Sambal goreng snijbonen met rundvleesreepjes en chinese mie
ingrediënten
- 600 g gesneden snijbonen
- 3 kleine uitjes
- Conimex Wok Olie
- 1 bakje Conimex Boemboe voor Sambal Goreng
- 400 g rundvleesreepjes
- 6 eetlepels Conimex Oestersaus
- 1 zak Conimex Chinese Eiermie 250 g
- 1 eetlepel grofgehakte cashewnoten
Bereidingswijze
- Kook de snijbonen 2 minuten in kokend water.
- Afgieten en goed laten uitlekken.
- Pel en snijd de uitjes elk in 6 partjes.
- Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de snijbonen 2 minuten.
- Voeg de boemboe en 200 ml warm water toe en kook 5-10 minuten tot het meeste vocht is verdampt.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de uitjes 2 minuten.
- Voeg de vleesreepjes toe en wok nog 3 minuten.
- Roer de oestersaus erdoor en roerbak nog 1 minuut.
- Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Afgieten.
- Verdeel de mie, groenten en het vlees over 4 borden.
- Strooi de noten over de groenten.
Tips / Opmerkingen
Serveertip:
Zet Conimex Smaakmaker Atjar Tjampoer op tafel voor een lekker fris accent.
Variatietip:
Gebruik grofgesneden roerbakgroenten in plaats van snijbonen. Ze hoeven niet voorgekookt te worden.
-------------------------------------------------------------------------