Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Five spice turkey met gewokte shii-take noedels

Recept categorieën: Kalkoen, Noedels, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
Auteur: Conimex

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Snijd de shii-takes en de paprika in stukjes.
  • Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak de kalkoen 5 minuten.
  • Voeg de prei en paprika toe en roerbak nog 3 minuten.
  • Voeg 7 eetlepels woksaus toe en warm goed door.
  • Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de shii-takes 2 minuten.
  • Voeg de uitgelekte noedels toe en roerbak 2 minuten.
  • Voeg 3 eetlepels woksaus toe en warm goed door.
  • Verdeel de noedels over de diepe borden en schep de five spice turkey erop.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Geef er Conimex Smaakmaker Gebakken Uitjes bij om er zelf naar smaak over te strooien.
Varaitietip:
Vervang de shii-takes door champignons of gemengde paddenstoelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Tjap tjoy met kip en kastanjechampignons

Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Kip
porties: 4 personen

Equipment

Bereidingswijze

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asiaan de kook.
  • Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar.
  • Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
  • Maak ondertussen de champignons schoon en halveer ze.
  • Was de paprika´s, halveer ze, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes.
  • Was en snijd de lente-uitjes in schuine stukjes van ca. 2 cm.
  • Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes en de paprikastukjes ca. 5 minuten.
  • Voeg de champignons en de lente-ui toe en wok deze ca. 3 minuten mee.
  • Voeg de mie en naar smaak de woksaus (ca. 10 eetlepeltoe en roerbak nog 1 minuut.
  • Schep de Tjap Tjoy in diepe borden of kommen.

Tips / Opmerkingen

Serveertip: Zet Conimex Sojasaus en Kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Variatietip: Gebruik in plaats van kipfilet vleesreepjes of SoFine tofu wokreepjes. Voeg met de mie nog 100 g taugé toe.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Five spice noedelsoep met garnalen en paksoi

Recept categorieën: Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: China
porties: 4
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Was en snijd de paksoi in repen (van baby paksoi hoeven de blaadjes alleen maar losgehaald te worden, die kunnen verder heel blijven.)
  • Verwijder de kroontjes van de tomaatjes en was ze.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een klein scheutje olie toe en wok de gamba´s met de kerstomaatjes 2 minuten.
  • Voeg 8 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 minuut.
  • Voeg 1½ l water en de bouillontabletten toe.
  • Roer tot de tabletten zijn opgelost.
  • Voeg als de bouillon kookt de paksoi en de woknoedels toe en kook ze 2 minuten.
  • Voeg naar smaak woksaus toe, schep de noedelsoep in kommen en strooi er wat gebakken uitjes over.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Zet Conimex Balinese Kroepoek, Ketjap Manis en Sambal Badjak op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Variatietip:
Als je geen visbouillontabletten in huis hebt kun je deze noedelsoep ook van bijvoorbeeld kippen- of kruidenbouillontabletten maken.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Five spicebahmi

Recept categorieën: Groenten, Vlees
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. 
  • Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar. 
  • Trek de mie na 2 minuten koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om. 
  • Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken. 
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesreepjes ca. 3 minuten.  
  • Voeg de bahmigroenten toe en roerbak ze 5 minuten mee. 
  • Voeg vervolgens de woksaus naar smaak (ca. 8 eetlepels) toe, schep de goed uitgelekte mie erdoor en roerbak nog 3 minuten.  
  • Schep de Five Spicebahmi op 4 borden. 

Tips / Opmerkingen

Serveertip: Zet Conimex Kroepoek en Gebakken Uitjes op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Variatietip: Vervang de vleesreepjes door in wat Conimex Ketjap Marinade gemarineerde kipfiletreepjes. Breng de bahmi op smaak met bijv. Woksaus Zoete Soja en bestrooi met wat fijngehakte koriander of selderij.