Paksoi met citroensaus en ketjapvlees
porties: 4 personen
Equipment
ingrediënten
- 1 pakje Conimex Mix voor Chinese Zoetzuur
- Wok Olie
- 400 g vleesreepjes
- 1 pak Conimex Chinese Eiermie 250 g
- 2 paksoi
- 1 citroen
- ½ rode peper
- 3 eetlepels Conimex Ketjap Manis
Bereidingswijze
- Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad.
- Voeg vleesreepjes toe.
- Kook mie volgens aanwijzing op verpakking.
- Maak de paksoi schoon en snijd in brede repen.
- Rasp de citroenschil en pers de citroen uit.
- Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in dunne ringetjes.
- Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de peperringetjes 1 minuut.
- Wok de paksoi 2 minuten mee.
- Voeg 350 ml water en de sausmix (uit het pakje) toe.
- Laat een paar min. pruttelen.
- Voeg naar smaak citroensap toe.
- Bestrooi met citroenrasp.
- Verhit een koekenpan, voeg een scheutje olie toe en bak de vleesreepjes ca. 5 minuten.
- Voeg de ketjap toe en warm goed door.
- Schep de mie, het vlees en paksoi op de borden.