sambal Oelek!

Variatietip:

Voeg eventueel 75 g hamblokjes of uitgebakken spekjes aan de rijst toe.
Voeg met de rijst een flinke scheut Ketjap Manis toe.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidige kippensoep

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Soep
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende Auteur

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kipblokjes 3 minuten. 
  • Bestrooi ze met de kruiden en roerbak nog 2 minuten.
  • Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 3 minuten doorkoken.
  • Schep de soep in diepe kommen en bestrooi met de selderij.

Tips / Opmerkingen

Variatietip: breng de soep eventueel verder op smaak met een scheutje Conimex Ketjap, een scheutje Gembersiroop, wat Sambal of wat citroensap. Vervang de losse kruiden eventueel door 3 theelepels Bahmi- of Nasikruiden.