Recept afdrukken
No ratings yet

Noedelsoep met lente uitjes en gamba’s

Recept categorieën: Noedels, Soep, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Snijd de lente-ui in stukjes.
  • Verwijder de kroontjes van de tomaatjes en was ze.
  • Breng 750 ml water met de bouillontablet aan de kook.
  • Roer tot de tablet is opgelost.
  • Verhit een wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok de gamba’s 2 minuten.
  • Voeg de spitskool toe en wok 1 minuut.
  • Voeg de woksaus toe en wok nog 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe en laat aan de kook komen.
  • Voeg zodra deze kookt de lente-ui, de kerstomaatjes en de noedels toe en laat 2 minuten meekoken.
  • Schep de noedelsoep in de kommen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zoete soja-varkenshaas met paprika en boontjes

Recept categorieën: Varkensvlees
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees in stukjes.
  • Meng ze met de wok marinade.
  • Laat het 3 minuten staan om te marineren.
  • Maak ondertussen de boontjes schoon, verwijder de uiteinden. Kook de boontjes in ruim kokend water (met wat zout of ketjap) in 5 minuten gaar.
  • Afgieten en laten uitlekken.
  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar.
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
  • Was en snijd de paprika in stukjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de stukjes vlees 4 minuten.
  • Voeg de paprika en boontjes toe en wok die 3 minuten mee.
  • Roer er ca. 10 eetlepels woksaus door en wok nog 1 minuut.
  • Schep de rijst en de zoete soja-varkenshaas met paprika en boontjes op 4 borden.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Zet voor een fris accent Conimex Atjar Taugé op tafel en Sambal Manis om het gerecht zelf iets pittiger te maken.
Variatietip:
Voeg met de woksaus stukjes (verse) ananas toe en bestrooi het gerecht met pinda’s.

Zoete Soja Wok Roll Met Tofu, Paksoi En Knapperige Worteltjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Zoete soja wok roll met tofu, paksoi en knapperige worteltjes

Recept categorieën: Roerbakken / Wokken, Vleesvervangers
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 3 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Was en snijd de paksoi in reepjes of trek van kleine paksoi alleen maar de blaadjes los.
  • Snijd de worteltjes schuin in plakjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de tofu ca. 1 minuut.
  • Wok de worteltjes 3 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de paksoi toe en wok nog 1 minuut.
  • Roer er vervolgens ca. 6 eetlepels woksaus door en wok nog 1 minuut.
  • Schep de koriander erdoor.
  • Besprenkel de wok rolls met wat water en verwarm 20 seconden per wok roll of 1 minuut voor alle wok rolls tegelijkertijd op 750 watt in de magnetron.
  • Of warm ze aan beide kanten op in een hete koekenpan.
  • Verdeel het tofumengsel over de wok rolls.
  • Bestrooi met gebakken uitjes en rol ze op.
  • Leg ze op 3 borden.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet voor een heerlijk smaakaccent Conimex Mango Chutney op tafel. Geef er de frisse sambal: Conimex Sambal Tjampoer bij voor de pit.

Variatietip:

Je kunt deze wok rolls ook lekker pittig maken door wat fijngehakte rode peper met de tofu mee te wokken. En het is ook heel lekker om de wok rolls met grofgehakte cashewnoten in plaats van met Conimex Gebakken Uitjes te bestrooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Wok roll met zoete soja-kipreepjes en atjarsalade

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Haal de slabladeren los, was en droog ze.
  • Pel en snijd de uien in reepjes.
  • Was en snijd de tomaten in stukjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes 3 minuten.
  • Wok vervolgens de ui 3 minuten mee.
  • Voeg de tomaat toe en wok deze 2 minuten mee.
  • Roer er vervolgens ca. 6 eetlepels woksaus door en wok nog 1 minuut.
  • Besprenkel de wokrolls met wat water en verwarm 20 seconden per wok roll of 1 minuut voor alle wokrolls tegelijkertijd op 750 watt in de magnetron.
  • Of warm ze aan beide kanten op in een hete koekenpan.
  • Vul de wokrolls met de sla, de zoete soja-kipreepjes en de atjar tjampoer.
  • Rol ze op en leg ze op 3 of 4 borden.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet Conimex Seroendeng op tafel om er zelf een extra lekker smaakje aan toe te voegen
en Sambal Tjampoer voor een pittig effect.

Variatietip:

Vervang de uien door een prei en snijd deze in smalle ringen. In plaats van verse tomaat kunnen tomaten uit blik worden gebruikt. Vervang de atjar tjampoer eventueel door atjar taugé.

Recept afdrukken
No ratings yet

Oelek gehaktballetjes en zoete sojarijst

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Rijst, Rundvlees
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten, met koud water afspoelen en laten afkoelen.
  • Meng het gehakt met het ei, 1 theelepel zout, de seroendeng en de sambal.
  • Vorm er 12 balletjes van.
  • Eventueel in de koelkast 10 minuten laten opstijven.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar.
  • Was ondertussen de paksoi. Snijd grote bladeren in reepjes of scheur kleine blaadjes alleen maar los.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de paksoi 5 minuten.
  • Bestrooi met wat zout.
  • Schep uit de wok in een schaal en houd afgedekt even warm.
  • Schep de rijst in de wok en roerbak 2 minuten.
  • Voeg de woksaus toe en wok nog 2 minuten.
  • Schep de zoete sojarijst en paksoi op 4 borden.
  • Leg de oelek gehaktballetjes ernaast.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Het is heel lekker om aan tafel wat Conimex Seroendeng over de paksoi te strooien.

Variatietip:

Oelek gehaktballetjes kun je ook maken met fijngehakte garnalen erdoor. Vervang dan 200 g gehakt door 200 g fijngehakte rauwe garnalen en voeg ook wat gehakte koriander toe.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte zoete soja garnalen met rijstsalade

Recept categorieën: Rijst, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Oosters
porties: 4
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
  • Laat de rijst daarna zonder deksel koud worden en schep het geregeld om.
  • Was en snijd de lente-uitjes (ook het groen) in schuine plakjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de garnalen 2 minuten.
  • Wok vervolgens het groentepakket 2 minuten mee.
  • Voeg 10 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 minuut.
  • Meng in een grote kom de rijst met de lente-uitjes en de koriander.
  • Boen de limoen schoon en rasp de schil boven de rijst.
  • Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de rijst.
  • Breng eventueel op smaak met wat zout.
  • Goed mengen.
  • Schep de rijstsalade in 4 diepe borden en verdeel de gewokte garnalen met de groenten erover.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet Conimex Hot Kroepoek op tafel als pittige en knapperige extra!

Variatietip:

Vervang het limoensap door citroen- of sinaasappelsap.
Garneer de salade eventueel met citroen of limoen schilletjes.