Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte tjap tjoy met gemberrijst

Recept categorieën: Groenten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Snijd de hamlapjes in dunne plakjes en meng met de marinade.
  • Laat 10 minuten marineren.
  • Schil en snijd de gember in smalle reepjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de plakjes vlees ca. 8 minuten op een matig hoog vuur.
  • Verhit een scheutje olie in een wok, voeg de groenten en de gember toe en wok 3 minuten.
  • Voeg de oestersaus toe, goed omscheppen en ca. 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
  • Meng de rijst met de gembersiroop.
  • Schep rijst en tjap tjoy met vlees op de borde

Recept afdrukken
No ratings yet

Knoflook korianderbahmi en barbequesaté met satésaus

Recept categorieën: Barbecue, Mie, Varkensvlees
Land van herkomst: Oosters
porties: 4
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Steek de barbecue aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar.
  • Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
  • Snijd ondertussen de hamlapjes in kleine blokjes en meng ze met een scheutje ketjap marinade en 1 eetlepel wok olie.
  • Rijg de vleesblokjes aan 12 satéstokjes.
  • Laat 2 minuten staan om te marineren.
  • Rooster de saté op de hete barbecue, onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar.
  • Regelmatig keren.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat deze goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten ca. 3 minuten.
  • Voeg 10 eetlepels woksaus toe, schep de uitgelekte mie erdoor en warm het geheel goed door.
  • Verwarm ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Schep de bahmi in 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de koriander, leg de saté ernaast en schenk er wat satésaus over.
  • Geef de rest van de satésaus er apart bij.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Geef er voor het echte barbecuegevoel lekker veel extra´s bij zoals: Conimex Gebakken Uitjes, Atjar Tjampoer, Seroendeng en verschillende soorten kroepoek.
Variatietip:
Voeg aan de bahmi stukjes vers fruit zoals banaan en ananas toe. Ook uitgebakken spekjes zijn lekker om er aan toe te voegen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kinderbahmi met kipsaté en pindasatésaus

Recept categorieën: Groenten, Kip
Land van herkomst: Azië
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende Auteur

Bereidingswijze

  • Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. 
  • Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar. 
  • Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes en meng ze met een scheutje ketjap marinade. 
  • Rijg de kipblokjes aan satéstokjes. 
  • Kort laten trekken.
  • Rooster de kipsaté op de hete BBQ, onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar. 
  • Geregeld keren.
  • Pel ondertussen de bananen en snijd ze in dikke plakjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de koolreepjes ca. 3 minuten. 
  • Roer er vervolgens ½ dl water en de boemboe goed door. 
  • Schep de goed uitgelekte mie en de plakjes banaan erdoor en roerbak nog 3 minuten.
  • Verwarm ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Schep de bahmi in diepe borden of kommen, leg de kipsaté ernaast en schenk er wat satésaus over. Geef er de rest van de pindasatésaus apart bij.
  • Serveertip: Zet Conimex Kroepoek Lange Plakken, Seroendeng en Gebakken Uitjes op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen. 
  • Variatietip: Vervang de kip door blokjes hamlapjes. Vervang 1 banaan door 1 in stukjes gesneden geschilde appel