Recept afdrukken
No ratings yet

Sambal goreng snijbonen met rundvleesreepjes en chinese mie

Recept categorieën: Rundvlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de snijbonen 2 minuten in kokend water.
  • Afgieten en goed laten uitlekken.
  • Pel en snijd de uitjes elk in 6 partjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de snijbonen 2 minuten.
  • Voeg de boemboe en 200 ml warm water toe en kook 5-10 minuten tot het meeste vocht is verdampt.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de uitjes 2 minuten.
  • Voeg de vleesreepjes toe en wok nog 3 minuten.
  • Roer de oestersaus erdoor en roerbak nog 1 minuut.
  • Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten.
  • Verdeel de mie, groenten en het vlees over 4 borden.
  • Strooi de noten over de groenten.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Zet Conimex Smaakmaker Atjar Tjampoer op tafel voor een lekker fris accent.
Variatietip:
Gebruik grofgesneden roerbakgroenten in plaats van snijbonen. Ze hoeven niet voorgekookt te worden.
-------------------------------------------------------------------------

Recept afdrukken
No ratings yet

Pekingmie met knoflook en sesam

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Mie
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Equipment

Bereidingswijze

  • Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Snijd de kip in stukjes.
  • Maak de spitskool schoon en snijd in smalle reepjes.
  • Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kip ca. 5 minuten.
  • Voeg de kool en de knoflook toe en wok 3 minuten mee.
  • Schep de mie erdoor, voeg de oestersaus en de sesamzaadjes toe en wok nog 2 minuten.
  • Breng eventueel op smaak met wat peper.
  • Schep de pekingmie in de diepe borden of kommen en geef de uitgelekte atjar er apart bij

Recept afdrukken
No ratings yet

Knoflookboontjes met sambalvis

Recept categorieën: Groenten, Vis
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Conimex

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Maak de boontjes schoon en kook ze in ruim kokend water in ca. 3 minuten beetgaar.
  • Afgieten.
  • Wrijf de visfilets in met de sambal. Wentel ze door de bloem.
  • Verhit een flinke laag olie in een koekenpan.
  • Bak de filets in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier goed uitlekken.
  • Pel en snijd ondertussen de knoflook in plakjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de knoflook en de boontjes ca. 3 minuten.
  • Voeg de oestersaus toe en warm goed door.
  • Verdeel de warme mie over de borden, leg de visfilets erop en geef de knoflookboontjes erbij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte tjap tjoy met gemberrijst

Recept categorieën: Groenten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Snijd de hamlapjes in dunne plakjes en meng met de marinade.
  • Laat 10 minuten marineren.
  • Schil en snijd de gember in smalle reepjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de plakjes vlees ca. 8 minuten op een matig hoog vuur.
  • Verhit een scheutje olie in een wok, voeg de groenten en de gember toe en wok 3 minuten.
  • Voeg de oestersaus toe, goed omscheppen en ca. 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
  • Meng de rijst met de gembersiroop.
  • Schep rijst en tjap tjoy met vlees op de borde

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokt lamsvlees met asperges,

Recept categorieën: Lamsvlees, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Azië
Calorieën: 446kcal
Auteur: Onbekende Auteur

Bereidingswijze

  • Was en halveer de paprika´s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze
  • in blokjes van ca. 1 cm.
  • Was en snijd de lente-uitjes in schuine ringen.
  • Schil de gember en snijd deze fijn.
  • Pel de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
  • Kook de paprika en asperges kort (ca. 1.5 minuut in ruim kokend water,
  • afgieten en koud afspoelen.
  • Meng de rijstwijn met het aardappelzetmeel, een eetlepel olie en
  • de plakjes lamsvlees.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de steranijs, de gember en de knoflook, op een laag vuur circa 3 minuten (pas op: knoflook e.d. mag niet verbranden), zet het vuur hoog en voeg de plakjes lamsvlees toe en wok deze mee.
  • Voeg de asperges, de paprika en de oestersaus toe en wok nog 3 minuten.
  • Bestrooien met de lente-ui.

Tips / Opmerkingen

Lekker met basmati of pandan rijst.

Nutrition

Calorieën: 446kcal | koolhydraten: 13g | Eiwit: 26g | Vet: 33g