Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Babi pangang met pittige tomatenrijst

Recept categorieën: Rijst, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Maak de preien schoon en snijd in dunne smalle reepjes.
  • Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • Was de tomaten en snijd in partjes.
  • Snijd het vlees in reepjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes ca. 4 minuten.
  • Voeg de preireepjes en de helft van de knoflook toe en wok 3 minuten mee.
  • Voeg de roerbaksaus toe en laat goed warm worden.
  • Verhit ondertussen een andere wok of hapjespan, voeg een scheutje olie toe en wok de rest van de knoflook, de sambal en de partjes tomaat 1 minuut.
  • Voeg de rijst toe en wok 3 minuten mee.
  • Verdeel de tomatenrijst over de borden en schep de babi pangang ernaast.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet knapperige Conimex Gebakken Uitjes op tafel.

Variatietip:

Bestrooi het gerecht met wat fijngeknipte bieslook of fijngehakte koriander of peterselie.