Gewokte tjap tjoy met gemberrijst
porties: 4 personen
Equipment
ingrediënten
- 400 g witte rijst
- 400 g hamlapjes
- 6 eetlepels Conimex Ketjap Marinade
- 1 stukje verse gember 3 cm
- Wok Olie
- 600 g gemengde groenten bijv. broccoli, taugé en tomaatjes
- 8 eetlepels Conimex Oestersaus
- 2 eetlepels Conimex Gembersiroop
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
- Snijd de hamlapjes in dunne plakjes en meng met de marinade.
- Laat 10 minuten marineren.
- Schil en snijd de gember in smalle reepjes.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de plakjes vlees ca. 8 minuten op een matig hoog vuur.
- Verhit een scheutje olie in een wok, voeg de groenten en de gember toe en wok 3 minuten.
- Voeg de oestersaus toe, goed omscheppen en ca. 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
- Meng de rijst met de gembersiroop.
- Schep rijst en tjap tjoy met vlees op de borde