Recept afdrukken
No ratings yet

Paksoi met citroensaus en ketjapvlees

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Equipment

Bereidingswijze

  • Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad.
  • Voeg vleesreepjes toe.
  • Kook mie volgens aanwijzing op verpakking.
  • Maak de paksoi schoon en snijd in brede repen.
  • Rasp de citroenschil en pers de citroen uit.
  • Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in dunne ringetjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de peperringetjes 1 minuut.
  • Wok de paksoi 2 minuten mee.
  • Voeg 350 ml water en de sausmix (uit het pakje) toe.
  • Laat een paar min. pruttelen.
  • Voeg naar smaak citroensap toe.
  • Bestrooi met citroenrasp.
  • Verhit een koekenpan, voeg een scheutje olie toe en bak de vleesreepjes ca. 5 minuten.
  • Voeg de ketjap toe en warm goed door.
  • Schep de mie, het vlees en paksoi op de borden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese zoetzuur met kip

Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Kip, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in stukjes.
  • Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad.
  • Voeg stukjes kip toe, meng het goed en laat het 15 minuten trekken.
  • Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten en goed laten uitlekken.
  • Maak de paksoi schoon en snijd in repen.
  • Snijd de tomaten in partjes en lente-uitjes in ringetjes.
  • Verwijder de platte pit en schil de mango, snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Wok de kip in een hete, droge wok 3 minuten.
  • Voeg de paksoi, tomaten, mangoblokjes, 3½ dl water en sausmix (uit het pakje) toe.
  • Breng het gerecht al roerende aan de kook en laat het 8 minuten zachtjes pruttelen.
  • Schep mie en Chinese zoetzuur met kip op 4 borden.
  • Bestrooi met de lente-uitjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese zoetzuur met kip, chinese kool en mango

Recept categorieën: Fruit, Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: China, Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in stukjes.
  • Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad.
  • Voeg de stukjes kip toe, meng het goed en laat het 15 minuten trekken.
  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
  • Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar.
  • Trek de mie na 2 minuten koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
  • Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
  • Maak ondertussen de kool schoon en snijd in smalle repen.
  • Verwijder de platte pit en schil de mango, snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Wok de stukjes kip 3 minuten in de droge wok.
  • Voeg de koolreepjes, de mangoblokjes, 3½ dl water en de sausmix (uit het pakje) toe.
  • Breng het gerecht al roerende aan de kook en laat het 8 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg op het laatst de peterselie toe.
  • Verdeel de warme mie over 4 kommen of borden en schep de zoetzure saus erop.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet Conimex Gebakken Uitjes en Atjar Tjampoer en Kroepoek Cassave op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Variatietip:

Vervang kipfilet door kalkoenreepjes of blokjes tofu.
Gebruik in plaats van Chinese kool een andere kool zoals spitskool of paksoi.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese zoetzuur van roerbakvlees en kerstomaatjes met groenterijst

Recept categorieën: Rijst, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Meng het roerbakvlees met de marinademix (uit het pakje) en 2 eetlepels olie.
  • 15 minuten laten marineren.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Maak de tomaatjes schoon en halveer eventueel de grote exemplaren.
  • Verhit een grote wok en roerbak hierin het roerbakvlees 2 minuten.
  • Meng ondertussen de mix voor saus (uit het pakje) met 3,5 dl koud water.
  • Voeg de tomaatjes en de saus toe aan het vlees en breng de saus al roerende aan de kook.
  • 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
  • Verhit een andere grote wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten en het kerriepoeder 5 minuten.
  • Meng de warme rijst met de geroerbakte groenten.
  • Verdeel de groenterijst over 4 borden en schep het zoetzuur vlees ernaast.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet lekker knapperige Conimex Kroepoek Bali op tafel.

Variatietip:

voeg met de tomaatjes stukjes ananas (uit blik) of een handvol gewelde rozijnen toe.

Zoetzure Vleesblokjes Met Ananas En Noedels
Recept afdrukken
No ratings yet

Zoetzure vleesblokjes met ananas en noedels

Recept categorieën: Roerbakken / Wokken, Varkensvlees
Land van herkomst: Oosters
porties: 4
Auteur: Conimex

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad.
  • Voeg het vlees toe, meng het goed en laat het 15 minuten trekken.
  • Breng ondertussen in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
  • Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
  • Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
  • Pel de knoflook.
  • Was en halveer de paprika´s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Wok de blokjes vlees in 5 minuten in de droge wok.
  • Voeg een scheutje olie aan het vlees toe, laat dat even heet worden en wok dan de paprika 3 minuten mee.
  • Pers de knoflook erboven uit en wok nog 1 minuut.
  • Voeg de doperwtjes, de stukjes ananas met sap, 2½ dl water en de sausmix (uit het pakje) toe.
  • Breng het gerecht al roerende aan de kook en laat het 10 minuten pruttelen.
  • Hussel de noedels erdoor en laat ze even warm worden (je kunt de noedels er ook apart bijgeven).
  • Verdeel over de kommen of borden.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet Conimex Gebakken Uitjes, Atjar Tjampoer en Kroepoek Naturel op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Variatietip:

Vervang de vleesblokjes door kip- of kalkoenfilet.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese zoetzuur gehaktballetjes met mie en boontjes

Recept categorieën: Hapjes
Land van herkomst: China
porties: 4
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Maak de boontjes schoon, verwijder de uiteinden.
  • Kook de boontjes in ruim kokend water met een scheutje ketjap in 10-15 minuten gaar.
  • Afgieten, laten uitlekken en omscheppen met 2 eetlepels ketjap manis.
  • Breng in een ruime pan een flinke laag water met ketjap aan de kook.
  • Voeg de mie toe en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
  • Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad.
  • Meng het gehakt met de marinademix.
  • Rol er kleine balletjes ter grootte van pingpongballetjes van.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de gehaktballetjes 4 minuten.
  • Voeg 3½ dl water en de sausmix (uit het pakje) toe.
  • Breng het aan de kook en laat de gehaktballetjes 8 minuten zachtjes pruttelen.
  • Roer de bieslook erdoor.
  • Schep de boontjes, de mie en daarop de gehaktballetjes op 4 borden.

Tips / Opmerkingen

Servertip:
Zet om het gerecht extra lekker en pittig te maken Conimex Gebakken uitjes, Sambal Manis en Atjar Tjampoer op tafel om naar eigen smaak erbij te nemen.
Variatietip:
Bak met de gehaktballetjes stukjes paprika mee. Bestrooi met lente-uienringetjes.